2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.08.22.

Megérkezett a magyar webshopokba a QR-kódos fizetés

Szerző:

Kategóriák:

Most már QR-kód lefotózásával is fizethetünk a webshopokban a Simple-lel. Az OTP Mobil új gyorsfizetési megoldásai már a jövő tavasszal induló azonnali fizetés előfutárai. Jövő tavasztól már bankkártyára sem lesz szükségünk a webshopokban. További részletek 2019. október 15-én a PayTechShow-n.

Az OTP Mobil a napokban jelentette be, hogy a SimplePay online fizetési rendszer három új gyorsfizetési móddal, a QR-kódos gyorsfizetéssel, a Push értesítéses gyorsfizetéssel és a Gyorsfizetés az alkalmazásban lehetőségekkel bővült ki. A Simple felhasználók most már a QR-kód lefotózásával is kifizethetik online vásárlásaikat.

Ilyen lesz majd az azonnali fizetés (is) QR-kóddal

Az elmúlt hónapokban többször is írtunk arról, hogy az azonnali fizetési rendszer elindulásával megjelenik a QR-kódos mobilfizetés Magyarországon és bemutattuk a Magyar Nemzeti Bank (MNB) QR-kódos mobilfizetési ajánlását is. Az új fizetési rendszer lényege, hogy a vásárlásaink ellenértékét bankkártya közbeiktatása nélkül, közvetlenül a bankszámlánk terhére fizethetjük ki. Az ügyféleseteket és a fizetési módokat lásd az Azonnali Fizetés Szolgáltató Centrum oldalon.

Igaz, az azonnali fizetési rendszer elindulását elhalasztották 2020. március 2. napjára, ám ettől függetlenül a Simple felhasználók már használhatják a QR-kódos mobilfizetést a webshopokban. (A fizetés ebben az esetben még bankkártya terhére történik.)

Az új gyorsfizetési megoldások több mint 6.000 webshopban váltak elérhetővé a Simple felhasználók számára. Ha a webshopban a „Fizetési módok” közül az „OTP SimplePay bankkártyás fizetést” választjuk ki, akkor az alábbi képernyő fogad majd minket:

A QR-kódos fizetésre kattintva a képernyőn megjelenik az a QR-kód, amelyet a Simple alkalmazásból lefotózva fizethetjük ki a kosár ellenértékét (a Simple alkalmazásban berögzített bankkártyánk terhére).

blank

Jövő tavasztól, az azonnali fizetési rendszer elindulásával várhatóan már a bankszámlánkat is rögzíthetjük a Simple alkalmazásban, így a QR-kód lefotózásával közvetlenül a bankszámlánk terhére is fizethetünk majd. Ez a fizetési mód elsősorban a webhopok számára lehet kedvező az azonnali – 5 másodpercen belül történő – jóváírásnak és a – várhatóan – alacsonyabb költségeknek köszönhetően.

A legjelentősebb hazai webshopok képviselőivel külön kerekasztal keretében beszélgetünk majd az új elektronikus fizetési megoldásokkal kapcsolatos várakozásaikról a PayTechShow-n.

A fizetési kérelem előfutára: “Push értesítéses gyorsfizetés”

A Simple felhasználók nemcsak a QR-kód lefotózásával fizethetnek a webshopokban, hanem a “Push értesítéses gyorsfizetéssel” is, amin keresztül a jövőre induló fizetési kérelem ügyfélélményével is megismerkedhetnek. Az utóbbinak a lényege, hogy valamely másodlagos számlaazonosítónk – pl. mobilszám, e-mail cím, adóazonosító jel – megadását követően a netbankunkba, mobilbanki alkalmazásunkba egy előre kitöltött átutalási megbízás “érkezik”, ami a jóváhagyásunkat követően kerül teljesítésre.

Nem kell többé a netbankban átutalási megbízásokat bepötyögni, ha a webshoptól, vagy a közműszolgáltatótól a jövőben fizetési kérelmet kérünk.

Így működik a “Push értesítéses gyorsfizetés”:

  • Az új, gyorsfizetési funkciók használatához okostelefonra telepített Simple alkalmazás szükséges.
  • Ha a weben indítod a vásárlást, a QR-kód felületén megadhatod Simple fiókodhoz tartozó e-mail címedet is.
  • A cím beírását követően a “Fizetés alkalmazásban” gombot megnyomva – amennyiben telepítve van a Simple alkalmazás és be vagy jelentkezve a fiókodba – kapsz a telefonodra egy push értesítést. Az üzenetre kattintva a Simple alkalmazásban azonnal kifizetheted a vásárlásodat a fiókodban elmentett bankkártyáddal.

Felhívás: early bird kedvezményes jegyár a PayTechShow-ra 2019.08.31-ig! Részletek itt.

Címkék:
blank
blank