Most már QR-kód lefotózásával is fizethetünk a webshopokban a Simple-lel. Az OTP Mobil új gyorsfizetési megoldásai már a jövő tavasszal induló azonnali fizetés előfutárai. Jövő tavasztól már bankkártyára sem lesz szükségünk a webshopokban. További részletek 2019. október 15-én a PayTechShow-n.

Az OTP Mobil a napokban jelentette be, hogy a SimplePay online fizetési rendszer három új gyorsfizetési móddal, a QR-kódos gyorsfizetéssel, a Push értesítéses gyorsfizetéssel és a Gyorsfizetés az alkalmazásban lehetőségekkel bővült ki. A Simple felhasználók most már a QR-kód lefotózásával is kifizethetik online vásárlásaikat.

Ilyen lesz majd az azonnali fizetés (is) QR-kóddal

Az elmúlt hónapokban többször is írtunk arról, hogy az azonnali fizetési rendszer elindulásával megjelenik a QR-kódos mobilfizetés Magyarországon és bemutattuk a Magyar Nemzeti Bank (MNB) QR-kódos mobilfizetési ajánlását is. Az új fizetési rendszer lényege, hogy a vásárlásaink ellenértékét bankkártya közbeiktatása nélkül, közvetlenül a bankszámlánk terhére fizethetjük ki. Az ügyféleseteket és a fizetési módokat lásd az Azonnali Fizetés Szolgáltató Centrum oldalon.

Igaz, az azonnali fizetési rendszer elindulását elhalasztották 2020. március 2. napjára, ám ettől függetlenül a Simple felhasználók már használhatják a QR-kódos mobilfizetést a webshopokban. (A fizetés ebben az esetben még bankkártya terhére történik.)

Az új gyorsfizetési megoldások több mint 6.000 webshopban váltak elérhetővé a Simple felhasználók számára. Ha a webshopban a „Fizetési módok” közül az „OTP SimplePay bankkártyás fizetést” választjuk ki, akkor az alábbi képernyő fogad majd minket:

A QR-kódos fizetésre kattintva a képernyőn megjelenik az a QR-kód, amelyet a Simple alkalmazásból lefotózva fizethetjük ki a kosár ellenértékét (a Simple alkalmazásban berögzített bankkártyánk terhére).

Jövő tavasztól, az azonnali fizetési rendszer elindulásával várhatóan már a bankszámlánkat is rögzíthetjük a Simple alkalmazásban, így a QR-kód lefotózásával közvetlenül a bankszámlánk terhére is fizethetünk majd. Ez a fizetési mód elsősorban a webhopok számára lehet kedvező az azonnali – 5 másodpercen belül történő – jóváírásnak és a – várhatóan – alacsonyabb költségeknek köszönhetően.

A legjelentősebb hazai webshopok képviselőivel külön kerekasztal keretében beszélgetünk majd az új elektronikus fizetési megoldásokkal kapcsolatos várakozásaikról a PayTechShow-n.

PAYTECHSHOW 2019

ELFOGADÓI SZEGMENSEK 1.
11:00-12:30

11:40-12:30

KEREKASZTAL: VÁRAKOZÁSOK A KERESKEDELEMBEN

MODERÁTOR: NAGY SÁNDOR, Ecommerce Hungary, elnök

PANELRÉSZTVEVŐK:

 • SZIGETVÁRI JÓZSEF, szallas.hu, vezérigazgató
 • PALOCSAY GÉZA, Jófogás.hu, ügyvezető
 • TAJTA ÁKOS, Wolt, vezérigazgató
 • FARKAS GERGELY, GLS, ügyvezető
 • THÁLER JÁNOS, Transgate, ügyvezető

TÉMÁK:

 • Lehet-e forgalomvesztés a nem jó fizetési megoldás miatt egy webáruházban, kiszállításnál, szolgáltatásnál?
 • Látótávolságban vannak-e már a one-click-payment modellek?
 • Hogyan érdemes árazni a különböző fizetési megoldásokat a kereskedő-vásárló és a szolgáltató-kereskedő viszonylatában?
 • Együtt vagy egyedül? Érdemes-e saját wallet-et fejleszteni?
 • E-fizetési megoldások hatása a cég működésére.
 • Hozhat-e hasznot az azonnali fizetés a mostani fizetési csatornákhoz képest?
 • SCA – mit jelent a mentesség a gyakorlatban? Éljünk vele?

A fizetési kérelem előfutára: “Push értesítéses gyorsfizetés”

A Simple felhasználók nemcsak a QR-kód lefotózásával fizethetnek a webshopokban, hanem a “Push értesítéses gyorsfizetéssel” is, amin keresztül a jövőre induló fizetési kérelem ügyfélélményével is megismerkedhetnek. Az utóbbinak a lényege, hogy valamely másodlagos számlaazonosítónk – pl. mobilszám, e-mail cím, adóazonosító jel – megadását követően a netbankunkba, mobilbanki alkalmazásunkba egy előre kitöltött átutalási megbízás “érkezik”, ami a jóváhagyásunkat követően kerül teljesítésre.

Nem kell többé a netbankban átutalási megbízásokat bepötyögni, ha a webshoptól, vagy a közműszolgáltatótól a jövőben fizetési kérelmet kérünk.

13:50-14:10

KÖZMŰ SZÁMLAFIZETÉS 2.0

ELŐADÓ: KONCZ PÉTER, NKM Zrt., digitális vezérigazgató-helyettes

 • Hogyan érintheti az azonnali fizetés, a fizetési kérelem a közmű számlafizetési szokásokat?
 • Kinyílik-e a számlabemutatói piac a PSD2-nek és a fizetési kérelemnek köszönhetően?

Így működik a “Push értesítéses gyorsfizetés”:

 • Az új, gyorsfizetési funkciók használatához okostelefonra telepített Simple alkalmazás szükséges.
 • Ha a weben indítod a vásárlást, a QR-kód felületén megadhatod Simple fiókodhoz tartozó e-mail címedet is.
 • A cím beírását követően a “Fizetés alkalmazásban” gombot megnyomva – amennyiben telepítve van a Simple alkalmazás és be vagy jelentkezve a fiókodba – kapsz a telefonodra egy push értesítést. Az üzenetre kattintva a Simple alkalmazásban azonnal kifizetheted a vásárlásodat a fiókodban elmentett bankkártyáddal.

Felhívás: early bird kedvezményes jegyár a PayTechShow-ra 2019.08.31-ig! Részletek itt.