BankTechShow

150 millió forint friss tőkét kapott a magyar fintech startup

Szerző: | 2017. 05. 18. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

Európa meghódításához kapott friss tőkét az első hazai fintech startupok egyike, a Barion. Az üzleti modelljük itthon már bizonyított; másfél év alatt 1800 kereskedőnél vezették be a fizetési megoldásukat, amit már 400 ezer vásárló használt. Most a nemzetközi porondon mérettetik meg magukat.

 

Nagyágyúk a Barionban

150 millió forint nagyságrendű tőkét vont be a Barion két lépcsőben. A befektetés célja, hogy a magyar fintech startup növelje külföldi jelenlétét. A Barion forgalmának 5%-át már jelenleg is külföldi partnerei adják.

A befektetők között ott van Pecsenye Roland, az egyik legnagyobb hazai fintech sikertörténetet megvalósító, Mysis által – piaci becslések szerint közel 20 milliárd forintért – felvásárolt IND egyik alapítója. A második körben Nemes Dániel, a hazai internetes világ egyik úttörője, a Telnet alapítója csatlakozott az angyalbefektetői körhöz.

barion magyar fintech startup payment

 

Pofonegyszerű fizetés bankkártyával

A Barion nagy előnye a hasonló fizetési szolgáltatásokhoz képest, hogy internetes vásárlás esetén pofonegyszerűen, gyorsan és akár bankkártya adatok újbóli bepötyögése nélkül (szerk.: „egykattintásos” fizetés) is lehet a rendszeren keresztül plasztik kártyával fizetni. A könnyen kezelhető és felhasználóbarát felület mellett a szolgáltatást az üzleti modellje is egyedivé teszi.

A Barion a kereskedők számára nagyon kedvező jutalékrendszert kínál, amiért cserében a vásárlások adatait kéri el a cég, hiszen az ezekre alapuló precízen személyre szabott marketingszolgáltatás óriási értéket jelent.

 

Mi ennek a sikernek a titka?

Az e-money licence-szel (elektronikus pénz kibocsátására alkalmas MNB engedély, amelyet a teljes Európai Unióban használhatnak) a hátuk mögött hihetetlenül gyorsan képesek behúzni a kereskedőket az elfogadói hálózatukba; akár 13 perc alatt kialakítják a webshop kártyás elfogadását.

“Ha van e-money licenced, akkor az egyszerűsített KYC-nek (lásd a fintech szótárban) köszönhetően sokkal gyorsabban tudsz szerződni, mint mások. Ez nálunk 13 perc is lehet, a bankoknál akár több hét. Ez a mi csodafegyverünk, az e-money.” – mondta Bíró Tamás, a Barion társalapítója.

 

A pénzhez vezető út 5 lépésben

  1. Szerezd meg az e-money licence-t,
  2. Alakíts ki egy e-money licence alapú kártyaelfogadási megoldást, azaz használd ki az e-money licence előnyeit a KYC-ban,
  3. Vezess be egy szignifikánsan egyszerűbb installálási és szerződéses folyamatot, hogy gyorsan tudj növekedni.
  4. A kártyaelfogadásból már jön a cash-flow, majd
  5. szerezz több százezer felhasználót, akiknek a “profilját” hasznosíthatod targetálás céljából.

 

Mikor jön az EXIT?

“Ha szignifikáns fájdalmat okozunk a PayPal-nak (vagy másnak), akkor majd felvásárolnak minket.” – mondta korábbi interjújában Tamás.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!