Revolut kártyaolvasó éttermeknek, kereskedőknek. A neobank belépett a hagyományos bolti fizetések piacára is

Szerző: | 2022. 07. 05. | Banki és fintech hírek, Elektronikus fizetés, Összes hír, Revolut

PayTechShow 4.0

A Revolut kereskedőknek, éttermeknek kialakított kártyaolvasót vezet be elsőként az Egyesült Királyságban és Írországban. A kártyaolvasóval chip&pin, érintéses, valamint Google Pay és Apple Pay fizetési tranzakciók bonyolíthatók le bárhol, akár utazás közben is. A társaság versenyképes árazást, gyors fizetést és gyors bevétel elszámolást ígér.

A Revolut számára a kisvállalkozások, szabadúszók kiemelt szegmensnek számítanak a lakosság után. A kártyaolvasó bevezetése újabb lépés a fizikai kereskedők, szórakozóhelyek, éttermek, mozgóárusok felé.

A Revolut Reader célja, hogy a kereskedők olcsón, gyorsan elfogadhassanak elektronikus fizetéseket bárhol, valamint, hogy a gyakran 2-3 napos átutalási idő helyett jóval gyorsabban juthassanak hozzá a bevételhez.

A hazai vállalkozások, kereskedők számára összegyűjtöttük a Magyarországon elérhető elektronikus fizetési megoldásokat, a bankkártyás fizetéstől a bankszámla alapú megoldásokon át a fizetésen túli lehetőségekig. Elkészült az „Elektronikus fizetési megoldások kézikönyve„. Részletek itt.

Mit ajánl a Revolut?

  • A Revolut szerint a kártyaolvasóval a fizetés kevesebb mint öt másodpercet vesz igénybe és lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy egy számlán kezeljék a bevételeket, kifizetéseket.
  • A Revolut Reader a kereskedők már meglévő POS-rendszereihez is illeszthető, de különösen a nagyvállalatoknál jelentkező integrációs nehézségek megszüntetésére a következő hónapokban a Revolut saját POS megoldás piaci bevezetését is tervezi.
  • A kereskedő Revolut Business fiókja összekapcsolható a Revolut Readerrel, így ingyenesen hozzáférhet a Revolut üzleti szolgáltatásaihoz (pl. IBAN szám, nemzetközi átutalások bonyolítása, előfizetések menedzselése, bérszámfejtés, vállalati kártyakezelés).
  • Árazás: A kártyaolvasó használata a kereskedőnek, étterem tulajdonosnak 25 angol fonttól induló egyszeri díjat, valamint 0,8 százalék + 0,02 angol font tranzakciós díjat jelent. Az induló árszint a társaság várakozásai szerint versenyképes annak fényében, hogy a Square, vagy a Zettle az érintéses fizetéseknél 1,75 %-os tranzakciós díjjal dolgozik.

A Revolut Reader „ráadásul egy kisebb zseb méretű eszköz, hosszú akkumulátor-élettartammal, amely képes a kereskedők pénzügyeinek egyszerűsítésére anélkül, hogy több fiókot és rendszert kellene kezelni” – mondta Maria Garcia Marti, a termék menedzsere.

Magyarországon QR-kódos fizetést kínál a Revolut

Tavaly februárban számoltunk be arról, hogy elstartolt a Revolut QR-kódos fizetési megoldása, ami Magyarországon is elérhető. Az új megoldással a kisebb vállalkozások számára biztosítják az elektronikus fizetés lehetőségét Európában.

A Revolut a QR-kódos fizetési megoldással azokat az üzleti vállalkozásokat célozza meg, amelyek szeretnének készpénz-helyettesítő fizetési megoldást bevezetni. Elősorban a legkisebb vállalkozásokat szólítja meg a fintech társaság, a piaci árusokat, a kézműves kereskedőket, a kávézókat stb.

A QR-kódot a Revolut alkalmazáson belül állíthatják elő a Revolut Business felhasználók. Az új fizetési szolgáltatás igénybe vételének feltétele, hogy rendelkezzünk Revolut Business számlával és ehhez kapcsolódó kereskedői számlával. A vásárlók a telefon kamerájával olvashatják be a QR-kódot és fizethetnek a tárcájukban elmentett Mastercard, vagy Visa kártyával.

„A QR-kódos fizetés népszerűsége folyamatosan növekszik, mivel gyorsan és egyszerűen használható. Emellett lehetővé teszi a felhasználók számára az érintésmentes fizetést, aminek felértékelődött a szerepe a globális járvány idején. Az elektronikus fizetés bevezetéséhez nincs szükség további eszközök beszerzésére. A vállalkozásoknak csak annyit kell tenniük, hogy használják a Revolut Business alkalmazást, és a QR-kódot bemutatják az ügyfeleknek”

– mondta el Paulo Guichard, a Revolut termékmenedzsere.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!