Így jön mobilra a pénz: személyi kölcsön mobilról 5 perc alatt a K&H-nál

írta | 2019.08.16. | Digitális pénzügyek, Összes hír

Augusztustól mobilbankon keresztül, teljesen online is lehet igényelni személyi kölcsönt. A kölcsön akár öt percen belül megérkezhet a számlára. A kölcsön felvételéhez nem kell bankfiókot felkeresni, mindössze néhány kattintásra és internetelérésre van szükség. Megnéztük, hogyan működik az 5 perces mobil kölcsön.

„Idén augusztustól a K&H ügyfelei a mobilbankjukból is kérhetik a személyi kölcsönt” – áll a minap kiadott banki sajtóközleményben. Abban az esetben, ha nem vagyunk a K&H Bank ügyfelei, akkor videós azonosításon keresztül is hozzájuthatunk maximum 1,5 millió forint kölcsönhöz teljesen online, a bankfiók felkeresése és külön számlanyitás nélkül (2018 novembere óta).

A mostani bejelentés kapcsán megnéztük, hogyan működik a mobil kölcsön a K&H-nál.

Mobilról személyi kölcsön 5 perc alatt

Íme, hogyan jutunk pár kattintással személyi kölcsönhöz az okostelefonunkon keresztül, ha K&H ügyfelek vagyunk:

Első körös lépések: kölcsönösszeg beállítása

 1. A személyi kölcsön igénylés menüpontban igényelhetünk új személyi kölcsönt.
 2. A személyi kölcsön kalkulátor képernyőn beállíthatjuk, hogy mekkora kölcsönösszeget, milyen futamidővel szeretnénk igényelni.
 3. Jogi tájékoztató elolvasása.

Második körös lépések: adatok megadása

 1. Az adatok képernyőn megadhatjuk a hitelbírálathoz szükséges adatokat és azt, hogy a hónap melyik napján szeretnénk törleszteni a hitelt.
 2. Ha ezeket kitöltöttük, a tovább gomb megnyomásával folytathatjuk a folyamtot.
 3. A nyilatkozatok fülön a KHR átadhatósági és tárolhatósági nyilatkozatot kell kitöltenünk. A KHR-től kapott információk hiányában a Bank nem tud hitelt nyújtani.
 4. A következő lépésben az MNB túlzott eladósodottsági tájékoztatóját tekinthetjük meg.

Harmadik körös lépések: hitelbírálat és szerződéskötés

 1. A megadott információk alapján a Bank néhány perc alatt elbírálja a hiteligénylést.
 2. A sikeres hiteligénylésről a szerződések képernyőn tájékozódhatunk, ahol a tovább gomb megnyomásával meg is tudjuk kötni a szerződést.

Negyedik körös lépések: szerződés aláírása és folyósítás

 1. A szerződés aláírása előtt meg kell tekinteni a szerződéskötés előtti tájékoztatót, majd az egyetértek gomb megnyomásával fejezhetjük ki egyetértésünket..
 2. A tovább az aláírásra gomb megnyomásával a következő képernyőn az mPIN kóddal vagy az ujjlenyomattal elektronikusan aláírhatjuk a kölcsönszerződést.
 3. Pár perccel később a kölcsön összege már meg is jelenik a számlán.

Háttéradatok: 245 ezer aktív felhasználó a K&H-nál

A K&H mobilbankos alkalmazását május végén 245 ezren használták aktívan, ami 60 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi felhasználói létszámot – derül ki a K&H közleményéből. A mobilbankolók körében a leggyakoribb tranzakció az egyenleglekérdezés és az átutalás.

A mobiltárca is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: az okostelefonba “telepített” virtuális bankkártyával történt fizetések összege május végén meghaladta az 5 milliárd forintot. A mobiltárcát aktívan használó ügyfelek a kártyás vásárlásaik 30 százalékát bonyolítják a telefonjukkal. Egy-egy vásárlás alkalmával pedig 3600 forintot költenek átlagosan.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.