BankTechShow

Kiválasztásra került az idei év 12 ígéretes fintech megoldása

Szerző: | 2018. 04. 24. | FinTechShow, Összes hír

Pár nap és kiderül, melyek az elmúlt 12 hónap legújabb fintech megoldásai. Épp 1 évvel ezelőtt debütált a FinTechShow, amelyen bemutattuk az akkori legígéretesebbeket. Hamarosan meglátjuk, kik az új trónkövetelők és melyik lesz 2018 legígéretesebb fintech megoldása.

 

Megérkeztek az AI és a blokklánc megoldások

Az elmúlt hetekben közel 40 új fintech megoldást neveztek a FinTechShow-ra, amelyek közül 12 kapta meg a lehetőséget a debütálásra. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy megjelentek az AI (mesterséges intelligencia) és a blockchain alapú megoldások is. 2017-ben meglepetésként a FinTechShow díjat egy insurtech startup, a közösségi cascot fejlesztő Kriph.io nyerte el. Kíváncsiak vagyunk, vajon lesz-e idén is meglepetés győztes.

Fintechshow 2017 fintech startup

Balra: Szota Szabolcs, a Kriph.io társalapítója, jobbra: Hetényi Márk, az MKB Bank digitális és retail vezérigazgató-helyettese

 

Az elmúlt 12 hónap buzzword hulláma a pénzügyi szektort is elérte és már megjelentek a legújabb, még egzotikusnak számító technológiákat felhasználó pénzügyi megoldások/szolgáltatások is. Bár a módosított pénzforgalmi irányelv (PSD2) is megtette a hatását és egyre kiforrottabb megoldásokkal találkozunk a hazai fintech színpadon is, a premierre még várni kell.

 

Egyre több és változatosabb fintech megoldás itthon

A tavalyi évhez képest egyre változatosabb fintech kezdeményezéseket, prototípusokat látni. A korábbi évek slágerének számító személyes pénzügyi és vagyonmenedzsment megoldásokon túl már a lakossági hitelezést, a kisvállalkozások pénzügyeit, az ügyfélhitelesítést (KYC), a compliance működését (LegalTech), vagy az API alapú bankolást támogató megoldások is megjelentek. Ezekből is láthatunk majd válogatást az idei FinTechShow-n.

 

Lengyel, brit és finn megoldások is lesznek a FinTechShow-n

Újdonság lesz a 2017-es FinTechShow-hoz képest, hogy a hazai megoldások mellett régiós kezdeményezések is bemutatkoznak. A hazai bankok, biztosítók, befektetési alapkezelők számára nem lehet érdemtelen, milyen ígéretes megoldások érhetők el egy karnyújtásnyira.

A 12 fintech megoldásból kettő a közép-kelet-európai régióból érkezik, akiket érdemes lesz majd itthonról figyelni a következő hónapokban. Ezen túlmenően, a FinTechShow konzultációs blokkjában az Egyesült Királyságból és Finnországból érkező startupok megoldásait is ki lehet majd próbálni.

Az idei évi fintech-portfólió összeállítása során nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy minél több pénzügyi területről mutassunk be olyan megoldásokat, amelyekkel eddig nem találkozhatott a nagyközönség. Eredményes kapcsolatépítést és sok inspirációt ígérünk az idei évi FinTechShow-n is!

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!