BankTechShow

Most már hivatalos! Jön az Apple a „Tap to Pay” fizetési megoldással. Az iPhone alkalmas lesz bankkártya-elfogadásra.

Szerző: | 2022. 02. 09. | Apple Pay, Elektronikus fizetés, Mobilfizetés, Mobiltárca, Összes hír, Paytechshow

Az Apple tegnap kiadott sajtóközleményéből újabb részletekre derült fény az új fizetési megoldással kapcsolatban, amellyel a vállalkozások külön eszköz csatlakoztatása nélkül, közvetlenül az iPhone-jukon fogadhatnak érintéses bankkártyás fizetést. Még idén elérhetővé teszi az Apple a kereskedők számára a „Tap to Pay” fizetési megoldást az Egyesült Államokban – olvasható a társaság oldalán. Az új elektronikus fizetési trendekkel és megoldásokkal részletesen is foglalkozunk 2022. április 27-én a PayTechShow-n.

Január végén tette közzé a Bloomberg, hogy információi szerint az Apple hamarosan olyan fizetési megoldást dob piacra, amelynek segítségével az okostelefonok alkalmassá tehetők az érintéses mobilfizetésre. A Bloomberg korábban arra utalt, hogy a kereskedőknek szánt érintéses fizetési megoldás tavasszal kerülhet bevezetésre az iOS 15.4 verzió debütálásával.

Az Apple a hivatalos sajtóközleményében tegnap megerősítette, „Tap to Pay” néven teszi elérhetővé a szoftveres megoldást, amelynek segítségével az iPhone telefon alkalmas lesz bankkártya-elfogadásra. Az újításnak köszönhetően a kereskedők a saját iPhone-jukon fogadhatnak érintéses bankkártyás fizetést külön eszköz csatlakoztatása nélkül.

Megnyitja az Apple a „Tap to Pay” megoldást az app fejlesztők, fizetési szolgáltatók számára

Az Apple azt is bejelentette, hogy megnyitja az új megoldást a fizetési szolgáltatók és mobilalkalmazás fejlesztők számára, így a „Tap to Pay’” fizetési lehetőséget integrálhatják iOS alkalmazásaikba, illetve kínálhatják üzleti ügyfeleiknek.

Ez egy nagy bejelentés az Apple részéről, mivel a Bloomberg korábban arra utalt, lehet, hogy zárt lesz a rendszer és kiszorítja erről a piacról a versenytársakat, amelyek az iPhone-hoz biztosítanak külön eszközt, hogy a telefon alkalmas legyen bankkártya-elfogadásra (pl. a Block – korábbi nevén Square).

A Stripe lesz az első fizetési szolgáltató, amely kínálni fogja a „Tap to Pay” megoldást a kereskedőknek és integrálja majd a Shopify POS alkalmazásba is. A többi fizetési szolgáltató és alkalmazás fejlesztő az év vége felé jöhet ki a „Tap to Pay” megoldással.

„Ahogy egyre több felhasználó fizet érintéses módon a digitális tárcájával, vagy bankkártyájával, úgy a Tap To Pay megnyitja a lehetőséget a kereskedők számára, hogy nyújthassák az érintéses fizetés élményét az iPhone-jukon biztonságos és kényelmes módon”

– mondta el Jennifer Bailey, az Apple Wallet és az Apple Pay megoldásokért felelős alelnök.

A fizetési szolgáltatókkal, az app fejlesztőkkel és a kártyatársaságokkal együttműködésben azon dolgozunk, hogy minél több kereskedőhöz jusson el az új érintéses fizetési megoldás mérettől függetlenül, az egyéni vállalkozóktól a nagy kereskedelmi láncokig – tette hozzá a társaság alelnöke.

Minimum iPhone XS szükséges a „Tap to Pay” megoldáshoz

A „Tap to Pay” megoldás iPhone XS és azon felüli készülékeken lesz majd elérhető. A kasszánál a felhasználóknak elegendő lesz az iPhone-jukat, Apple okosórájukat, bankkártyájukat, vagy egyéb digitális pénztárcájukat, mobiltárcájukat a kereskedő iPhone-jához érinteni.

A „Tap to Pay” alkalmazás az év vége felé lesz elérhető az Egyesült Államokban

– olvasható a közleményben.

A kereskedők a „Tap to Pay” fizetési megoldással elfogadhatják a legnagyobb kártyatársaságok, mint az American Express, Discover, Mastercard, Visa által kibocsátott kártyákat. A „Tap to Pay” szoftver fejlesztői készlet (SDK) az iOS következő szoftver verziójával lesz elérhető a fejlesztők számára.

Mi a helyzet az Androidos kereskedőkkel?

Az Androidos telefonok az ú.n. softPOS mobilalkalmazás segítségével már 2020 vége óta bankkártya-elfogadó terminállá alakíthatók. A softPOS megoldás Magyarországon több fizetési szolgáltatónál is elérhetővé vált, és hamarosan újabb meghatározó szereplő fog belépni erre a piacra. További információk a softPOS megoldással kapcsolatban itt: GPE softPOS.

Az új elektronikus fizetési trendekkel és megoldásokkal, a piaci és szabályozói várakozásokkal részletesen is foglalkozunk 2022. április 27-én a PayTechShow-n. További részletek itt.

Cikk és címlapfotó forrása: Apple Newsroom
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!