FinTechShow-7.0

150 millió forint friss tőkét kapott a magyar fintech startup

Szerző: | 2017. 05. 18. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Európa meghódításához kapott friss tőkét az első hazai fintech startupok egyike, a Barion. Az üzleti modelljük itthon már bizonyított; másfél év alatt 1800 kereskedőnél vezették be a fizetési megoldásukat, amit már 400 ezer vásárló használt. Most a nemzetközi porondon mérettetik meg magukat.

 

Nagyágyúk a Barionban

150 millió forint nagyságrendű tőkét vont be a Barion két lépcsőben. A befektetés célja, hogy a magyar fintech startup növelje külföldi jelenlétét. A Barion forgalmának 5%-át már jelenleg is külföldi partnerei adják.

A befektetők között ott van Pecsenye Roland, az egyik legnagyobb hazai fintech sikertörténetet megvalósító, Mysis által – piaci becslések szerint közel 20 milliárd forintért – felvásárolt IND egyik alapítója. A második körben Nemes Dániel, a hazai internetes világ egyik úttörője, a Telnet alapítója csatlakozott az angyalbefektetői körhöz.

barion magyar fintech startup payment

 

Pofonegyszerű fizetés bankkártyával

A Barion nagy előnye a hasonló fizetési szolgáltatásokhoz képest, hogy internetes vásárlás esetén pofonegyszerűen, gyorsan és akár bankkártya adatok újbóli bepötyögése nélkül (szerk.: „egykattintásos” fizetés) is lehet a rendszeren keresztül plasztik kártyával fizetni. A könnyen kezelhető és felhasználóbarát felület mellett a szolgáltatást az üzleti modellje is egyedivé teszi.

A Barion a kereskedők számára nagyon kedvező jutalékrendszert kínál, amiért cserében a vásárlások adatait kéri el a cég, hiszen az ezekre alapuló precízen személyre szabott marketingszolgáltatás óriási értéket jelent.

 

Mi ennek a sikernek a titka?

Az e-money licence-szel (elektronikus pénz kibocsátására alkalmas MNB engedély, amelyet a teljes Európai Unióban használhatnak) a hátuk mögött hihetetlenül gyorsan képesek behúzni a kereskedőket az elfogadói hálózatukba; akár 13 perc alatt kialakítják a webshop kártyás elfogadását.

“Ha van e-money licenced, akkor az egyszerűsített KYC-nek (lásd a fintech szótárban) köszönhetően sokkal gyorsabban tudsz szerződni, mint mások. Ez nálunk 13 perc is lehet, a bankoknál akár több hét. Ez a mi csodafegyverünk, az e-money.” – mondta Bíró Tamás, a Barion társalapítója.

 

A pénzhez vezető út 5 lépésben

  1. Szerezd meg az e-money licence-t,
  2. Alakíts ki egy e-money licence alapú kártyaelfogadási megoldást, azaz használd ki az e-money licence előnyeit a KYC-ban,
  3. Vezess be egy szignifikánsan egyszerűbb installálási és szerződéses folyamatot, hogy gyorsan tudj növekedni.
  4. A kártyaelfogadásból már jön a cash-flow, majd
  5. szerezz több százezer felhasználót, akiknek a “profilját” hasznosíthatod targetálás céljából.

 

Mikor jön az EXIT?

“Ha szignifikáns fájdalmat okozunk a PayPal-nak (vagy másnak), akkor majd felvásárolnak minket.” – mondta korábbi interjújában Tamás.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!