Indul a Verify! A BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. és a SWIPE magyar fintech startup közös megoldása

Szerző: | 2022. 08. 03. | Fintech startupok, Fintech szolgáltatások, FinTechShow, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A munkáltatói igazolások kiállításának és továbbításának teljes mértékű automatizációját és digitalizációját teszi lehetővé a BISZ Zrt. és a Salarify megoldásról ismert magyar fintech startup, a Swipe Technologies Kft. legújabb megoldása, a Verify.

2021-ben kezdődött a közös munka a Magyar Nemzeti Bank kötelékébe tartozó, a GIRO Zrt. 100%-os tulajdonában álló BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. (röviden BISZ Zrt.) és a magyar fintech startup, a Swipe között annak érdekében, hogy még egyszerűbbé és gyorsabbá tegyék a hazai munkavállalók számára a hitelügyintézés folyamatát.

Magyarország legnagyobb fintech seregszemléje, a FinTechShow idén 2022. október 12-én kerül megrendezésre, amelyen többek között bemutatkoznak az idei év új fintech megoldásai is. A korábbi évek győzteseiről és az idei évi FinTechShow-ról további információk itt érhetők el.

Verify: a jövedelemigazolás digitális megoldása

A BISZ Zrt. által üzemeltetett Jövedeleminformációs Rendszer (JIR) a pénzügyi szektor finanszírozásban résztvevő minden szereplőnek elérhető, és biztonságos csatornát nyit a jövedelemigazolások digitális továbbítására.

Jelenleg a JIR-en keresztül elérhető a NAV adatain alapuló elektronikus keresetkimutatás, amely mellett a tervek szerint a jövőben a SWIPE munkáltatóktól beszerzett digitális jövedelemigazolása is elérhetővé válik.

A Swipe Magyarországon egyedülálló módon kialakított interfészei segítségével képes kapcsolódni a legfőbb bérprogramokhoz, és azokból a munkavállaló hozzájárulását követően konzisztensen adatot szolgáltatni a választott banki partnerek irányába. A Swipe jövedeleminformáció digitalizációs megoldása a Verify.

A tradicionális jövedelemigazolási folyamat jelenleg akár hetekig is eltarthat. Jellemzően papíralapú, munkáltatói oldalról többlet adminisztrációval jár, és a munkavállaló számára is hosszabbítja az amúgy is stresszes hitelügyintézést.

A Swipe Technologies

A Swipe Technologies az egyik első Earned Wage Access (EWA) szereplő a régióban. A cég zászlóshajója, a Magyarországon piacvezető Salarify Pay lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a szokásos havi fizetés helyett, igényeiknek megfelelően lehívják a már ledolgozott idővel arányos bérüket.

A megoldást először 2018-ban a FinTechShow-n mutatták be.

Bármely munkáltató csatlakozhat a Verify-hoz

Bármely munkáltató csatlakozhat a Verify-hoz, a rendszer bevezetése és használata pedig a munkáltatók és a munkavállalók számára is ingyenes. A felhasználók egy egyszerű, letisztult felületen keresztül néhány kattintással megoszthatják munkáltatói jövedelemigazolásukat az általuk preferált pénzügyi intézménnyel, ami a BISZ Zrt. JIR-infrastruktúráján keresztül kerül kézbesítésre. Mindezt másodpercek alatt.

“A gyors és egyszerűen hozzáférhető tőke kiemelten fontos az állampolgárok számára és üdvözöljük, ahogy a hazai piac központi szereplői az innovációs fejlesztéseket támogatják.”
Radák Bence

ügyvezető, Swipe Technologies Kft.

“Elkötelezettek vagyunk a magyar pénzügyi piac digitális fejlődése mellett. Fontos, hogy a prudens finanszírozás alapjaihoz olyan információt és szolgáltatásokat adjunk, amelyek felhasználása valóban képes arra, hogy a finanszírozásban felmerülő kockázatok csökkenthetők legyenek.” – Nagy Viktor, vezérigazgató, BISZ Zrt.

Címlapfotó: Swipe

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.