Entersekt: Nagyobb biztonságot hozhat a küszöbön álló jelszómentes jövő

Szerző: | 2022. 10. 04. | Banki és fintech hírek, Elektronikus fizetés, Fintech szolgáltatások, Összes hír

PayTechShow 4.0

Hogyan írja át a technológia a pénzügyi szektor működését? Ki, milyen technológia megjelenésére számít a következő években? Körinterjú keretében feltérképezzük a hazai bankok, fintech startupok és digitális termékfejlesztéssel foglalkozó cégek várakozásait. Beszélgető partnerünk az Entersekt közép- és délkelet-európai régióért felelős üzletfejlesztési menedzsere, Fodor Boldizsár. A legújabb technológiákkal, fintech megoldásokkal, szabályozói intézkedésekkel és az ügyféligények változásával részletesen is foglalkozunk 2022. október 12-én a FinTechShow-n.

BIO: Fodor Boldizsár

Fodor Boldizsár az Entersekt üzletfejlesztési törekvéseit segíti Közép- és Délkelet-Európában. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik digitális transzformációs projektek vezetésében pénzintézeteknél, kereskedőknél és fintech startupoknál az európai kontinensen.

Sokrétű tehetségű poliglott, közgazdasági diplomával és hispanisztikai mesterfokozattal rendelkezik. Hétvégéit Boldizsár a családjával tölti, leginkább a szabadban, kirándulásokon avagy vízközelben / vízen / vízben.

FODOR BOLDIZSÁR

Előadás: Fast ID Online: Jelszómentes jövő

Fodor Boldizsár, Entersekt, Business Development Manager CEE/SEE

FinTechShow 6.0: „Kódban a jövőnk? Bankokból tech cégek?” | 2022. október 12.

1. Az elmúlt 12 hónapban milyen eredményeket értetek el?

Fodor Boldizsár: A közelmúlt egyik kiemelkedően fontos eseménye volt, hogy a világ egyik vezető technológiával foglalkozó magántőke társasága , a Szilícium-völgyben székelő Accel-KKR cégünk befektetője lett. A befektetés támogatja növekedésünket olyan kulcsfontosságú régiókban, mint például az Egyesült Államok.

Ezenkívül a világon elsőként jöttünk ki egy olyan megoldással, amely FIDO technológiát használ a fizetés hitelesítésére (Pluscard, egy németországi kártyakibocsátó). Ezzel a megoldással a hitelkártyájukkal online vásárló Pluscard kártyabirtokosok mobilalkalmazás nélkül is hitelesíthetik vásárlásaikat.

Az Entersekt Hosted Services elindításával olyan felhőalapú implementációt kínálunk megoldásainkhoz, amely megkönnyíti az integrációt és nagyon gyorsan telepíthető – továbbá SaaS-alapú modellben is elérhető.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a közelmúltban elindultunk a Mastercard leányvállalata, a NuData technológiájával, amelyet teljes mértékben integráltunk a saját EMV 3DS ACS (Access Control Server) megoldásunkhoz – szintén a piacon elsőként.

Ez a megoldás, a mesterséges intelligencia alapú e-kereskedelem, lehetővé teszi a bankok számára, hogy súrlódásmentes online fizetési élményt biztosítsanak végfelhasználóik számára minden alacsony kockázatú tranzakció esetében.

2. Az előbb említett eredmények közül melyikre vagy a legbüszkébb és miért?

Fodor Boldizsár: Mindegyikre nagyon büszkék vagyunk! Az elmúlt év során elért valamennyi technológiai vívmányunknak egy kulcsfontosságú közös pontja van: segíteni ügyfeleinket a különböző azonosítási-hitelesítési utak felhasználói élményének javításában. Ügyfeleink ennek köszönhetően nagyszerű eredményeket értek el, amire szintén nagyon büszkék vagyunk.

3. A következő 1-2 évre milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Fodor Boldizsár: Minden adott, hogy tovább terjeszkedjünk Közép-Kelet-Európában és Délkelet-Európában, valamint hogy folytatni tudjuk növekedésünket Észak-Amerikában.

A kategóriájukban legjobbnak számító technológiáinknak köszönhetően továbbra is segítünk bankoknak és pénzügyi szolgáltatóknak, hogy elérjék compliance céljaikat, egyúttal pedig költségeket takarítsanak meg, valamint hogy javuljon a sikeres fizetési tranzakcióik aránya.

4. Melyik az a 3 technológia szerinted, amelyeknek a következő 5 évben meghatározó szerepe lesz a termék-/szolgáltatásfejlesztésben, amely technológiá(k)ra egyre több megoldás fog épülni és/vagy az üzleti életben a megkülönböztetés, a versenyképesség meghatározó elemévé válhat(nak)?

  1. A FIDO-alapú hitelesítés és a biztonságos fizetési visszaigazolás (secure payment confirmation): Már tanúi vagyunk annak, hogy a FIDO-alapú hitelesítést a nagy technológiai vállalatok passkey formájában adoptálják és kezdik használni. Az egyre biztonságosabb hitelesítési megoldások végfelhasználókhoz történő eljuttatása növeli a különböző iparágakban működő vállalatok tudatosságát.
  2. 3D Secure: Ez a sztenderd továbbra is magas adoptációs rátát mutat a különböző régiókban, hiszen egy, az EMVCo által előírt kötelező protokollról van szó. A felhasználói utak testreszabása és a különböző csatornák közötti hitelesítés kihasználása kritikus fontosságúvá válik.
  3. Digitális identitás (digital identity): Az Európában tapasztalható különféle digitális identitásprojektek térnyerése azt jelzi, hogy a világ többi része sem fog nagyon lemaradni ezen a területen. Érdemes lesz figyelni, hogyan alakulnak majd a digitális identitás és más trendek, például az open finance (API alapú nyílt bankolás) közötti kapcsolódási pontok.

5. Ennek/ezeknek a technológiáknak a hasznosulását a pénzügyi szolgáltatók/szolgáltatások mely területein látod, illetve a nap végén a végfelhasználók mit érzékelhetnek majd az adott technológia hasznosulásából?

Fodor Boldizsár: Az azonosítás és hitelesítés kulcsfontosságú területek a pénzintézetek és ügyfeleik közötti kapcsolat szempontjából. A FIDO egyre fontosabb szerepet fog játszani a hitelesítésen belül. A végfelhasználók számára ez egyrészt nagyobb biztonságot jelent, de ugyanakkor jelszó nélküli hitelesítést is, ami hozzájárul a könnyű és súrlódásmentes ügyfélélményhez.

6. Milyen kihívások, akadályok korlátozhatják, lassíthatják az általad említett technológiák és/vagy az azokra épülő megoldások hasznosulását a pénzügyi szektorban?

Fodor Boldizsár: A pénzügyi szolgáltató intézmények esetében a lassú bevezetés gyakran olyan akadályokhoz kötődik, mint a régi technológiák, a nehézkes integrációtól való félelem és a költségekkel szembeni túlzott szállítói konszolidáció felé való törekvés.

7. A következő 1-2 évben a digitális transzformáció mely területeken lesz erőteljesebb, meghatározóbb a bankoknál, pénzügyi szolgáltatóknál véleményed szerint?

Fodor Boldizsár: A fizetések területén valószínűleg az e-kereskedelem és a check-out élmény terén lesz a legnagyobb diszrupció.

8. Melyik az a 1-2 fintech megoldás a világban, amely az elmúlt időszakban megragadta a figyelmedet? Mi volt az, ami miatt felfigyeltél az adott fintech megoldásra?

Fodor Boldizsár: Leginkább embedded finance megoldást kínáló fintech cégek keltették fel érdeklődésemet az elmúlt időszakban. Jó példa erre a Linkcy.

Entersekt ugyfelelmeny es biztonsag az ujgeneracios ugyfelhitelesitesi megoldasban

Kosárelhagyás és ügyfélvesztés az eredménye a bonyolult ügyfélhitelesítésnek | 2022.05.11.

Az ügyfélazonosítás és az ügyfélhitelesítés gyorsasága, egyszerűsége versenyelőny lehet. Az online vásárlók közel fele nem fejezi be a vásárlást a fizetési folyamat bonyolultsága miatt. Az ügyfélhitelesítés fontosságáról, a nemzetközi tapasztalatokról beszélgettünk Schalk Noltével, az erős autentikációs piac globális vezetője, az Entersekt vezérigazgatójával.

A körinterjú keretében eddig megjelent cikkek:

Címlapfotón: Fodor Boldizsár. Forrás: Entersekt

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!