Indul a Verify! A BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. és a SWIPE magyar fintech startup közös megoldása

Szerző: | 2022. 08. 03. | Fintech startupok, Fintech szolgáltatások, FinTechShow, Összes hír

PayTechShow 4.0

A munkáltatói igazolások kiállításának és továbbításának teljes mértékű automatizációját és digitalizációját teszi lehetővé a BISZ Zrt. és a Salarify megoldásról ismert magyar fintech startup, a Swipe Technologies Kft. legújabb megoldása, a Verify.

2021-ben kezdődött a közös munka a Magyar Nemzeti Bank kötelékébe tartozó, a GIRO Zrt. 100%-os tulajdonában álló BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. (röviden BISZ Zrt.) és a magyar fintech startup, a Swipe között annak érdekében, hogy még egyszerűbbé és gyorsabbá tegyék a hazai munkavállalók számára a hitelügyintézés folyamatát.

Magyarország legnagyobb fintech seregszemléje, a FinTechShow idén 2022. október 12-én kerül megrendezésre, amelyen többek között bemutatkoznak az idei év új fintech megoldásai is. A korábbi évek győzteseiről és az idei évi FinTechShow-ról további információk itt érhetők el.

Verify: a jövedelemigazolás digitális megoldása

A BISZ Zrt. által üzemeltetett Jövedeleminformációs Rendszer (JIR) a pénzügyi szektor finanszírozásban résztvevő minden szereplőnek elérhető, és biztonságos csatornát nyit a jövedelemigazolások digitális továbbítására.

Jelenleg a JIR-en keresztül elérhető a NAV adatain alapuló elektronikus keresetkimutatás, amely mellett a tervek szerint a jövőben a SWIPE munkáltatóktól beszerzett digitális jövedelemigazolása is elérhetővé válik.

A Swipe Magyarországon egyedülálló módon kialakított interfészei segítségével képes kapcsolódni a legfőbb bérprogramokhoz, és azokból a munkavállaló hozzájárulását követően konzisztensen adatot szolgáltatni a választott banki partnerek irányába. A Swipe jövedeleminformáció digitalizációs megoldása a Verify.

A tradicionális jövedelemigazolási folyamat jelenleg akár hetekig is eltarthat. Jellemzően papíralapú, munkáltatói oldalról többlet adminisztrációval jár, és a munkavállaló számára is hosszabbítja az amúgy is stresszes hitelügyintézést.

A Swipe Technologies

A Swipe Technologies az egyik első Earned Wage Access (EWA) szereplő a régióban. A cég zászlóshajója, a Magyarországon piacvezető Salarify Pay lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a szokásos havi fizetés helyett, igényeiknek megfelelően lehívják a már ledolgozott idővel arányos bérüket.

A megoldást először 2018-ban a FinTechShow-n mutatták be.

Bármely munkáltató csatlakozhat a Verify-hoz

Bármely munkáltató csatlakozhat a Verify-hoz, a rendszer bevezetése és használata pedig a munkáltatók és a munkavállalók számára is ingyenes. A felhasználók egy egyszerű, letisztult felületen keresztül néhány kattintással megoszthatják munkáltatói jövedelemigazolásukat az általuk preferált pénzügyi intézménnyel, ami a BISZ Zrt. JIR-infrastruktúráján keresztül kerül kézbesítésre. Mindezt másodpercek alatt.

“A gyors és egyszerűen hozzáférhető tőke kiemelten fontos az állampolgárok számára és üdvözöljük, ahogy a hazai piac központi szereplői az innovációs fejlesztéseket támogatják.”
Radák Bence

ügyvezető, Swipe Technologies Kft.

“Elkötelezettek vagyunk a magyar pénzügyi piac digitális fejlődése mellett. Fontos, hogy a prudens finanszírozás alapjaihoz olyan információt és szolgáltatásokat adjunk, amelyek felhasználása valóban képes arra, hogy a finanszírozásban felmerülő kockázatok csökkenthetők legyenek.” – Nagy Viktor, vezérigazgató, BISZ Zrt.

Címlapfotó: Swipe

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!