Elstartolt a világ egyik legnagyobb FinTech Fesztiválja

írta | 2021.11.08. | Események, Összes hír

singapore fintech festival

Immár 6. alkalommal nyitotta meg kapuit a Singapore FinTech Festival, amelyet több mint 60 ezren követnek nyomon online. Öt nap alatt, 2021. november 8-12. között több mint 700 előadó osztja meg gondolatait a digitális pénzügyi transzformáció jövőjével kapcsolatban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB), együttműködésben a szingapúri FinTech Fesztivállal, 2021. november 11-12. között második alkalommal ad otthont a World FinTech Festival in Budapest rendezvénynek. Az esemény média partnere a FinTechZone.

Az 5 napos fintech eseményt több mint 130 országból 60 ezren követik nyomon az interneten keresztül. Az idei év kiemelt témája a Web 3.0 és annak hatása a pénzügyi szolgáltatásokra. A szingapúri helyszín mellett virtuálisan a világ 11 pontjáról, köztük Budapestről értesülhetnek a konferencia résztvevői első kézből a legújabb trendekről és a várható fejlődési irányokról.

Az esemény magyar idő szerint ma hajnalban kezdődött, amit a FinTechZone is nyomon követ.

Web 3.0: decentralizált pénzügyek

A Web 3.0 új decentralizált infrastruktúrákat és üzleti modelleket hoz létre a digitális gazdaságban, amelyek hatékonyabbá teszik a pénzügyi közvetítői iparágat, hozzájárulnak a hosszú távú fenntarthatósághoz, valamint a bankszektorból eddig kiszorult tömegek eléréséhez. A konferencián globális vezetők osztják meg gondolataikat az új üzleti modellekkel és lehetőségekkel kapcsolatban.

A több mint 700 előadó között olyan nagyágyúk is szerepelnek, mint Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója, Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója, Ben Goertzel, a SingularityNET alapítója, vagy Ben Horowitz, a világ egyik legismertebb kockázatitőke befektető társaságának, az Andreessen Horowitz társalapítója. A Mastercard , a Visa mellett az Amazon, Google, a WeChat és az Alipay anyacégeinek felsővezetői is előadnak a rendezvényen.

A World FinTech Festival in Budapest szatellit esemény előadói között ott található Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Szombati Anikó, az MNB Digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója, Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese is.

World FinTech Festival in Budapest

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), együttműködésben a Singapore FinTech Festival-lal, 2021. november 11-12. között második alkalommal ad otthont a World FinTech Festival in Budapest rendezvénynek – osztotta meg a minap Szombati Anikó a FinTechZone-nal.

A fő témák a platform-alapú gazdaság, mint a jövő egyik lehetséges meghatározó pénzügyi modellje, a kiberbiztonsági kihívások, és a XXI. század várható pénzügyi innovációja, a digitális jegybankpénz lesznek. Emellett egy kötetlen beszélgetés keretében a pénzügyi és FinTech berkekben megjelenő új típusú állások, és az azokra való felkészülés lehetőségei is szóba kerülnek majd.

Köszönjük, hogy az MNB 10 db hozzáférést felajánlott a FinTechZone olvasói számára! A FinTechZone a hozzáférést a leghűségesebb olvasók között osztotta szét, akik az elmúlt években a legaktívabbak voltak a FinTechZone social csatornáin.

Címlapfotó forrása: Singapore FinTech Festival team

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

WORLDLINE FINANCIAL SERVICES

worldline financial services
Digital Payments for a trusted world

KIADVÁNY: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO fizetési kérelem
Elkészült a fizetési kérelem szolgáltatást bemutató kiadvány. A legfontosabb tudnivalók egy helyen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!