2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.10.04.

Entersekt: Nagyobb biztonságot hozhat a küszöbön álló jelszómentes jövő

Szerző:

Kategóriák:

Hogyan írja át a technológia a pénzügyi szektor működését? Ki, milyen technológia megjelenésére számít a következő években? Körinterjú keretében feltérképezzük a hazai bankok, fintech startupok és digitális termékfejlesztéssel foglalkozó cégek várakozásait. Beszélgető partnerünk az Entersekt közép- és délkelet-európai régióért felelős üzletfejlesztési menedzsere, Fodor Boldizsár. A legújabb technológiákkal, fintech megoldásokkal, szabályozói intézkedésekkel és az ügyféligények változásával részletesen is foglalkozunk 2022. október 12-én a FinTechShow-n.

BIO: Fodor Boldizsár

Fodor Boldizsár az Entersekt üzletfejlesztési törekvéseit segíti Közép- és Délkelet-Európában. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik digitális transzformációs projektek vezetésében pénzintézeteknél, kereskedőknél és fintech startupoknál az európai kontinensen.

Sokrétű tehetségű poliglott, közgazdasági diplomával és hispanisztikai mesterfokozattal rendelkezik. Hétvégéit Boldizsár a családjával tölti, leginkább a szabadban, kirándulásokon avagy vízközelben / vízen / vízben.

FODOR BOLDIZSÁR

Előadás: Fast ID Online: Jelszómentes jövő

Fodor Boldizsár, Entersekt, Business Development Manager CEE/SEE

FinTechShow 6.0: “Kódban a jövőnk? Bankokból tech cégek?” | 2022. október 12.

1. Az elmúlt 12 hónapban milyen eredményeket értetek el?

Fodor Boldizsár: A közelmúlt egyik kiemelkedően fontos eseménye volt, hogy a világ egyik vezető technológiával foglalkozó magántőke társasága , a Szilícium-völgyben székelő Accel-KKR cégünk befektetője lett. A befektetés támogatja növekedésünket olyan kulcsfontosságú régiókban, mint például az Egyesült Államok.

Ezenkívül a világon elsőként jöttünk ki egy olyan megoldással, amely FIDO technológiát használ a fizetés hitelesítésére (Pluscard, egy németországi kártyakibocsátó). Ezzel a megoldással a hitelkártyájukkal online vásárló Pluscard kártyabirtokosok mobilalkalmazás nélkül is hitelesíthetik vásárlásaikat.

Az Entersekt Hosted Services elindításával olyan felhőalapú implementációt kínálunk megoldásainkhoz, amely megkönnyíti az integrációt és nagyon gyorsan telepíthető – továbbá SaaS-alapú modellben is elérhető.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a közelmúltban elindultunk a Mastercard leányvállalata, a NuData technológiájával, amelyet teljes mértékben integráltunk a saját EMV 3DS ACS (Access Control Server) megoldásunkhoz – szintén a piacon elsőként.

Ez a megoldás, a mesterséges intelligencia alapú e-kereskedelem, lehetővé teszi a bankok számára, hogy súrlódásmentes online fizetési élményt biztosítsanak végfelhasználóik számára minden alacsony kockázatú tranzakció esetében.

2. Az előbb említett eredmények közül melyikre vagy a legbüszkébb és miért?

Fodor Boldizsár: Mindegyikre nagyon büszkék vagyunk! Az elmúlt év során elért valamennyi technológiai vívmányunknak egy kulcsfontosságú közös pontja van: segíteni ügyfeleinket a különböző azonosítási-hitelesítési utak felhasználói élményének javításában. Ügyfeleink ennek köszönhetően nagyszerű eredményeket értek el, amire szintén nagyon büszkék vagyunk.

3. A következő 1-2 évre milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Fodor Boldizsár: Minden adott, hogy tovább terjeszkedjünk Közép-Kelet-Európában és Délkelet-Európában, valamint hogy folytatni tudjuk növekedésünket Észak-Amerikában.

A kategóriájukban legjobbnak számító technológiáinknak köszönhetően továbbra is segítünk bankoknak és pénzügyi szolgáltatóknak, hogy elérjék compliance céljaikat, egyúttal pedig költségeket takarítsanak meg, valamint hogy javuljon a sikeres fizetési tranzakcióik aránya.

4. Melyik az a 3 technológia szerinted, amelyeknek a következő 5 évben meghatározó szerepe lesz a termék-/szolgáltatásfejlesztésben, amely technológiá(k)ra egyre több megoldás fog épülni és/vagy az üzleti életben a megkülönböztetés, a versenyképesség meghatározó elemévé válhat(nak)?

  1. A FIDO-alapú hitelesítés és a biztonságos fizetési visszaigazolás (secure payment confirmation): Már tanúi vagyunk annak, hogy a FIDO-alapú hitelesítést a nagy technológiai vállalatok passkey formájában adoptálják és kezdik használni. Az egyre biztonságosabb hitelesítési megoldások végfelhasználókhoz történő eljuttatása növeli a különböző iparágakban működő vállalatok tudatosságát.
  2. 3D Secure: Ez a sztenderd továbbra is magas adoptációs rátát mutat a különböző régiókban, hiszen egy, az EMVCo által előírt kötelező protokollról van szó. A felhasználói utak testreszabása és a különböző csatornák közötti hitelesítés kihasználása kritikus fontosságúvá válik.
  3. Digitális identitás (digital identity): Az Európában tapasztalható különféle digitális identitásprojektek térnyerése azt jelzi, hogy a világ többi része sem fog nagyon lemaradni ezen a területen. Érdemes lesz figyelni, hogyan alakulnak majd a digitális identitás és más trendek, például az open finance (API alapú nyílt bankolás) közötti kapcsolódási pontok.

5. Ennek/ezeknek a technológiáknak a hasznosulását a pénzügyi szolgáltatók/szolgáltatások mely területein látod, illetve a nap végén a végfelhasználók mit érzékelhetnek majd az adott technológia hasznosulásából?

Fodor Boldizsár: Az azonosítás és hitelesítés kulcsfontosságú területek a pénzintézetek és ügyfeleik közötti kapcsolat szempontjából. A FIDO egyre fontosabb szerepet fog játszani a hitelesítésen belül. A végfelhasználók számára ez egyrészt nagyobb biztonságot jelent, de ugyanakkor jelszó nélküli hitelesítést is, ami hozzájárul a könnyű és súrlódásmentes ügyfélélményhez.

6. Milyen kihívások, akadályok korlátozhatják, lassíthatják az általad említett technológiák és/vagy az azokra épülő megoldások hasznosulását a pénzügyi szektorban?

Fodor Boldizsár: A pénzügyi szolgáltató intézmények esetében a lassú bevezetés gyakran olyan akadályokhoz kötődik, mint a régi technológiák, a nehézkes integrációtól való félelem és a költségekkel szembeni túlzott szállítói konszolidáció felé való törekvés.

7. A következő 1-2 évben a digitális transzformáció mely területeken lesz erőteljesebb, meghatározóbb a bankoknál, pénzügyi szolgáltatóknál véleményed szerint?

Fodor Boldizsár: A fizetések területén valószínűleg az e-kereskedelem és a check-out élmény terén lesz a legnagyobb diszrupció.

8. Melyik az a 1-2 fintech megoldás a világban, amely az elmúlt időszakban megragadta a figyelmedet? Mi volt az, ami miatt felfigyeltél az adott fintech megoldásra?

Fodor Boldizsár: Leginkább embedded finance megoldást kínáló fintech cégek keltették fel érdeklődésemet az elmúlt időszakban. Jó példa erre a Linkcy.

Entersekt ugyfelelmeny es biztonsag az ujgeneracios ugyfelhitelesitesi megoldasban

Kosárelhagyás és ügyfélvesztés az eredménye a bonyolult ügyfélhitelesítésnek | 2022.05.11.

Az ügyfélazonosítás és az ügyfélhitelesítés gyorsasága, egyszerűsége versenyelőny lehet. Az online vásárlók közel fele nem fejezi be a vásárlást a fizetési folyamat bonyolultsága miatt. Az ügyfélhitelesítés fontosságáról, a nemzetközi tapasztalatokról beszélgettünk Schalk Noltével, az erős autentikációs piac globális vezetője, az Entersekt vezérigazgatójával.

A körinterjú keretében eddig megjelent cikkek:

Címlapfotón: Fodor Boldizsár. Forrás: Entersekt

Címkék:
blank
blank