2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2019.08.16.

Így jön mobilra a pénz: személyi kölcsön mobilról 5 perc alatt a K&H-nál

Szerző:

Kategóriák:

Augusztustól mobilbankon keresztül, teljesen online is lehet igényelni személyi kölcsönt. A kölcsön akár öt percen belül megérkezhet a számlára. A kölcsön felvételéhez nem kell bankfiókot felkeresni, mindössze néhány kattintásra és internetelérésre van szükség. Megnéztük, hogyan működik az 5 perces mobil kölcsön.

„Idén augusztustól a K&H ügyfelei a mobilbankjukból is kérhetik a személyi kölcsönt” – áll a minap kiadott banki sajtóközleményben. Abban az esetben, ha nem vagyunk a K&H Bank ügyfelei, akkor videós azonosításon keresztül is hozzájuthatunk maximum 1,5 millió forint kölcsönhöz teljesen online, a bankfiók felkeresése és külön számlanyitás nélkül (2018 novembere óta).

A mostani bejelentés kapcsán megnéztük, hogyan működik a mobil kölcsön a K&H-nál.

Mobilról személyi kölcsön 5 perc alatt

Íme, hogyan jutunk pár kattintással személyi kölcsönhöz az okostelefonunkon keresztül, ha K&H ügyfelek vagyunk:

Első körös lépések: kölcsönösszeg beállítása

 1. A személyi kölcsön igénylés menüpontban igényelhetünk új személyi kölcsönt.
 2. A személyi kölcsön kalkulátor képernyőn beállíthatjuk, hogy mekkora kölcsönösszeget, milyen futamidővel szeretnénk igényelni.
 3. Jogi tájékoztató elolvasása.

Második körös lépések: adatok megadása

 1. Az adatok képernyőn megadhatjuk a hitelbírálathoz szükséges adatokat és azt, hogy a hónap melyik napján szeretnénk törleszteni a hitelt.
 2. Ha ezeket kitöltöttük, a tovább gomb megnyomásával folytathatjuk a folyamtot.
 3. A nyilatkozatok fülön a KHR átadhatósági és tárolhatósági nyilatkozatot kell kitöltenünk. A KHR-től kapott információk hiányában a Bank nem tud hitelt nyújtani.
 4. A következő lépésben az MNB túlzott eladósodottsági tájékoztatóját tekinthetjük meg.

Harmadik körös lépések: hitelbírálat és szerződéskötés

 1. A megadott információk alapján a Bank néhány perc alatt elbírálja a hiteligénylést.
 2. A sikeres hiteligénylésről a szerződések képernyőn tájékozódhatunk, ahol a tovább gomb megnyomásával meg is tudjuk kötni a szerződést.

Negyedik körös lépések: szerződés aláírása és folyósítás

 1. A szerződés aláírása előtt meg kell tekinteni a szerződéskötés előtti tájékoztatót, majd az egyetértek gomb megnyomásával fejezhetjük ki egyetértésünket..
 2. A tovább az aláírásra gomb megnyomásával a következő képernyőn az mPIN kóddal vagy az ujjlenyomattal elektronikusan aláírhatjuk a kölcsönszerződést.
 3. Pár perccel később a kölcsön összege már meg is jelenik a számlán.

Háttéradatok: 245 ezer aktív felhasználó a K&H-nál

A K&H mobilbankos alkalmazását május végén 245 ezren használták aktívan, ami 60 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi felhasználói létszámot – derül ki a K&H közleményéből. A mobilbankolók körében a leggyakoribb tranzakció az egyenleglekérdezés és az átutalás.

A mobiltárca is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: az okostelefonba “telepített” virtuális bankkártyával történt fizetések összege május végén meghaladta az 5 milliárd forintot. A mobiltárcát aktívan használó ügyfelek a kártyás vásárlásaik 30 százalékát bonyolítják a telefonjukkal. Egy-egy vásárlás alkalmával pedig 3600 forintot költenek átlagosan.

Címkék: