Itt a Mercedes pay+! Beköltözött a biometrikus fizetés az autóba

Szerző: | 2023. 03. 08. | Elektronikus fizetés, Mobiltárca, Összes hír

PayTechShow 4.0

Eddig is léteztek autóba épített fizetési megoldások, ám a fizetési tranzakciók hitelesítése csak a PIN kód multimédia eszközön történő megadásával, vagy mobilalkalmazás segítségével tudott megtörténni. A Mercedes-Benz most új szintre emeli az autóból történő fizetések ügyfélélményét. Új digitális fizetési szolgáltatása a Mercedes pay+ külön eszköz igénye nélkül, az autóba épített ujjlenyomat érzékelő segítségével lehetővé teszi a fizetések egyetlen érintéssel, biometrikus úton történő hitelesítését.

A Juniper Research 2021-es tanulmánya szerint az autóba épített fizetési megoldásokon keresztül indított fizetési tranzakciók globális forgalma 2026-ra meghaladja a 4,7 milliárd dollárt. 2021-ben ez a forgalom mindössze 87 millió dollár volt.

A kutató cég meglátása szerint ezt a rendkívüli növekedést a bővülő iparági együttműködések fogják katalizálni, amelyek célja az autókba épített digitális piacterek közötti széttagoltság csökkentése.

Ilyen kezdeményezés a napokban indult Mercedes pay+ szolgáltatás is a Mercedes-Benz és a Visa együttműködésében.

A Mercedes-Benz a világ első autógyártója, amely a Visa Delegated Authentication és Visa Cloud Token Framework technológiáját használja a biztonságos natív autós fizetés érdekében.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

A Mercedes pay fizetési platform

A Mercedes pay szolgáltatást 2018-ban vezette be a cég, ami mára több mint 40 piacon érhető el. A platform számos fizetési folyamatot támogat, lehetővé teszi a Mercedes-Benz e-kereskedelmi termékek és szolgáltatások fizetését a Mercedes me áruházban, a Mercedes me alkalmazásban és az MBUX multimédia rendszeren keresztül – közvetlenül az autóból is.

A fizetési funkció használatához a járművezetőknek Mercedes me felhasználói fiókot kell regisztrálniuk és abban a fizetési adatokat rögzíteni.

Ezt követően számos hasznos szolgáltatáshoz használhatják fizetési profiljukat. Ilyen például a parkolás fizetése, amely során az autóban található MBUX rendszer, vagy a Mercedes me alkalmazás segítségével az ügyfelek elindíthatják és leállíthatják az utcai parkolást és kényelmesen fizethetnek is. A parkolás befejezése után az autóba épített multimédia rendszer megjeleníti a tényleges parkolási díjat.

A Mercedes me felhasználóknak a benzinkút pénztáránál sem kell sorban állniuk. A jármű feltöltése után azonnal visszaülhetnek a vezetőülésbe, ellenőrizhetik a tankolás tényleges költségét és a QR-kód beolvasásával engedélyezhetik a fizetést. Ezt követően a tankolási díjat levonják az ügyfél fizetési kártyájáról, amelyet korábban a Mercedes me profiljában regisztrált.

Mercedes pay+: fizetés egyetlen érintéssel

2023 márciusa óta a Mercedes-Benz azon németországi ügyfelei számára, akik Visa hitel- vagy betéti kártyával rendelkeznek, elérhetővé vált az ún. natív autós fizetés, ami a kétfaktoros hitelesítést zökkenőmentes fizetési élménnyé változtatja az ujjlenyomat segítségével történő biometrikus azonosítással, így az ügyfeleknek többé nem kell PIN kódot megadniuk, vagy QR-kódot beolvasniuk okostelefonjukkal a fizetés hitelesítéséhez.

Az ügyfeleknek mindössze annyi teendőjük van, hogy a Visa kártyájukat regisztrálják a Mercedes me felhasználói fiókban és aktiválják a Mercedes pay+ szolgáltatást a járműben lévő MBUX multimédia rendszeren keresztül.

Az első ujjlenyomat-érzékelővel kapható Mercedes-Benz modellek az EQS és EQE sorozat, a Mercedes-Benz S-Class és C-osztály, valamint az új GLC.

A Mercedes-Benz az első autógyártó a világon, amely integrálja a Visa Delegated Authentication és Cloud Token Framework technológiáját, hogy lehetővé tegye a natív autós fizetéseket. A Visa Cloud Tokenek további biztonsági réteget nyújtanak azáltal, hogy az adatok titkosításával és biztonságos tárolásával segítenek megvédeni az érzékeny fizetési információkat.

Az autógyártó a Mercedes pay+ fizetést más európai piacokon is tervezi bevezetni, valamint további kártyarendszerekkel is integrálni kívánja a biometikus azonosításra épülő szolgáltatását.

„A Mercedes-Benz szoftvervezérelt vállalattá válik, amely zökkenőmentes digitális élményt nyújt az ügyfeleknek. Digitális szolgáltatásainknak intuitívnak, kényelmesnek és biztonságosnak kell lenniük. Ezért fejlesztettük a Mercedes pay+-t, mint egy modern és biztonságos fizetési megoldást. Ezáltal egy teljesen új, továbbfejlesztett ügyfélélményt hozunk létre. A natív e-kereskedelmi szolgáltatás autóban történő elérhetővé tétele révén ismét úttörők vagyunk és egy ígéretes fejlesztés kezdetén állunk”

– nyilatkozta Franz Reiner, a Mercedes-Benz Mobility vezérigazgatója a szolgáltatás bejelentésekor.

Az autós fizetési szolgáltatás versenyelőnyt adhat az autógyártóknak

A Mercedes-Benz Mobility megbízásából a Kantar piackutató intézet 2022-ben készítette el először a “Global Trends in Automotive & Financial Services” piaci tanulmányt, amelynek célja, hogy rendszeresen vizsgálja az ügyfelek mobilitási szolgáltatókkal szembeni elvárásait a pénzügyi termékekkel és a vásárlási folyamatokkal kapcsolatban, valamint a pénzügyi szolgáltatások autóvásárlásra gyakorolt hatását.

Ezen tanulmány egyik megállapítása szerint az autós fizetés legnagyobb előnye az ügyfelek számára, hogy egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a mindennapi életet.

A kutatásban résztvevő felhasználók emellett az autóban történő fizetést a gyártó kulcsfontosságú versenyelőnyének tartják a többi szolgáltatóval szemben.

GRÁNIT Bank - Mastercard - Év Bankja - 2022

A Visa bemutatta a fizetési terminálok jövőjét. Minden eszközből lehet fizetési terminál | 2022.01.21.

A Visa nemrégiben bejelentette új felhőalapú fizetéselfogadási platformját, a Visa Acceptance Cloudot (VAC), amely forradalmasítani fogja a vállalkozások számára az ügyfelektől érkező fizetések elfogadási módját.

[Mercedes-Benz] | Fotó: World premiere of Mercedes pay+: Mercedes-Benz Mobility turns the car into a payment device | Forrás: Mercedes-Benz

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!