2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.05.18.

150 millió forint friss tőkét kapott a magyar fintech startup

Szerző:

Kategóriák:

Európa meghódításához kapott friss tőkét az első hazai fintech startupok egyike, a Barion. Az üzleti modelljük itthon már bizonyított; másfél év alatt 1800 kereskedőnél vezették be a fizetési megoldásukat, amit már 400 ezer vásárló használt. Most a nemzetközi porondon mérettetik meg magukat.

 

Nagyágyúk a Barionban

150 millió forint nagyságrendű tőkét vont be a Barion két lépcsőben. A befektetés célja, hogy a magyar fintech startup növelje külföldi jelenlétét. A Barion forgalmának 5%-át már jelenleg is külföldi partnerei adják.

A befektetők között ott van Pecsenye Roland, az egyik legnagyobb hazai fintech sikertörténetet megvalósító, Mysis által – piaci becslések szerint közel 20 milliárd forintért – felvásárolt IND egyik alapítója. A második körben Nemes Dániel, a hazai internetes világ egyik úttörője, a Telnet alapítója csatlakozott az angyalbefektetői körhöz.

barion magyar fintech startup payment

 

Pofonegyszerű fizetés bankkártyával

A Barion nagy előnye a hasonló fizetési szolgáltatásokhoz képest, hogy internetes vásárlás esetén pofonegyszerűen, gyorsan és akár bankkártya adatok újbóli bepötyögése nélkül (szerk.: “egykattintásos” fizetés) is lehet a rendszeren keresztül plasztik kártyával fizetni. A könnyen kezelhető és felhasználóbarát felület mellett a szolgáltatást az üzleti modellje is egyedivé teszi.

A Barion a kereskedők számára nagyon kedvező jutalékrendszert kínál, amiért cserében a vásárlások adatait kéri el a cég, hiszen az ezekre alapuló precízen személyre szabott marketingszolgáltatás óriási értéket jelent.

 

Mi ennek a sikernek a titka?

Az e-money licence-szel (elektronikus pénz kibocsátására alkalmas MNB engedély, amelyet a teljes Európai Unióban használhatnak) a hátuk mögött hihetetlenül gyorsan képesek behúzni a kereskedőket az elfogadói hálózatukba; akár 13 perc alatt kialakítják a webshop kártyás elfogadását.

“Ha van e-money licenced, akkor az egyszerűsített KYC-nek (lásd a fintech szótárban) köszönhetően sokkal gyorsabban tudsz szerződni, mint mások. Ez nálunk 13 perc is lehet, a bankoknál akár több hét. Ez a mi csodafegyverünk, az e-money.” – mondta Bíró Tamás, a Barion társalapítója.

 

A pénzhez vezető út 5 lépésben

  1. Szerezd meg az e-money licence-t,
  2. Alakíts ki egy e-money licence alapú kártyaelfogadási megoldást, azaz használd ki az e-money licence előnyeit a KYC-ban,
  3. Vezess be egy szignifikánsan egyszerűbb installálási és szerződéses folyamatot, hogy gyorsan tudj növekedni.
  4. A kártyaelfogadásból már jön a cash-flow, majd
  5. szerezz több százezer felhasználót, akiknek a “profilját” hasznosíthatod targetálás céljából.

 

Mikor jön az EXIT?

“Ha szignifikáns fájdalmat okozunk a PayPal-nak (vagy másnak), akkor majd felvásárolnak minket.” – mondta korábbi interjújában Tamás.

Címkék:
blank
blank