Céges vásárlásokra is kiterjesztik a Buy Now, Pay Later megoldást

írta | 2021.10.25. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír

klarna bnpl billie

A Klarna cégek számára is biztosítaná a Buy Now, Pay Later (BNPL) megoldást 2022 első negyedévétől a német székhelyű Billie társasággal közösen. Az együttműködés keretében a Klarna biztosítja a kereskedői elérést, a Billie pedig a céges BNPL megoldást. Először Németországban, majd ezt követően Európa további országaiban is elérhető lesz a cégek számára is a „Vásárolj most, fizess később” konstrukció. A BNPL lényege, hogy kamatmentesen vásárolhatunk, ha időben visszafizetjük a részleteket.

Hétről-hétre jönnek az újabb hírek a Klarna, a „Buy Now, Pay Later” (BNPL) titán háza tájáról. A svéd társaság bejelentéseire azért is érdemes odafigyelni, mert lépéseiket hamarosan a versenytársaik is követhetik. A legutóbbi hír szerint a Klarna már nemcsak a lakossági, hanem az üzleti vásárlások esetén is elérhetővé teszi a „Vásárolj most, fizess később” megoldást.

A sajtóközlemény szerint több mint 250 ezer kereskedőnél jelenhet meg a cégeknek szánt fizetési konstrukció. A Klarna a német székhelyű Billie társasággal együttműködve teszi elérhetővé a 100 ezer euróigjelenlegi árfolyamon 36 millió forintnak megfelelő összegig – a céges BNPL-t. Az együttműködés keretében a Klarna biztosítja a kereskedői elérést, a Billie pedig a céges Buy Now, Pay Later megoldást.

A Billie azt ígéri a kereskedőknek, hogy a céges BNPL 90%-os konverziós rátát eredményez.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later” (röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

A verseny fokozódásának következménye a céges BNPL bevezetése. A fintech cégek mellett megjelentek a nehézsúlyú játékosok is a BNPL pályán úgy, mint a Mastercard, Visa, Square, PayPal, Amazon, vagy a Citi. A pandémia következtében nemcsak a lakossági, hanem az üzleti elektronikus fizetési és elektronikus kereskedelmi forgalom is jelentősen nőtt. A Junipter Research szerint a B2B fizetések piaca 84 billió dollárt tesz ki, ami megalapozza új fizetési konstrukciók, mint a céges BNPL bevezetését.

A pandémia alatt a vállalkozásoknál is elkezdődött a digitális transzformáció, illetve feltértékelődött a forgótőke finanszírozásban segítséget nyújtó fizetési konstrukciók jelentősége. Ezek a trendek hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalkozások körében is hamar népszerűvé váljon a Buy Now Pay Later.

Címlapfotó: Klarna Press

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

WORLDLINE FINANCIAL SERVICES

worldline financial services
Digital Payments for a trusted world

KIADVÁNY: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO fizetési kérelem
Elkészült a fizetési kérelem szolgáltatást bemutató kiadvány. A legfontosabb tudnivalók egy helyen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!