Mediterrán klíma serkenti a blockchain fejlesztéseket

írta | 2018.12.06. | Blockchain, Összes hír

Málta kezdeményezésére az Európai Unió déli tagállamai, a “MED 7” együttműködésük keretében közös nyilatkozatot adtak ki a DLT technológiáról. A résztvevő felek remélik, hogy a blockchain technológia elterjedése elősegíti a gazdasági növekedést a Földközi-tenger térségben.

A nyilatkozatot Málta kezdeményezésére, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Ciprus, és Görögország írta alá kedden Brüsszelben a Tanács közlekedési, távközlési és energiaügyi formációjának ülését követően.

Kormányzati blockchain alkalmazások előkészítése

A tagállamok célul tűzték ki a blockchain technológia elterjedésének elősegítését a régióban, valamint a kormányzati alkalmazások előkészítését határokon átnyúló projektek keretében, különösen az oktatás, közlekedés, egészségügy, szállítmányozás, földhivatali nyilvántartás, cégnyilvántartás és adózás területein.

Az új alkalmazásoktól a bürokrácia csökkentését, a személyes adatok védelmét, valamint az elektronikus kormányzati szolgáltatások hatékonyabb biztosítását várják. A résztvevők megállapodtak, hogy a rendszeres konzultációkon megosztják egymással tapasztalataikat a technológia fejlődésére vonatkozóan.

Átadták a “Blockcert”-eket

Mindeközben Máltán az Idegenforgalmi Tudományok Intézetének (Institute of Tourism Studies) végzős hallgatói a Blockchain technológián alapuló, Learning Machine platformon keresztül kiállított, egyedileg hitelesíthető, címzett által birtokolt, módosíthatatlan (tamper-proof) Blockcert bizonyítványt vehettek át az elmúlt napokban.

Málta blockchain stratégiája

A stratégia célja, hogy Málta blockchain nagyhatalommá váljon azáltal, hogy a kedvező jogszabályi környezet megteremtésével a szigetre vonzzák a vállalkozásokat. Az ország nagyratörő tervei között szerepel, hogy a technológiára épülő iparág 2027-re elérje az ország GDP-jének 10%-át. Az elfogadott Blockchain stratégia az alábbi hat területre koncentrál:

Itt követhetsz minket:

Dr. ANTAL ÁGNES

Dr. ANTAL ÁGNES

Hét év budapesti ügyvédjelöltködést és ügyvédkedést követően döntött úgy, hogy elindul nyelvet tanulni és világot látni. Megfordult jó néhány európai és ázsiai országban. 2016-ban Máltán telepedett le, ahol élvezi a napsütést, a tengert és az innovatív, multikulturális társadalmi életet. Ilyen környezetben ébredt rá arra, hogy a technikai fejlődés alapjaiban fogja megváltoztatni mindennapjainkat. A téma és a helyszín elindította a felfedezés útján. Compliance területen, a máltai CALEDO GROUP, jogi és technológiai tanácsadó cégcsoportnál dolgozik, amely egyablakos megoldást kínál a DLT, a blokklánc és a kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokra. (www.caledogroup.com)
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.