BankTechShow

Jön a forint Revolut? Itt lesz a bejelentés

Szerző: | 2018. 11. 22. | Digitális pénzügyek, Összes hír, Revolut

Hogyan alakítják át a bankok kihívói a jövő pénzügyeit? Kinél bankolunk majd a nap végén? Fogolydilemma és játékelméleti kérdések a digitális játszótéren, ahol a tét Te vagy. És végül a nap kérdése, mikor jön a forint Revolut? November 29-én a legígéretesebb évzáró fintech eseményen, a Beyond Banking Budapesten ez is kiderül. 

Ismét Magyarországra érkezik a Revolut üzletfejlesztési vezetője, Andrius Biceika, akitől – remélhetőleg – azt is megtudhatjuk, mikortól tölthetjük fel Revolut kártyánkat forint folyószámlánkról közvetlenül, devizakonverzió nélkül. Legalábbis a Facebookon keringő egyik bejegyzés szerint erre is számíthatunk majd az eseményen.

Igazán nagy húzás lenne az immár több mint 3 millió nemzetközi ügyféllel rendelkező fintech startuptól a közvetlen forint feltöltés elindítása, amellyel jelentősen növelhetnék a hazai ügyfelek táborát. Idén márciusban Biceika úgy nyilatkozott a FinTechZone-nak, hogy 12 hónapon belül 100 ezer magyar ügyfelet szeretnének elérni és várhatóan nyáron elindulhat a forint feltöltés. A nyári indulás elmaradt és év végére becsülték az

„önálló, forint alapú IBAN számmal elátott bankszámla és/vagy a forint alapú kártyafeltöltés piaci bevezetését.”

Drukkolunk a Revolutnak és biztosak vagyunk abban is, hogy rengeteg izgalmas dolgot hallhatunk majd a cégről és a további terveikről november 29-én a Beyond Banking Budapesten.

Mit tanulhatunk tőlük? – Backbase, Transferwise, Erste[George], MKB Bank

Vinnai Balázs, a W.UP elnöke a holland Backbase, a szerb NLB Bank és az észt-angol Transferwise képviselőivel beszélget majd arról, mi lehet a bankszektor és az inkumbens szolgáltatók jövője, mire számíthatnak a bankok a közeljövőben és mit tanulhatunk a bankok kihívóitól, a „challenger” bankoktól (pl. Revolut, N26, Monzo stb.).

A fintech startupokkal való szimbiózis lehet majd a hagyományos bankok számára a túlélés és a sikeresség záloga? Erről is hallhatunk majd az Erste Csoport innovációs vezetőjétől (továbbá a George magyarországi érkezéséről 2019-ben), az MKB Bank digitális és lakossági vezérigazgató-helyettesétől, továbbá a Nestholma vezérétől – tudtuk meg a részleteket Remco Veenenbergtől, az eseményt szervező W.UP képviselőjétől. 

Program, aktuális infok és jegyek

A jó hír, hogy a szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel még nagyobb helyre viszik az eseményt, így ismét lehet regisztrálni.

  • Az esemény helyszíne: Story Budapest (volt Tesla Club), Kazinczy u. 21.
  • Időpont: 2018. november 29.
  • Program:

15:30-15:50

Registration

15:50-16:00

Opening, Remco Veenenberg, W.UP

16:00-16:30

Why banking as it is will disappear, Andrius Biceika, Revolut

16:30-17:00

Why traditional banks will remain the go-to financial service providers

17:00-17:20

Disruption from tech giants: Do banks or challengers stand a chance?

17:20-17:30

Audience voting: Banks or challengers?

17:30-17:50

The future of banking: Will challengers take over the banking sector? What do banks expect? How will new players shape the future of banking? Moderator: Balázs Vinnai, W.UP

17:50-18:10

Friend or foe: Best practices and challenges in collaboration between banks and fintechs Moderator: Boris Marte, Erste Group

18:10-18:30

Fintechs’ Survival Guide: Collaborate or perish Moderator Anton Chilling, Pioneers

18:30-19:00

Bank pitches: Listen to banks’ pitches for a change and vote for the best!

19:00-19:15

Voting and wrap-up

19:30-21:00

Networking

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!