2020.12.15.

GIRO: Elindulhat a Központi Mobilfizetési Szolgáltatás fejlesztése

Szerző:

Az azonnali fizetési rendszer kínálta társadalmi és gazdasági előnyök minél szélesebb körben történő érvényesítése érdekében a GIRO Zrt. alapos vizsgálatnak vetette alá az azonnali fizetésen alapuló mobilfizetési applikáció megvalósításának lehetőségét és módját. Ennek eredményeképpen olyan beszállítót keresett, aki már rendelkezik Európában működő, sikeres mobilfizetési rendszerrel.

A kiválasztásra került olasz Fabrick S.p.a. magas szintű szakértelmet és technológiát biztosító, versenyképes szállító, Európa egyik vezető mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cége. A szerződés aláírását követően immár megkezdődhet az azonnali fizetésre épülő Központi Mobilfizetési Szolgáltatás kialakítására irányuló közös munka.

Ennek első, 2021. év végéig tartó fázisában egy fogyasztói és egy kiskereskedői applikáció kerül megvalósításra.

A fogyasztói applikáció segítségével a lakossági ügyfelek elindíthatják majd az olyan egyszerű fizetési műveleteket, mint pénzküldés vagy pénzkérés, illetve QR kódos fizetés, míg a kiskereskedők fizetési helyzetekben egy okostelefon segítségével QR kódot tudnak generálni, egyúttal értesülhetnek a tranzakció teljesüléséről.

A GIRO Zrt. célja egy olyan mobilfizetési megoldás fejlesztése, amely a végfelhasználók számára kényelmet, felhasználói élményt és biztonságot nyújt. Olyan mobilfizetési megoldás, amelyben a bankok lehetőséget látnak az együttműködés kialakítására.

Segítségével a piaci megoldások átjárhatóvá válnak, biztosított a folyamatos innováció, amelyek révén az azonnali fizetés valós alternatívája lehet a készpénznek.

Címlapfotó: pxfuel.com

Címkék: