PayTechShow 4.0

Kinél bankolsz? Mindegy, a Curve elhozta Neked az Apple Pay-t

Szerző: | 2020. 01. 30. | Apple Pay, Elektronikus fizetés, Összes hír

PayTechShow 4.0

Miután tegnap kipostoltuk a Facebookra, hogy a Curve kártyát hozzá lehet adni az Apple Wallet-hez, többen is kérdezték, mi ennek a folyamata. Gondoltuk, összefoglaljuk, bár épp az elmúlt órákban küldte ki a Curve is tájékoztató levelét erről. Íme a folyamat és pár hasznos tanács, tapasztalat, amiket a Facebookon kaptunk olvasóinktól.

Hogyan adjuk hozzá a Curve kártyánkat az Apple Pay-hez?

Erre két lehetőségünk is adódik, egyrészt a Curve mobil alkalmazáson, másrészt az Apple Walleten keresztül. De a legfontosabb, mielőtt hozzákezdenél, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket?

  • Van nekem Curve kártyám? Ha nincs, akkor előbb töltsd le az app-ot és rendeld meg a kártyát! Erről korábban itt írtunk (kondíciók, mire jó stb.), illetve alább is összefoglaltuk a rendelés folyamatát.
  • A Curve mobil alkalmazásba beregisztráltam valamelyik bankkártyámat? Erre azért van szükség, hogy használni tud a Curve kártyádat. A Curve valójában „rátelepül” a bankkártyá(i)dra és a mobil alkalmazásban beállíthatod, mikor, melyikkel szeretnél fizetni (részletek itt).
  • Csatlakozik az internethez a mobilom? Ha nem, akkor kapcsold be, különben sikertelen lesz a kártyahozzáadás.

Hasznos tipp: ahhoz, hogy használni tudjuk a Curve kártyát, a Curve mobil alkalmazásban hozzá kell adnunk egy bankkártyát. A bankkáryát verifikálnunk kell, meg kell erősítenünk, hogy a bankkártyával mi rendelkezünk. A verifikálás keretében egy kódot kapunk, ami a banki kivanaton, a netbankban a számlatörténetben jelenik meg, vagy a banktól kapott sms-ben. A tesztelés során a hazai kibocsátású forint bankkártyánkat 1 fonttal terhelték, majd sztornózták azt. Az egyik olvasónk hívta fel a figyelmet arra, ha nem megy végbe a verifikálás, akkor a hozzáadott bankkártya devizanemét – a verifikálás idejére – érdemes lehet átállítani fontra, vagy euróra.

1. Hozzáadás a Curve mobilalkalmazáson keresztül

Ha a fenti kérdésekre igen a válasz, akkor máris elkezdheted a folyamatot. Ha belépsz a Curve mobilalkalmazásba, akkor rögtön felugrik az „Add to Apple Wallet” képernyő.

Ha véletlenül továbblépsz a hozzáadás gombra kattintás nélkül, akkor sem kell aggódnod. Ebben az esetben kattints a „Card” gombra és a Curve kártyád kártyaképe alatt is megtalálhatod a „Hozzáadás az Apple Wallethez” gombot (angolul).

Ha rákattintasz a hozzáadás gombra, akkor rögtön feljön a „Kártya hozzáadása az Apple Payhez” képernyő. (Észre sem veszed és máris az Apple Walletben találod magad.)

A Név és a Kártyaszám előre ki lesz töltve, így neked azok kitöltésével sem kell foglalkoznod.

A „Következő” gombra kattintva az Apple Wallet csatlakozik a kártyakibocsátóhoz (Curve), hogy ellenőrizze, a Curve jogosult-e kártyát hozzárendelni az Apple Pay-hez.

Ha mindent rendben talál, akkor felugrik az Általános Szerződési Feltételek oldal. Amint ezt elfogadtuk, máris hozzáadásra kerül a kártyánk az Apple Pay-hez és még arról is dönthetünk, beállítjuk-e alapértelmezett fizetési kártyaként.

A folyamat végén push értesítést és sms üzenetet is kapunk arról, hogy most már használhatjuk az Apple Pay-t. Ha belépünk az Apple Wallet alkalmazásba, akkor ott is láthatjuk majd a Curve kártyánkat.

2. Hozzáadás az Apple Walleten keresztül

A Wallet alkalmazásban a jobb felső sarokban lévő plusz gombra kattinva adhatjuk bankkártyánkat az Apple Pay-hez.

A folyamat itt annyiban különbözik az előzőhöz képest, hogy

  • szükségünk lesz a fizikai Curve kártyánkra, mivel annak a hátoldalát (ahol az adataink vannak) be kell fotózni, illetve
  • kapunk sms-ben egy ellenőrző kódot a mobiszámunkra (amit korábban megadtunk a Curve alkalmazás telepítésekor). Ezt a kódot kell majd a folyamat során a megfelelő képernyőn megadni.

Ha túl vagyunk a kártya befotózásán és az sms kód is sikeresen megérkezett, akkor azonnal hozzáadásra kerül a Curve kártyánk az Apple Pay-hez. Erről ugyanúgy kapunk push értesítést és sms üzenetet is.

Ha szeretnénk az Apple Watch-hoz hozzáadni a kártyánkat, akkor az iPhone-on nyissuk meg az Apple Watch alkalmazást és válasszuk ki a „Wallet & Apple Pay”-t majd kattintsunk az „Add Debit or Credit card” feliratra.

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!