PayTechShow 4.0

Elstartolt a világ egyik legnagyobb FinTech Fesztiválja

Szerző: | 2021. 11. 08. | Események, Összes hír

PayTechShow 4.0

Immár 6. alkalommal nyitotta meg kapuit a Singapore FinTech Festival, amelyet több mint 60 ezren követnek nyomon online. Öt nap alatt, 2021. november 8-12. között több mint 700 előadó osztja meg gondolatait a digitális pénzügyi transzformáció jövőjével kapcsolatban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB), együttműködésben a szingapúri FinTech Fesztivállal, 2021. november 11-12. között második alkalommal ad otthont a World FinTech Festival in Budapest rendezvénynek. Az esemény média partnere a FinTechZone.

Az 5 napos fintech eseményt több mint 130 országból 60 ezren követik nyomon az interneten keresztül. Az idei év kiemelt témája a Web 3.0 és annak hatása a pénzügyi szolgáltatásokra. A szingapúri helyszín mellett virtuálisan a világ 11 pontjáról, köztük Budapestről értesülhetnek a konferencia résztvevői első kézből a legújabb trendekről és a várható fejlődési irányokról.

Az esemény magyar idő szerint ma hajnalban kezdődött, amit a FinTechZone is nyomon követ.

Web 3.0: decentralizált pénzügyek

A Web 3.0 új decentralizált infrastruktúrákat és üzleti modelleket hoz létre a digitális gazdaságban, amelyek hatékonyabbá teszik a pénzügyi közvetítői iparágat, hozzájárulnak a hosszú távú fenntarthatósághoz, valamint a bankszektorból eddig kiszorult tömegek eléréséhez. A konferencián globális vezetők osztják meg gondolataikat az új üzleti modellekkel és lehetőségekkel kapcsolatban.

A több mint 700 előadó között olyan nagyágyúk is szerepelnek, mint Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója, Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója, Ben Goertzel, a SingularityNET alapítója, vagy Ben Horowitz, a világ egyik legismertebb kockázatitőke befektető társaságának, az Andreessen Horowitz társalapítója. A Mastercard , a Visa mellett az Amazon, Google, a WeChat és az Alipay anyacégeinek felsővezetői is előadnak a rendezvényen.

A World FinTech Festival in Budapest szatellit esemény előadói között ott található Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Szombati Anikó, az MNB Digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója, Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese is.

World FinTech Festival in Budapest

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), együttműködésben a Singapore FinTech Festival-lal, 2021. november 11-12. között második alkalommal ad otthont a World FinTech Festival in Budapest rendezvénynek – osztotta meg a minap Szombati Anikó a FinTechZone-nal.

A fő témák a platform-alapú gazdaság, mint a jövő egyik lehetséges meghatározó pénzügyi modellje, a kiberbiztonsági kihívások, és a XXI. század várható pénzügyi innovációja, a digitális jegybankpénz lesznek. Emellett egy kötetlen beszélgetés keretében a pénzügyi és FinTech berkekben megjelenő új típusú állások, és az azokra való felkészülés lehetőségei is szóba kerülnek majd.

Köszönjük, hogy az MNB 10 db hozzáférést felajánlott a FinTechZone olvasói számára! A FinTechZone a hozzáférést a leghűségesebb olvasók között osztotta szét, akik az elmúlt években a legaktívabbak voltak a FinTechZone social csatornáin.

Címlapfotó forrása: Singapore FinTech Festival team

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!