Megérkezett a magyar webshopokba a QR-kódos fizetés

írta | 2019.08.22. | Azonnali fizetés, Digitális pénzügyek, Összes hír

BUPA

Most már QR-kód lefotózásával is fizethetünk a webshopokban a Simple-lel. Az OTP Mobil új gyorsfizetési megoldásai már a jövő tavasszal induló azonnali fizetés előfutárai. Jövő tavasztól már bankkártyára sem lesz szükségünk a webshopokban. További részletek 2019. október 15-én a PayTechShow-n.

Az OTP Mobil a napokban jelentette be, hogy a SimplePay online fizetési rendszer három új gyorsfizetési móddal, a QR-kódos gyorsfizetéssel, a Push értesítéses gyorsfizetéssel és a Gyorsfizetés az alkalmazásban lehetőségekkel bővült ki. A Simple felhasználók most már a QR-kód lefotózásával is kifizethetik online vásárlásaikat.

Ilyen lesz majd az azonnali fizetés (is) QR-kóddal

Az elmúlt hónapokban többször is írtunk arról, hogy az azonnali fizetési rendszer elindulásával megjelenik a QR-kódos mobilfizetés Magyarországon és bemutattuk a Magyar Nemzeti Bank (MNB) QR-kódos mobilfizetési ajánlását is. Az új fizetési rendszer lényege, hogy a vásárlásaink ellenértékét bankkártya közbeiktatása nélkül, közvetlenül a bankszámlánk terhére fizethetjük ki. Az ügyféleseteket és a fizetési módokat lásd az Azonnali Fizetés Szolgáltató Centrum oldalon.

Igaz, az azonnali fizetési rendszer elindulását elhalasztották 2020. március 2. napjára, ám ettől függetlenül a Simple felhasználók már használhatják a QR-kódos mobilfizetést a webshopokban. (A fizetés ebben az esetben még bankkártya terhére történik.)

Az új gyorsfizetési megoldások több mint 6.000 webshopban váltak elérhetővé a Simple felhasználók számára. Ha a webshopban a „Fizetési módok” közül az „OTP SimplePay bankkártyás fizetést” választjuk ki, akkor az alábbi képernyő fogad majd minket:

A QR-kódos fizetésre kattintva a képernyőn megjelenik az a QR-kód, amelyet a Simple alkalmazásból lefotózva fizethetjük ki a kosár ellenértékét (a Simple alkalmazásban berögzített bankkártyánk terhére).

Jövő tavasztól, az azonnali fizetési rendszer elindulásával várhatóan már a bankszámlánkat is rögzíthetjük a Simple alkalmazásban, így a QR-kód lefotózásával közvetlenül a bankszámlánk terhére is fizethetünk majd. Ez a fizetési mód elsősorban a webhopok számára lehet kedvező az azonnali – 5 másodpercen belül történő – jóváírásnak és a – várhatóan – alacsonyabb költségeknek köszönhetően.

A legjelentősebb hazai webshopok képviselőivel külön kerekasztal keretében beszélgetünk majd az új elektronikus fizetési megoldásokkal kapcsolatos várakozásaikról a PayTechShow-n.

A fizetési kérelem előfutára: “Push értesítéses gyorsfizetés”

A Simple felhasználók nemcsak a QR-kód lefotózásával fizethetnek a webshopokban, hanem a “Push értesítéses gyorsfizetéssel” is, amin keresztül a jövőre induló fizetési kérelem ügyfélélményével is megismerkedhetnek. Az utóbbinak a lényege, hogy valamely másodlagos számlaazonosítónk – pl. mobilszám, e-mail cím, adóazonosító jel – megadását követően a netbankunkba, mobilbanki alkalmazásunkba egy előre kitöltött átutalási megbízás “érkezik”, ami a jóváhagyásunkat követően kerül teljesítésre.

Nem kell többé a netbankban átutalási megbízásokat bepötyögni, ha a webshoptól, vagy a közműszolgáltatótól a jövőben fizetési kérelmet kérünk.

Így működik a “Push értesítéses gyorsfizetés”:

  • Az új, gyorsfizetési funkciók használatához okostelefonra telepített Simple alkalmazás szükséges.
  • Ha a weben indítod a vásárlást, a QR-kód felületén megadhatod Simple fiókodhoz tartozó e-mail címedet is.
  • A cím beírását követően a “Fizetés alkalmazásban” gombot megnyomva – amennyiben telepítve van a Simple alkalmazás és be vagy jelentkezve a fiókodba – kapsz a telefonodra egy push értesítést. Az üzenetre kattintva a Simple alkalmazásban azonnal kifizetheted a vásárlásodat a fiókodban elmentett bankkártyáddal.

Felhívás: early bird kedvezményes jegyár a PayTechShow-ra 2019.08.31-ig! Részletek itt.

BUPA
BUPA

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.