GIRO: Elindulhat a Központi Mobilfizetési Szolgáltatás fejlesztése

írta | 2020.12.15. | Hírzúzda, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Az azonnali fizetési rendszer kínálta társadalmi és gazdasági előnyök minél szélesebb körben történő érvényesítése érdekében a GIRO Zrt. alapos vizsgálatnak vetette alá az azonnali fizetésen alapuló mobilfizetési applikáció megvalósításának lehetőségét és módját. Ennek eredményeképpen olyan beszállítót keresett, aki már rendelkezik Európában működő, sikeres mobilfizetési rendszerrel.

A kiválasztásra került olasz Fabrick S.p.a. magas szintű szakértelmet és technológiát biztosító, versenyképes szállító, Európa egyik vezető mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cége. A szerződés aláírását követően immár megkezdődhet az azonnali fizetésre épülő Központi Mobilfizetési Szolgáltatás kialakítására irányuló közös munka.

Ennek első, 2021. év végéig tartó fázisában egy fogyasztói és egy kiskereskedői applikáció kerül megvalósításra.

A fogyasztói applikáció segítségével a lakossági ügyfelek elindíthatják majd az olyan egyszerű fizetési műveleteket, mint pénzküldés vagy pénzkérés, illetve QR kódos fizetés, míg a kiskereskedők fizetési helyzetekben egy okostelefon segítségével QR kódot tudnak generálni, egyúttal értesülhetnek a tranzakció teljesüléséről.

A GIRO Zrt. célja egy olyan mobilfizetési megoldás fejlesztése, amely a végfelhasználók számára kényelmet, felhasználói élményt és biztonságot nyújt. Olyan mobilfizetési megoldás, amelyben a bankok lehetőséget látnak az együttműködés kialakítására.

Segítségével a piaci megoldások átjárhatóvá válnak, biztosított a folyamatos innováció, amelyek révén az azonnali fizetés valós alternatívája lehet a készpénznek.

Címlapfotó: pxfuel.com

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.