CIB Google Pay

CIB Google Pay

Céges vásárlásokra is kiterjesztik a Buy Now, Pay Later megoldást

írta | 2021.10.25. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír

klarna bnpl billie

GIRO Fizetési kérelem

A Klarna cégek számára is biztosítaná a Buy Now, Pay Later (BNPL) megoldást 2022 első negyedévétől a német székhelyű Billie társasággal közösen. Az együttműködés keretében a Klarna biztosítja a kereskedői elérést, a Billie pedig a céges BNPL megoldást. Először Németországban, majd ezt követően Európa további országaiban is elérhető lesz a cégek számára is a „Vásárolj most, fizess később” konstrukció. A BNPL lényege, hogy kamatmentesen vásárolhatunk, ha időben visszafizetjük a részleteket.

Hétről-hétre jönnek az újabb hírek a Klarna, a „Buy Now, Pay Later” (BNPL) titán háza tájáról. A svéd társaság bejelentéseire azért is érdemes odafigyelni, mert lépéseiket hamarosan a versenytársaik is követhetik. A legutóbbi hír szerint a Klarna már nemcsak a lakossági, hanem az üzleti vásárlások esetén is elérhetővé teszi a „Vásárolj most, fizess később” megoldást.

A sajtóközlemény szerint több mint 250 ezer kereskedőnél jelenhet meg a cégeknek szánt fizetési konstrukció. A Klarna a német székhelyű Billie társasággal együttműködve teszi elérhetővé a 100 ezer euróigjelenlegi árfolyamon 36 millió forintnak megfelelő összegig – a céges BNPL-t. Az együttműködés keretében a Klarna biztosítja a kereskedői elérést, a Billie pedig a céges Buy Now, Pay Later megoldást.

A Billie azt ígéri a kereskedőknek, hogy a céges BNPL 90%-os konverziós rátát eredményez.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later” (röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

A verseny fokozódásának következménye a céges BNPL bevezetése. A fintech cégek mellett megjelentek a nehézsúlyú játékosok is a BNPL pályán úgy, mint a Mastercard, Visa, Square, PayPal, Amazon, vagy a Citi. A pandémia következtében nemcsak a lakossági, hanem az üzleti elektronikus fizetési és elektronikus kereskedelmi forgalom is jelentősen nőtt. A Junipter Research szerint a B2B fizetések piaca 84 billió dollárt tesz ki, ami megalapozza új fizetési konstrukciók, mint a céges BNPL bevezetését.

A pandémia alatt a vállalkozásoknál is elkezdődött a digitális transzformáció, illetve feltértékelődött a forgótőke finanszírozásban segítséget nyújtó fizetési konstrukciók jelentősége. Ezek a trendek hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalkozások körében is hamar népszerűvé váljon a Buy Now Pay Later.

Címlapfotó: Klarna Press

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.