Újabb csúcsokat döntött a magyar digitális pénztárca. Bemutatták a Simple 2022-es számait

Szerző: | 2023. 02. 21. | Elektronikus fizetés, Mobilfizetés, Mobiltárca, Összes hír, SimplePay

PayTechShow 4.0

A napokban az OTP Mobil bemutatta, hogyan teljesítettek a Simple-ökoszisztéma szolgáltatásai 2022-ben. A Simple-fiókok száma tavaly átlépte a 2,6 milliót, a SimplePay elfogadóhelyek száma pedig a 24 ezret. Minden dimenzióban új csúcsokat döntött a hazai digitális pénztárca. A szupertárcákban rejlő lehetőségekről Benyó Péterrel, az OTP Mobil ügyvezetőjével, a digitális fizetések jövőjéről pedig dr. Al-Absi Gáber Seiffel, az OTP Mobil ügyvezető-helyettesével beszélgetünk 2023. április 20-án a PayTechShow-n.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

Simple-fiók

  • 2022-ben is dinamikusan nőtt a Simple-fiókok száma: közel félmillió új tag érkezett a Simple-univerzumba a Simple alkalmazáson vagy a SimplePay felületen keresztül, így a Simple-fiókok száma átlépte a 2,6 milliót. Ez 23%-os növekedés a 2021-es év végi adatokhoz képest.
  • A Simple-fiókkal végrehajtott vásárlások száma 35%-kal nőtt, ezen belül az érintéses mobilfizetés már közel húszmillió tranzakcióval büszkélkedhet, de az alkalmazáson belüli (in-app) tranzakciók is átlépték a 10 milliós számot 2022-ben.
  • Az NFC-s tranzakciók száma 52%-kal, az in-app tranzakciók száma 44%-kal nőtt 2021-hez képest.
  • Emellett a SimplePay felületen is előszeretettel használták a Simple-fiókokat vásárlásra a közel 20 ezer SimplePay-es online kereskedőnél.
Simple 2022-ben

Simple alkalmazás

  • Az alkalmazás húzó szolgáltatásai is szépen teljesítettek: a pandémiás évek után teljes erővel dübörgött újra a közterületi parkolójegyek vásárlása, több mint 5 millió tranzakcióval. 2021-hez képest ezen a területen 94%-os növekedést ért el a Simple.
  • Közel egymillió autópálya-matrica kelt el az alkalmazás e-Matrica szolgáltatásán keresztül 2022-ben. Itt 22%-kal növekedett a tranzakciók száma az előző évhez képest.
  • Egyre népszerűbb a közlekedési mobiljegy 34%-os növekedéssel, mellyel országosan számos járatra lehet jegyeket, bérleteket vásárolni olyan szolgáltatóktól mint a BKK, Volánbusz, vagy akár a GYSEV.
Simple 2022-ben

SimplePay

  • A SimplePay online fizetési felület is egyre népszerűbb, 2022-ben 89 millió online vásárlás történt a felületen keresztül. Ez 23%-kal több vásárlás, mint 2021-ben volt.
  • Emellett évről-évre folyamatosan bővül a rendszerhez csatlakozott online kereskedők köre, így egyre több webáruházban vásárolhatnak Simple-fiók a jövőben is.
  • A SimplePay elfogadóhelyek száma elérte a 24,5 ezret, ami 26%-os növekedés 2021-hez képest.
Simple 2022-ben

Forrás: OTP Mobil

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!