SimpleTrends
SimpleTrends

Kiszivárgott az Apple következő nagy dobása. Jön a részletfizetési lehetőség, az Apple Pay Later

Szerző: | 2021. 07. 14. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetés, Összes hír

FinTechShow-7.0

Az Apple új szolgáltatáson dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy az Apple felhasználók részletekben fizethessék ki vásárlásaik ellenértékét – írta meg a Bloomberg tegnap. Az Apple hitelkártya (Apple Card) bevezetése után várható volt, hogy a társaság kijön majd a Buy Now Pay Later (BNPL) fizetési lehetőséggel is. Az új szolgáltatás neve: „Apple Pay Later” lesz, amit a társaság a Goldman Sachs befektetési bankkal közösen vezet majd be.

A kiszivárgott információk szerint az Apple felhasználók bármelyik bankkártyájukkal, fizetési kártyájukkal kezdeményezhetik majd a részletfizetést. Az új fizetési lehetőség igénybe vételének nem szükséges feltétele, hogy a felhasználó rendelkezzen Apple hitelkártyával (Apple Card) – tudta meg a Bloomberg. Az Apple BNPL szolgáltatását online és hagyományos vásárlás során is igénybe lehet majd venni.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later(röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

Így működik majd az Apple Pay Later

Az Apple Pay Later szolgáltatás a következőképpen működik majd: amikor a vásárló Apple Pay-jel fizet, akkor az Apple eszközén megjelenik a részletfizetési lehetőség.

Az Apple felhasználó választhat, hogy négy egyenlő részletben fizeti ki a vásárlás ellenértékét kéthetente kamatmentesen, vagy hosszabb időtávra lenne szüksége. Az utóbbi esetén már kamatot kell majd fizetnie a vásrlónak. Az előbbi fizetési opció neve „Apple Pay in 4” (Apple Pay 4 részletben), az utóbbi „Apple Pay Monthly Intallments” (Apple Pay havi részletfizetés).

Arról egyelőre nincs információ, hogy mekkora lesz majd a kamat mértéke. Az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb BNPL szolgáltató, az Affirm 30%-os kamatot számol fel a tranzakciók után.

Az Apple Pay Later szolgáltatást külön kell majd igényelni a Wallet alkalmazáson keresztül. Ugyanitt tudják majd az Apple felhasználók nyomon követni és kezelni a részletfizetéseiket. A Bloomberg információi szerint az Apple nem végez majd előzetes hitelvizsgálatot.

Az Apple következő nagy dobása

Az Apple várakozása, hogy a BNPL szolgáltatás hozzájárul majd az Apple Pay gyorsabb terjedéséhez és az iPhone felhasználók gyakrabban fizetnek majd a telefonjukkal, mint plasztik hitelkártyájukkal. Ez azért is fontos a BigTech cégnek, mivel minden Apple Pay fizetési tranzakció után jutalékot kap a bankoktól, fizetési kártya kibocsátóktól.

A Bloomberg szerint az Apple Pay 2014-es bevezetése után ez lenne a következő nagy dobása a társaságnak.

Fotó forrása: CDPiC – stock.adobe.com

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!