Buszjegy, havi bérlet a Simple-ben. Vedd meg, tárold jegyeidet a mobiltárcádban!

írta | 2020.02.02. | Digitális pénzügyek, Összes hír

Simple bkk mobiljegy berlet
Fintechshow 6.0

Újabb funkcióval bővült a Simple applikáció: a budapesti közösségi közlekedésben használható BKK napijegyek, bérletek és a repülőtéri vonaljegy is megvásárolható az alkalmazás segítségével.

“Az élesítést követő első napok eredményei szerint a Simple userek abszolút nyitottak az újításra, eddigi tapasztalataink szerint többségében bérleteket vásárolnak, de a napi- és a repülőtéri jegyek is népszerűnek bizonyultak”

– mondta el a Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezető igazgatója a FinTechZone.hu-nak.

Így vásárolhatsz BKK bérletet, közlekedési jegyet a Simple-lel

„Az újítással egyszerűbbé és gyorsabbá válik a vásárlás, hiszen nem kell jegyautomata vagy pénztár után kutatni és sorban állni, akár a megállóban várakozva is beszerezhető az utazáshoz szükséges jegy vagy bérlet, ha van kéznél aktív internetkapcsolattal rendelkező telefon. Ráadásul a mobiljegy vásárlása nem jár kezelési vagy egyéb tranzakciós plusz költséggel” – áll a kiadott sajtóközleményben.

A mobiljegy vásárlás lépései:

Először is, ha még nem tetted, telepítsd a Simple alkalmazást, hozd létre Simple fiókodat, és mentsd el bankkártyádat. (Fontos: a közlekedési Mobiljegy szolgáltatás a Simple 3.15.0 számú verziójától érhető el. Ha nem ez a verzió van a telefonodon, akkor az applikáció frissítése szükséges.)

  1. Keresd meg a Mobiljegy vagy BKK mobiljegy szolgáltatást az alkalmazásban.
  2. Kattints az „Új jegy vásárlása” gombra, majd válassz várost és jegytípust.
  3. Időalapú jegyeknél és bérleteknél beállíthatod az érvényesség kezdetét, majd add meg érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolványod számát.
  4. Fizesd ki a vásárlást az alkalmazással.
  5. Keresd meg a BKK Mobiljegy vagy Mobiljegy menüpontban a megvásárolt jegyet vagy bérletet. A mobiljegy az általad megadott időpontban, vagy a vásárlást követően két perc elteltével érvényessé válik.

Mi a helyzet, ha jön az ellenőr? Vagy, ha az első ajtónál kell felszállni?

A napijegyeket, illetve a bérleteket nem kell külön érvényesíteni, ebben nincs változás a papíralapú változatokhoz képest, azonban az elsőajtós rendben közlekedő járatokon, illetve a metrón igazolni kell a jegy vagy a bérlet érvényességét.

1. Elsőajtós felszállás

Elsőajtós felszálláshoz válaszd ki a már megvásárolt érvényes napijegyed vagy bérleted. Ezután nyomd meg a „Kódbeolvasás felszálláshoz” feliratú gombot, majd olvasd be a járművön elhelyezett kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatnod a sofőrnek.

2. Metróbejáratnál

A metróbejáratnál befelé is ellenőrzik a jegyeket, bérleteket, ezért a metróállomás területére belépéskor válaszd ki a már megvásárolt, érvényes napijegyed vagy bérleted. Ezután nyomd meg a „Kódbeolvasás felszálláshoz” feliratú gombot, majd olvasd be a jegykezelő készülékeken elhelyezett kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatnod a személyzetnek.

3. Jön az ellenőr

Ha az ellenőrzés utazás közben, a járművön történik, akkor a „Felmutatás ellenőrnek” gomb választásával igazolható az érvényesség. Az alkalmazásból így előhívott jegy, vagy bérlet azonosítókódját az ellenőr le tudja olvasni a készülékével.

További információk: https://simple.hu/mobiljegy/

Ha szeretnél pontos képet kapni arról, milyen új fizetési megoldások várhatóak Magyarországon 2020-ban, hogyan érdemes kialakítani az elektronikus fizetési stratégiát, akkor ajánljuk figyelmedbe a SimplePay White Papert, ami itt érhető el.

Címlapfotó forrás: Simple.hu

Fintechshow 6.0
Fintechshow 6.0

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!