BankTechShow

Érintéses fizetési lehetőséggel bővült a SimpleBusiness

Szerző: | 2022. 05. 26. | Elektronikus fizetés, Elektronikus fizetési megoldások, Mobilfizetés, Összes hír, SimplePay

Az OTP Mobil bejelentette, mostantól érintéses fizetésre is alkalmas a SimpleBusiness mobilalkalmazás. Az új funkció segítségével a SimpleBusiness-t használó kereskedők Androidos okostelefonjukat érintéses fizetésre alkalmas bankkártyaelfogadó terminállá alakíthatják. A mobilalkalmazással most már öt különféle elektronikus fizetési megoldást is nyújthatnak a kereskedők vásárlóiknak.
A technológiai fejlődésnek és a kártyatársaságok fejlesztéseinek köszönhetően az ú.n. softPOS megoldással az Androidos okostelefonok kártyaelfogadó terminállá alakíthatók. Ez azt jelenti, hogy a kereskedők külön eszköz beszerzése nélkül, a saját okostelefonjukon fogadhatnak érintéses fizetést.

SimpleBusiness: öt elektronikus fizetési megoldás egyetlen alkalmazásban

Az OTP Mobil 2020 őszén vezette be a SimpleBusiness mobilalkalmazást, ami egyszerre képes bankkártyás fizetés és azonnali átutalás kezelésére. Az alkalmazás most érintéses fizetési funkcióval bővült, így a kereskedők mostantól érintéses bankkártyás fizetést is nyújthatnak az Androidos mobiltelefonjukon keresztül. A SoftPOS funkcióval a kereskedők a 15 ezer forint feletti, PIN-kódot igénylő fizetési tranzakciókat is lebonyolíthatják.

A SimpleBusiness mobilalkalmazásban az érintéses funkcióval együtt immár öt elektronikus fizetési megoldás érhető el bankfüggetlen módon. A kereskedők a vásárlóik számára az alábbi fizetési lehetőségeket kínálhatják: (1) QR-kódos fizetést bankkártyával, (2) QR-kódos fizetést azonnali átutalással, (3) linkes fizetést bankkártyával, (4) linkes fizetést azonnali átutalással, (5) érintéses bankkártyás fizetést.

A szerződéskötés pár lépésből áll és a teljes folyamat online elvégezhető. A meglévő SimpleBusiness kereskedők az új szolgáltatást szerződésmódosítással vehetik igénybe, amit szintén online megtehetnek.

Az érintéses fizetés aktiválása

A „Tranzakció indítása” felületen adhatjuk meg a fizetendő összeget, illetve beállíthatjuk a vásárlói bizonylat küldése lehetőséget is. Ezen a képernyőn választhatjuk ki, hogy az öt elektronikus fizetési mód közül melyikkel történjen meg a fizetés. Az érintéses fizetés esetén az „Érintéses” csúszkát állítsuk át. Miután megadtuk az összeget is, kattintsunk a zöld pipa gombra az érintéses fizetés kezdeményezéséhez.

Ezt követően kérjük meg a vásárlót, hogy a bankkártyáját érintse a telefonunk hátlapjához. Előfordulhat, hogy a fizetendő összeg meghaladja az érintéses fizetés limitösszegét, a 15 ezer forintot vagy egyéb okból kifolyólag PIN-kód megadása szükséges a tranzakció jóváhagyásához. Ebben az esetben kérjük meg a vásárlót, hogy a mobiltelefonunk képernyőjén adja meg a bankkártyához tartozó négyjegyű PIN-kódot. A fizetési tranzakció eredményéről tájékoztatást kapunk a mobiltelefonunkon.

OTP Mobil - softPOS
Ha a vásárlónk szeretne bizonylatot kapni, akkor azt elektronikusan elküldhetjük az e-mail címére. Ehhez arra van szükség, hogy a „Tranzakció indítása” felületen a „Vásárlói bizonylat” csúszkát átállítsuk. Ahogy a fizetési tranzakció sikeresen lefut, automatikusan betöltődik a „Bizonylat küldése” felület, ahol a vásárló e-mail címét rögzíthetjük. A küldés gombra kattintva a vásárlói bizonylat azonnal elküldésre kerül. Ugyanakkor arra is van lehetőségünk, hogy a bizonylatot későbbi időpontban is elküldhessük az adott tranzakcióra kattintva.

A SimpleBusiness alkalmazáson belül a tranzakciós listában, illetve a forgalmi összesítő menüpontban nyomon követhetjük, hogy a fizetési tranzakciók melyik elektronikus fizetési móddal kerültek végrehajtásra.

SimpleBusiness - softPOS - 002

Egyedi integrációs lehetőségek

A tranzakciós adatokat (összeg) nem csak manuálisan lehet rögzíteni a SimpleBusiness alkalmazásban. A kereskedőnek lehetősége nyílik arra, hogy a saját alkalmazásában, vagy kereskedői felületén tegye ezt meg, ahonnan automatikusan átadásra kerülnek a fizetés során az információk. Ehhez a kereskedő rendszereinek felkészítésére van szükség*. Két típusú megoldás lehetséges: (1) a SimpleBusiness és a kereskedői alkalmazás kommunikációján, vagy (2) a háttérrendszerek közötti kommunikációján keresztül.

Az első esetben egy adott Androidos eszközön 2 alkalmazás kommunikál egymással: a tranzakciókat a kereskedői alkalmazásból indítjuk, a tranzakció ugyanakkor a SimpleBusiness alkalmazásban zajlik le.

A második esetben két kereskedői eszköz kommunikál a kereskedő és az OTP Mobil háttérendszerein keresztül. A tranzakciók indítása ekkor a kereskedő eszközén (pl. kassza) történik, a bonyolítás pedig a kereskedő egy másik Androidos eszközén futó SimpleBusiness alkalmazásban**.

Kedvezményes időszak 2022.07.31-ig

A SimpleBusiness alkalmazást 2022. július 31-ig kedvezményesen vehetik igénybe a kereskedők, vállalkozók. A SimpleBusiness alkalmazás havi díja nettó 990 Ft (+ÁFA). A fizetési módok kedvezőbb forgalmi díjakkal vehetők igénybe 2022. július 31-ig. Az Instant transzfer esetén a tranzakciós díj 0,99% helyett 0,69%, a bankkártyás fizetések esetén (érintéses, QR és linkes) szintén 0,99% helyett 0,69%, amihez hozzá jön még a rendszerhasználati díj és a bankközi jutalék.

További információk itt érhetők el.

*További információk: innovacio@otpmobil.com

**A SoftPOS funkció kizárólag NFC képes Android 9.0 készülékeken érhető el, IOS környezetben a megoldás nem támogatott.

Fotók forrása: OTP Mobil

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!