FinTechShow-7.0

Újabb csúcsokat döntött a magyar digitális pénztárca. Bemutatták a Simple 2022-es számait

Szerző: | 2023. 02. 21. | Elektronikus fizetés, Mobilfizetés, Mobiltárca, Összes hír, SimplePay

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A napokban az OTP Mobil bemutatta, hogyan teljesítettek a Simple-ökoszisztéma szolgáltatásai 2022-ben. A Simple-fiókok száma tavaly átlépte a 2,6 milliót, a SimplePay elfogadóhelyek száma pedig a 24 ezret. Minden dimenzióban új csúcsokat döntött a hazai digitális pénztárca. A szupertárcákban rejlő lehetőségekről Benyó Péterrel, az OTP Mobil ügyvezetőjével, a digitális fizetések jövőjéről pedig dr. Al-Absi Gáber Seiffel, az OTP Mobil ügyvezető-helyettesével beszélgetünk 2023. április 20-án a PayTechShow-n.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

Simple-fiók

  • 2022-ben is dinamikusan nőtt a Simple-fiókok száma: közel félmillió új tag érkezett a Simple-univerzumba a Simple alkalmazáson vagy a SimplePay felületen keresztül, így a Simple-fiókok száma átlépte a 2,6 milliót. Ez 23%-os növekedés a 2021-es év végi adatokhoz képest.
  • A Simple-fiókkal végrehajtott vásárlások száma 35%-kal nőtt, ezen belül az érintéses mobilfizetés már közel húszmillió tranzakcióval büszkélkedhet, de az alkalmazáson belüli (in-app) tranzakciók is átlépték a 10 milliós számot 2022-ben.
  • Az NFC-s tranzakciók száma 52%-kal, az in-app tranzakciók száma 44%-kal nőtt 2021-hez képest.
  • Emellett a SimplePay felületen is előszeretettel használták a Simple-fiókokat vásárlásra a közel 20 ezer SimplePay-es online kereskedőnél.
Simple 2022-ben

Simple alkalmazás

  • Az alkalmazás húzó szolgáltatásai is szépen teljesítettek: a pandémiás évek után teljes erővel dübörgött újra a közterületi parkolójegyek vásárlása, több mint 5 millió tranzakcióval. 2021-hez képest ezen a területen 94%-os növekedést ért el a Simple.
  • Közel egymillió autópálya-matrica kelt el az alkalmazás e-Matrica szolgáltatásán keresztül 2022-ben. Itt 22%-kal növekedett a tranzakciók száma az előző évhez képest.
  • Egyre népszerűbb a közlekedési mobiljegy 34%-os növekedéssel, mellyel országosan számos járatra lehet jegyeket, bérleteket vásárolni olyan szolgáltatóktól mint a BKK, Volánbusz, vagy akár a GYSEV.
Simple 2022-ben

SimplePay

  • A SimplePay online fizetési felület is egyre népszerűbb, 2022-ben 89 millió online vásárlás történt a felületen keresztül. Ez 23%-kal több vásárlás, mint 2021-ben volt.
  • Emellett évről-évre folyamatosan bővül a rendszerhez csatlakozott online kereskedők köre, így egyre több webáruházban vásárolhatnak Simple-fiók a jövőben is.
  • A SimplePay elfogadóhelyek száma elérte a 24,5 ezret, ami 26%-os növekedés 2021-hez képest.
Simple 2022-ben

Forrás: OTP Mobil

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!