BankTechShow

Szupertárca: mindent bele

Szerző: | 2023. 05. 25. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Mobiltárca, Összes hír

„Kiváló ügyfélélményre törekszünk” – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. A szupertárcákról, a mobilbanki alkalmazásokba költöző új funkciókról, valamint Kate-ről, a K&H Csoport személyes digitális asszisztenséről is kérdeztük a banki vezetőt.

FTZ: Mi az a legfontosabb trend, amely Ön szerint napjainkban meghatározza a bankolás fejlődési irányát?

Németh Balázs: A digitalizáció évek óta áthatja a pénzügyi szolgáltatók mindennapjait. Erre a pandémia még rátett egy lapáttal, hiszen az emberek életszükségletévé vált az internetes vásárlás, vele együtt pedig az elektronikus fizetés.

Ez a felfutó folyamat nem tört meg a járvány elültével.

Egyre több ember életében a mindennapok része a mobilapplikációk használata, a pénzügyek mobilbankban történő intézése. Ráadásul a vásárlásokhoz kapcsolódó fizetések is egyre inkább digitális formában történnek.

Hódít az elektronikus pénztárca.

A K&H ügyfeleinek 88 százaléka használja az elektronikus csatornákat. 640 ezer digitálisan aktív ügyfelünk van, félmillióan rutinszerűen használják a mobilbankot. Havonta mintegy 3 millió érintésmentes fizetést regisztrálunk, ennek ötöde már okostelefonon vagy okosórán kezdeményezett tranzakció.

FTZ: Mivel lehet még több ügyfelet az elektronikus tárcák használata felé terelni?

Németh Balázs: Magyarországon még mindig nagyon magas a forgalomban lévő készpénzmennyiség, pedig nemzetgazdasági szinten ez a legdrágább fizetőeszköz.

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok közös vállalása, hogy a készpénzhasználatot visszaszorítsák. Nem véletlenül vezették be az azonnali átutalási rendszert, később kötelezővé tették az elektronikus fizetések elfogadását a kereskedőknél. Az őstermelőkön kívül ma már lényegében mindenütt lehet bankkártyával fizetni.

A mobilbank és az elektronikus pénztárca egyaránt hozzájárulhat a készpénz visszaszorításához.

Mi a K&H-nál arra fókuszálunk, hogy minél több szolgáltatást költöztessünk be a mobilapplikációnkba. Egyfajta szupertárcát hozunk létre, amelyben egy sor fontos ügyet el lehet intézni.

Németh Balázs, K&H Csoport

Fotón Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. Forrás: K&H

FTZ: Mi fér bele egy ilyen szupertárcába?

Németh Balázs: Ma már a sztenderd pénzügyi műveleteken kívül a biztosítási szolgáltatások jelentős része is elérhető, sőt, kárbejelentést is lehet tenni és a kárügyintézés folyamatát is végig lehet követni. A szükséges dokumentumok szintén elérhetők.

Közlekedési jegyet is lehet vásárolni a mobilappunkban, és

azt gondolom, hogy szelektív módon, mindennek helye van benne, ami az ügyfelek természetes, mindennapi igényeit szolgálja.

Így például a mobilitással kapcsolatos kifizetések – lehet ez megosztott jármű bérleti díja, vagy autópályadíj.

Anyabankunk, a belga KBC pedig tavaly már bevezette a Kate Coint is, amely a különféle vásárlásokat díjazza. Az így összegyűjtött programozott pénzt az ügyfelek vagy a KBC pénzügyi eszközeire vagy a szerződött partnerek szolgáltatásaira költhetik.

FTZ: Nem teszi ez a sok szolgáltatás túlságosan komplikálttá a mobilapplikáció használatát?

Németh Balázs: Arra törekszünk, hogy a lehető legegyszerűbb, gyors és áttekinthető legyen az applikáció, vagyis kiemelkedő ügyfélélményt nyújtsunk. Ezzel együtt egyre komplexebbé válik a mobilbank, valóban.

A választási lehetőségek közötti eligazodást azonban hatékonyan segíti Kate, a személyes digitális asszisztens, aki nagy népszerűségnek örvend: immár meghaladja a 218 ezret azoknak az ügyfeleknek a száma, akik igénybe veszik, vették a segítségét, tanácsait, közülük 53 ezren tettek már fel neki konkrét kérdéseket.

Sokan persze még csak tesztelik, hogy egyáltalán mire jó ez a segítség. A kérdezők zöme írásban vagy a gyorsgombok segítségével kommunikál – de láthatóan sokan élvezik, hogy élőszóban is beszélgethetnek Kate-tel.

Németh Balázs BIO

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte, ahonnan az ABN Amro Bankban helyezkedett el. Az ABN Amro 2001-ben beolvadt a K&H-ba, így csatlakozott vezető üzleti elemzőként a bankcsoporthoz.

Az elmúlt húsz évben a K&H Csoport számos területét végig járta. A K&H Lízingnél a Kontrolling és ICT területet vezette, majd 2006-tól a K&H Bank Kontrolling vezetőjeként folytatta a pályafutását. 2011-től a Stratégiai, 2014-től a Stratégiai és HR igazgatóságot vezette, majd a Változáskezelés divízió élén bizonyított.

Két és fél éve a K&H Csoport innovációs vezetőjeként a digitális megoldásokat alkalmazó új technológiai irányok kijelölését és a fejlesztések megvalósítását végző területeket irányítja; emellett ellátja az Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divízió vezetését is.

Közel ezer banki szakember munkáját vezeti, koordinálja.

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com By OleCNX | Licenc: FinTech Group

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!