2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2022.02.09.

Most már hivatalos! Jön az Apple a “Tap to Pay” fizetési megoldással. Az iPhone alkalmas lesz bankkártya-elfogadásra.

Szerző:

Kategóriák:

Az Apple tegnap kiadott sajtóközleményéből újabb részletekre derült fény az új fizetési megoldással kapcsolatban, amellyel a vállalkozások külön eszköz csatlakoztatása nélkül, közvetlenül az iPhone-jukon fogadhatnak érintéses bankkártyás fizetést. Még idén elérhetővé teszi az Apple a kereskedők számára a „Tap to Pay” fizetési megoldást az Egyesült Államokban – olvasható a társaság oldalán. Az új elektronikus fizetési trendekkel és megoldásokkal részletesen is foglalkozunk 2022. április 27-én a PayTechShow-n.

Január végén tette közzé a Bloomberg, hogy információi szerint az Apple hamarosan olyan fizetési megoldást dob piacra, amelynek segítségével az okostelefonok alkalmassá tehetők az érintéses mobilfizetésre. A Bloomberg korábban arra utalt, hogy a kereskedőknek szánt érintéses fizetési megoldás tavasszal kerülhet bevezetésre az iOS 15.4 verzió debütálásával.

Az Apple a hivatalos sajtóközleményében tegnap megerősítette, „Tap to Pay” néven teszi elérhetővé a szoftveres megoldást, amelynek segítségével az iPhone telefon alkalmas lesz bankkártya-elfogadásra. Az újításnak köszönhetően a kereskedők a saját iPhone-jukon fogadhatnak érintéses bankkártyás fizetést külön eszköz csatlakoztatása nélkül.

Megnyitja az Apple a “Tap to Pay” megoldást az app fejlesztők, fizetési szolgáltatók számára

Az Apple azt is bejelentette, hogy megnyitja az új megoldást a fizetési szolgáltatók és mobilalkalmazás fejlesztők számára, így a „Tap to Pay’” fizetési lehetőséget integrálhatják iOS alkalmazásaikba, illetve kínálhatják üzleti ügyfeleiknek.

Ez egy nagy bejelentés az Apple részéről, mivel a Bloomberg korábban arra utalt, lehet, hogy zárt lesz a rendszer és kiszorítja erről a piacról a versenytársakat, amelyek az iPhone-hoz biztosítanak külön eszközt, hogy a telefon alkalmas legyen bankkártya-elfogadásra (pl. a Block – korábbi nevén Square).

A Stripe lesz az első fizetési szolgáltató, amely kínálni fogja a „Tap to Pay” megoldást a kereskedőknek és integrálja majd a Shopify POS alkalmazásba is. A többi fizetési szolgáltató és alkalmazás fejlesztő az év vége felé jöhet ki a „Tap to Pay” megoldással.

„Ahogy egyre több felhasználó fizet érintéses módon a digitális tárcájával, vagy bankkártyájával, úgy a Tap To Pay megnyitja a lehetőséget a kereskedők számára, hogy nyújthassák az érintéses fizetés élményét az iPhone-jukon biztonságos és kényelmes módon”

– mondta el Jennifer Bailey, az Apple Wallet és az Apple Pay megoldásokért felelős alelnök.

A fizetési szolgáltatókkal, az app fejlesztőkkel és a kártyatársaságokkal együttműködésben azon dolgozunk, hogy minél több kereskedőhöz jusson el az új érintéses fizetési megoldás mérettől függetlenül, az egyéni vállalkozóktól a nagy kereskedelmi láncokig – tette hozzá a társaság alelnöke.

Minimum iPhone XS szükséges a “Tap to Pay” megoldáshoz

A „Tap to Pay” megoldás iPhone XS és azon felüli készülékeken lesz majd elérhető. A kasszánál a felhasználóknak elegendő lesz az iPhone-jukat, Apple okosórájukat, bankkártyájukat, vagy egyéb digitális pénztárcájukat, mobiltárcájukat a kereskedő iPhone-jához érinteni.

A „Tap to Pay” alkalmazás az év vége felé lesz elérhető az Egyesült Államokban

– olvasható a közleményben.

A kereskedők a „Tap to Pay” fizetési megoldással elfogadhatják a legnagyobb kártyatársaságok, mint az American Express, Discover, Mastercard, Visa által kibocsátott kártyákat. A „Tap to Pay” szoftver fejlesztői készlet (SDK) az iOS következő szoftver verziójával lesz elérhető a fejlesztők számára.

Mi a helyzet az Androidos kereskedőkkel?

Az Androidos telefonok az ú.n. softPOS mobilalkalmazás segítségével már 2020 vége óta bankkártya-elfogadó terminállá alakíthatók. A softPOS megoldás Magyarországon több fizetési szolgáltatónál is elérhetővé vált, és hamarosan újabb meghatározó szereplő fog belépni erre a piacra. További információk a softPOS megoldással kapcsolatban itt: GPE softPOS.

Az új elektronikus fizetési trendekkel és megoldásokkal, a piaci és szabályozói várakozásokkal részletesen is foglalkozunk 2022. április 27-én a PayTechShow-n. További részletek itt.

Cikk és címlapfotó forrása: Apple Newsroom
Címkék: