SimpleTrends
SimpleTrends

GIRO: Elindulhat a Központi Mobilfizetési Szolgáltatás fejlesztése

Szerző: | 2020. 12. 15. | Hírzúzda, Összes hír

FinTechShow-7.0

Az azonnali fizetési rendszer kínálta társadalmi és gazdasági előnyök minél szélesebb körben történő érvényesítése érdekében a GIRO Zrt. alapos vizsgálatnak vetette alá az azonnali fizetésen alapuló mobilfizetési applikáció megvalósításának lehetőségét és módját. Ennek eredményeképpen olyan beszállítót keresett, aki már rendelkezik Európában működő, sikeres mobilfizetési rendszerrel.

A kiválasztásra került olasz Fabrick S.p.a. magas szintű szakértelmet és technológiát biztosító, versenyképes szállító, Európa egyik vezető mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cége. A szerződés aláírását követően immár megkezdődhet az azonnali fizetésre épülő Központi Mobilfizetési Szolgáltatás kialakítására irányuló közös munka.

Ennek első, 2021. év végéig tartó fázisában egy fogyasztói és egy kiskereskedői applikáció kerül megvalósításra.

A fogyasztói applikáció segítségével a lakossági ügyfelek elindíthatják majd az olyan egyszerű fizetési műveleteket, mint pénzküldés vagy pénzkérés, illetve QR kódos fizetés, míg a kiskereskedők fizetési helyzetekben egy okostelefon segítségével QR kódot tudnak generálni, egyúttal értesülhetnek a tranzakció teljesüléséről.

A GIRO Zrt. célja egy olyan mobilfizetési megoldás fejlesztése, amely a végfelhasználók számára kényelmet, felhasználói élményt és biztonságot nyújt. Olyan mobilfizetési megoldás, amelyben a bankok lehetőséget látnak az együttműködés kialakítására.

Segítségével a piaci megoldások átjárhatóvá válnak, biztosított a folyamatos innováció, amelyek révén az azonnali fizetés valós alternatívája lehet a készpénznek.

Címlapfotó: pxfuel.com

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!