Revolut kártyaolvasó éttermeknek, kereskedőknek. A neobank belépett a hagyományos bolti fizetések piacára is

Szerző: | 2022. 07. 05. | Banki és fintech hírek, Elektronikus fizetés, Összes hír, Revolut

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Revolut kereskedőknek, éttermeknek kialakított kártyaolvasót vezet be elsőként az Egyesült Királyságban és Írországban. A kártyaolvasóval chip&pin, érintéses, valamint Google Pay és Apple Pay fizetési tranzakciók bonyolíthatók le bárhol, akár utazás közben is. A társaság versenyképes árazást, gyors fizetést és gyors bevétel elszámolást ígér.

A Revolut számára a kisvállalkozások, szabadúszók kiemelt szegmensnek számítanak a lakosság után. A kártyaolvasó bevezetése újabb lépés a fizikai kereskedők, szórakozóhelyek, éttermek, mozgóárusok felé.

A Revolut Reader célja, hogy a kereskedők olcsón, gyorsan elfogadhassanak elektronikus fizetéseket bárhol, valamint, hogy a gyakran 2-3 napos átutalási idő helyett jóval gyorsabban juthassanak hozzá a bevételhez.

A hazai vállalkozások, kereskedők számára összegyűjtöttük a Magyarországon elérhető elektronikus fizetési megoldásokat, a bankkártyás fizetéstől a bankszámla alapú megoldásokon át a fizetésen túli lehetőségekig. Elkészült az “Elektronikus fizetési megoldások kézikönyve“. Részletek itt.

Mit ajánl a Revolut?

  • A Revolut szerint a kártyaolvasóval a fizetés kevesebb mint öt másodpercet vesz igénybe és lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy egy számlán kezeljék a bevételeket, kifizetéseket.
  • A Revolut Reader a kereskedők már meglévő POS-rendszereihez is illeszthető, de különösen a nagyvállalatoknál jelentkező integrációs nehézségek megszüntetésére a következő hónapokban a Revolut saját POS megoldás piaci bevezetését is tervezi.
  • A kereskedő Revolut Business fiókja összekapcsolható a Revolut Readerrel, így ingyenesen hozzáférhet a Revolut üzleti szolgáltatásaihoz (pl. IBAN szám, nemzetközi átutalások bonyolítása, előfizetések menedzselése, bérszámfejtés, vállalati kártyakezelés).
  • Árazás: A kártyaolvasó használata a kereskedőnek, étterem tulajdonosnak 25 angol fonttól induló egyszeri díjat, valamint 0,8 százalék + 0,02 angol font tranzakciós díjat jelent. Az induló árszint a társaság várakozásai szerint versenyképes annak fényében, hogy a Square, vagy a Zettle az érintéses fizetéseknél 1,75 %-os tranzakciós díjjal dolgozik.

A Revolut Reader „ráadásul egy kisebb zseb méretű eszköz, hosszú akkumulátor-élettartammal, amely képes a kereskedők pénzügyeinek egyszerűsítésére anélkül, hogy több fiókot és rendszert kellene kezelni” – mondta Maria Garcia Marti, a termék menedzsere.

Magyarországon QR-kódos fizetést kínál a Revolut

Tavaly februárban számoltunk be arról, hogy elstartolt a Revolut QR-kódos fizetési megoldása, ami Magyarországon is elérhető. Az új megoldással a kisebb vállalkozások számára biztosítják az elektronikus fizetés lehetőségét Európában.

A Revolut a QR-kódos fizetési megoldással azokat az üzleti vállalkozásokat célozza meg, amelyek szeretnének készpénz-helyettesítő fizetési megoldást bevezetni. Elősorban a legkisebb vállalkozásokat szólítja meg a fintech társaság, a piaci árusokat, a kézműves kereskedőket, a kávézókat stb.

A QR-kódot a Revolut alkalmazáson belül állíthatják elő a Revolut Business felhasználók. Az új fizetési szolgáltatás igénybe vételének feltétele, hogy rendelkezzünk Revolut Business számlával és ehhez kapcsolódó kereskedői számlával. A vásárlók a telefon kamerájával olvashatják be a QR-kódot és fizethetnek a tárcájukban elmentett Mastercard, vagy Visa kártyával.

„A QR-kódos fizetés népszerűsége folyamatosan növekszik, mivel gyorsan és egyszerűen használható. Emellett lehetővé teszi a felhasználók számára az érintésmentes fizetést, aminek felértékelődött a szerepe a globális járvány idején. Az elektronikus fizetés bevezetéséhez nincs szükség további eszközök beszerzésére. A vállalkozásoknak csak annyit kell tenniük, hogy használják a Revolut Business alkalmazást, és a QR-kódot bemutatják az ügyfeleknek”

– mondta el Paulo Guichard, a Revolut termékmenedzsere.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.