2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2018.04.24.

Kiválasztásra került az idei év 12 ígéretes fintech megoldása

Szerző:

Kategóriák:

Pár nap és kiderül, melyek az elmúlt 12 hónap legújabb fintech megoldásai. Épp 1 évvel ezelőtt debütált a FinTechShow, amelyen bemutattuk az akkori legígéretesebbeket. Hamarosan meglátjuk, kik az új trónkövetelők és melyik lesz 2018 legígéretesebb fintech megoldása.

 

Megérkeztek az AI és a blokklánc megoldások

Az elmúlt hetekben közel 40 új fintech megoldást neveztek a FinTechShow-ra, amelyek közül 12 kapta meg a lehetőséget a debütálásra. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy megjelentek az AI (mesterséges intelligencia) és a blockchain alapú megoldások is. 2017-ben meglepetésként a FinTechShow díjat egy insurtech startup, a közösségi cascot fejlesztő Kriph.io nyerte el. Kíváncsiak vagyunk, vajon lesz-e idén is meglepetés győztes.

Fintechshow 2017 fintech startup

Balra: Szota Szabolcs, a Kriph.io társalapítója, jobbra: Hetényi Márk, az MKB Bank digitális és retail vezérigazgató-helyettese

 

Az elmúlt 12 hónap buzzword hulláma a pénzügyi szektort is elérte és már megjelentek a legújabb, még egzotikusnak számító technológiákat felhasználó pénzügyi megoldások/szolgáltatások is. Bár a módosított pénzforgalmi irányelv (PSD2) is megtette a hatását és egyre kiforrottabb megoldásokkal találkozunk a hazai fintech színpadon is, a premierre még várni kell.

 

Egyre több és változatosabb fintech megoldás itthon

A tavalyi évhez képest egyre változatosabb fintech kezdeményezéseket, prototípusokat látni. A korábbi évek slágerének számító személyes pénzügyi és vagyonmenedzsment megoldásokon túl már a lakossági hitelezést, a kisvállalkozások pénzügyeit, az ügyfélhitelesítést (KYC), a compliance működését (LegalTech), vagy az API alapú bankolást támogató megoldások is megjelentek. Ezekből is láthatunk majd válogatást az idei FinTechShow-n.

 

Lengyel, brit és finn megoldások is lesznek a FinTechShow-n

Újdonság lesz a 2017-es FinTechShow-hoz képest, hogy a hazai megoldások mellett régiós kezdeményezések is bemutatkoznak. A hazai bankok, biztosítók, befektetési alapkezelők számára nem lehet érdemtelen, milyen ígéretes megoldások érhetők el egy karnyújtásnyira.

A 12 fintech megoldásból kettő a közép-kelet-európai régióból érkezik, akiket érdemes lesz majd itthonról figyelni a következő hónapokban. Ezen túlmenően, a FinTechShow konzultációs blokkjában az Egyesült Királyságból és Finnországból érkező startupok megoldásait is ki lehet majd próbálni.

Az idei évi fintech-portfólió összeállítása során nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy minél több pénzügyi területről mutassunk be olyan megoldásokat, amelyekkel eddig nem találkozhatott a nagyközönség. Eredményes kapcsolatépítést és sok inspirációt ígérünk az idei évi FinTechShow-n is!

Címkék: