SimpleTrends
SimpleTrends

Mediterrán klíma serkenti a blockchain fejlesztéseket

Szerző: | 2018. 12. 06. | Blockchain, Összes hír

FinTechShow-7.0

Málta kezdeményezésére az Európai Unió déli tagállamai, a “MED 7” együttműködésük keretében közös nyilatkozatot adtak ki a DLT technológiáról. A résztvevő felek remélik, hogy a blockchain technológia elterjedése elősegíti a gazdasági növekedést a Földközi-tenger térségben.

A nyilatkozatot Málta kezdeményezésére, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Ciprus, és Görögország írta alá kedden Brüsszelben a Tanács közlekedési, távközlési és energiaügyi formációjának ülését követően.

Kormányzati blockchain alkalmazások előkészítése

A tagállamok célul tűzték ki a blockchain technológia elterjedésének elősegítését a régióban, valamint a kormányzati alkalmazások előkészítését határokon átnyúló projektek keretében, különösen az oktatás, közlekedés, egészségügy, szállítmányozás, földhivatali nyilvántartás, cégnyilvántartás és adózás területein.

Az új alkalmazásoktól a bürokrácia csökkentését, a személyes adatok védelmét, valamint az elektronikus kormányzati szolgáltatások hatékonyabb biztosítását várják. A résztvevők megállapodtak, hogy a rendszeres konzultációkon megosztják egymással tapasztalataikat a technológia fejlődésére vonatkozóan.

Átadták a „Blockcert”-eket

Mindeközben Máltán az Idegenforgalmi Tudományok Intézetének (Institute of Tourism Studies) végzős hallgatói a Blockchain technológián alapuló, Learning Machine platformon keresztül kiállított, egyedileg hitelesíthető, címzett által birtokolt, módosíthatatlan (tamper-proof) Blockcert bizonyítványt vehettek át az elmúlt napokban.

Málta blockchain stratégiája

A stratégia célja, hogy Málta blockchain nagyhatalommá váljon azáltal, hogy a kedvező jogszabályi környezet megteremtésével a szigetre vonzzák a vállalkozásokat. Az ország nagyratörő tervei között szerepel, hogy a technológiára épülő iparág 2027-re elérje az ország GDP-jének 10%-át. Az elfogadott Blockchain stratégia az alábbi hat területre koncentrál:

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Dr. ANTAL ÁGNES

Hét év budapesti ügyvédjelöltködést és ügyvédkedést követően döntött úgy, hogy elindul nyelvet tanulni és világot látni. Megfordult jó néhány európai és ázsiai országban. 2016-ban Máltán telepedett le, ahol élvezi a napsütést, a tengert és az innovatív, multikulturális társadalmi életet. Ilyen környezetben ébredt rá arra, hogy a technikai fejlődés alapjaiban fogja megváltoztatni mindennapjainkat. A téma és a helyszín elindította a felfedezés útján. Compliance területen, a máltai CALEDO GROUP, jogi és technológiai tanácsadó cégcsoportnál dolgozik, amely egyablakos megoldást kínál a DLT, a blokklánc és a kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokra. (www.caledogroup.com)

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!