2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2018.12.06.

Mediterrán klíma serkenti a blockchain fejlesztéseket

Szerző:

Kategóriák:

Málta kezdeményezésére az Európai Unió déli tagállamai, a “MED 7” együttműködésük keretében közös nyilatkozatot adtak ki a DLT technológiáról. A résztvevő felek remélik, hogy a blockchain technológia elterjedése elősegíti a gazdasági növekedést a Földközi-tenger térségben.

A nyilatkozatot Málta kezdeményezésére, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Ciprus, és Görögország írta alá kedden Brüsszelben a Tanács közlekedési, távközlési és energiaügyi formációjának ülését követően.

Kormányzati blockchain alkalmazások előkészítése

A tagállamok célul tűzték ki a blockchain technológia elterjedésének elősegítését a régióban, valamint a kormányzati alkalmazások előkészítését határokon átnyúló projektek keretében, különösen az oktatás, közlekedés, egészségügy, szállítmányozás, földhivatali nyilvántartás, cégnyilvántartás és adózás területein.

Az új alkalmazásoktól a bürokrácia csökkentését, a személyes adatok védelmét, valamint az elektronikus kormányzati szolgáltatások hatékonyabb biztosítását várják. A résztvevők megállapodtak, hogy a rendszeres konzultációkon megosztják egymással tapasztalataikat a technológia fejlődésére vonatkozóan.

Átadták a “Blockcert”-eket

Mindeközben Máltán az Idegenforgalmi Tudományok Intézetének (Institute of Tourism Studies) végzős hallgatói a Blockchain technológián alapuló, Learning Machine platformon keresztül kiállított, egyedileg hitelesíthető, címzett által birtokolt, módosíthatatlan (tamper-proof) Blockcert bizonyítványt vehettek át az elmúlt napokban.

Málta blockchain stratégiája

A stratégia célja, hogy Málta blockchain nagyhatalommá váljon azáltal, hogy a kedvező jogszabályi környezet megteremtésével a szigetre vonzzák a vállalkozásokat. Az ország nagyratörő tervei között szerepel, hogy a technológiára épülő iparág 2027-re elérje az ország GDP-jének 10%-át. Az elfogadott Blockchain stratégia az alábbi hat területre koncentrál:

blank
Címkék:
blank
blank