2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.06.13.

Itt az Apple újítása! Telefonunk összeértintésével adhatunk pénzt barátainknak, ismerőseinknek

Szerző:

Kategóriák:

A Worldwide Developers Conference (WWDC) alkalmával az Apple számos mesterséges intelligenciával kapcsolatos bejelentést tett, de érdemes figyelni az Apple Pay-hez kapcsolódó frissítésekre is, hisz debütált a „Tap to Cash” funkció!

És már kész is a fizetés!

A WWDC során a technológiai óriásvállalat felfedte az Apple Cash segítségével történő pénzküldés új módját, a Tap to Cash-t.

A Tap to Cash segítségével a felhasználók két iPhone-eszközt egymás mellett tartva küldhetnek és fogadhatnak pénzt – anélkül, hogy meg kellene osztaniuk a telefonszámukat.

A Tap to Cash az Apple “Tap to Pay” funkciójának kibővítése, és ugyanazt az NFC-technológiát használja.

Az Apple szerint a Tap to Cash lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kényelmesen utaljanak pénzt anélkül, hogy személyes adataikat megosztanák, így biztosítva az adatvédelmet.

Hol is láttam már ilyet?

A Tap to Cash funkció kísértetiesen hasonlít a NameDropra, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy eszközeikkel néhány centiméter távolságban cseréljenek névjegyeket.

A NameDrop segítségével az Apple felhasználók gyorsan megoszthatják új kontakt információikat egy közeli iPhone-nal vagy akár egy Apple órával is.

Tudni kell időzíteni

A Tap to Cash bejelentés igazodik a trendekhez, hisz a digitális pénztárcák folyamatosan egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. Bizonyítja ezt az is, hogy a Federal Reserve szerint 2023-ban az összes kifizetés 84%-át alternatív, készpénzmentes módszerekkel hajtották végre.

Ezenkívül a PYMNTS Intelligence “Digital Bill Payments: Mobile Wallets Gain Popularity, but Hurdles Remain” című jelentése kimutatta, hogy 2023-ban a fogyasztók 60%-a használt mobiltárcát számlái kifizetésére, ami 22%-os növekedés az előző évhez képest.

Ami pedig a kiskereskedelmi vásárlók digitális pénztárca vásárlását illeti, a PYMNTS Intelligence további kutatásai szerint, az Apple Pay már az új Tap to Cash opció megjelenése előtt megkezdte a PayPal előzését.

2024 első negyedévében már az Apple járt az élen, és ez az előny az év második negyedévében tovább nőtt. Ebben a negyedévben a fogyasztók 12%-a fizetett legutóbbi kiskereskedelmi vásárlása során digitális pénztárcával; körülbelül 6%-a Apple Pay használatával, 4%-a pedig PayPallal.

Túl jó ahhoz, hogy igaz legyen?

Bár a Tap to Cash funkció debütált, sok részletet nem ismertetett az Apple, ezért talán jogosak azok a felszólalások, amelyek aggodalommal vannak átitatva.

Tényleg jó, ha ennyire egyszerű egy fizetés? Van-e kellő pénzügyi tudatossága az ügyfeleknek ehhez villámgyors pénzügyi tranzakcióhoz? Egyáltalán veszélyt jelenthet-e a pénzügyi biztonságunkra egy ilyen újítás? Okozhat-e meggondolatlan tranzakciókat, új típusú kiberbűnözési formákat?

Bár a magánszemélyek közötti készpénzes fizetésnek izgalmas és népszerű alternatívája lehet a Tap to Cash, érdemes a technológiai fejlesztés mellett az attitűdváltásra is energiát szánni, hisz a PYMNTS kutatása szerint a fogyasztók 42%-a nem érdeklődik a mobiltárcás fizetés iránt, és ennek fő okai a biztonsági aggályok.

Ugyanakkor ne tévesszük szem elől azt sem, hogy a felhasználói élmény kiemelt motivációt jelent a fogyasztók számára.

[Forrás: PYMNTS] | Címlapfotó: Apple

Címkék:
blank