2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2020.06.25.

Megérkezett a Revolut hivatalos bejelentése: elérhető a gyors forintalapú átutalásos be- és kifizetés

Szerző:

Kategóriák:

A FinTechZone már a múlt héten megírta, hogy elindította a Revolut a forintalapú átutalásos feltöltést a Raiffeisen Bankkal együttműködésben. A mai napon a társaság hivatalosan is értesítette a FinTechZone-t a szolgáltatás elindításáról. Mutatjuk, miket írt még a társaság a közleményében.

Röviden:

  • Revoluttal mostantól magyar forintban is villámgyorsan, napok helyett percek alatt célba érnek a helyi kifizetések.
  • A Revolutban forintalapú számlaadatok is használhatók, amelyekkel rövidebb idő alatt megérkeznek a magyarországi, HUF-ban teljesített kifizetések: ügyfeleiknek azt javasolják, hogy küldjék el a helyi számlaadataikat a családtagjaiknak és az ismerőseiknek.

Azonnali forint feltöltés banki átutalással és gyors forint kifizetés a Revolutból

A Revolut – a pénzügyi szuperapp, amely már több mint 12 millió ügyféllel büszkélkedhet az Egyesült Királyságban és Európában – mostantól az EGT területén élő lakossági ügyfeleinek is lehetővé teszi a helyi HUF pénznemű feltöltést a Raiffeisen Bank segítségével. Ezzel az új megoldással a Revolut gyűjtőszámla-adatokat biztosít az ügyfeleinek, az egyes ügyfeleket pedig egyedi pénztárca-referenciaadatok különböztetik meg.

Az új, forintalapú számlaadatoknak köszönhetően a forintban indított kifizetések is gyorsabban célba érnek, mint valaha. Ezzel a Revolut olyan megoldást tett elérhetővé, amellyel felhasználóik elfelejthetik a hosszú várakozási időket, utazás közben és külföldről is díjmentesen küldhetnek pénzt a Magyarországon és máshol élő családtagjaiknak és ismerőseiknek, valamint ugyanígy fogadhatnak is tőlük pénzt – olvasható a társaság közelményében.

„Elmúltak azok az idők, amikor három, sőt akár öt napba is beletelt, hogy az emberek megkapják a közelben vagy a velük egy országban élők által küldött pénzt. Örömmel jelenthetjük be, hogy a Revolut felhasználói mostantól a helyi forintszámlájukra is kérhetik a pénzüket, és az így egy napon belül megérkezik”

– fogalmazott Irina Scarlat, a Revolut közép- és kelet-európai növekedésért felelős igazgatója.

Hasznos tudnivalók a banki átutalással történő forint feltöltéssel kapcsolatban a FinTechZone tesztelése alapján

  • A banki átutalással történő feltöltés 3 perc alatt megvalósult, azaz ennyi idő múlva megjelent a forint Revolut egyenlegünkön az átutalt forint összeg.
  • Míg a bankkártyás feltöltést közvetlenül a Revolut applikációból tudjuk végrehajtani, a banki átutalással történő feltöltés miatt (még) be kell lépnünk a netbank/mobilbankba és onnan kell kezdeményezni az átutalást. Ugyanakkor a Revolut már rendelkezik azzal az új speciális pénzforgalmi engedéllyel (PISP), amelynek segítségével már a netbankba/mobilbankba sem kell majd belépni a banki átutalással történő egyenlegfeltöltéshez. Ennek bevezetéséről még nincs információnk.
  • Az átutalást a Revolut magyarországi számlaszámára, a hazai Raiffeisen Banknál vezetett gyűjtőszámlájára kell elindítani.
  • Nagyon fontos, hogy a közlemény rovatba be kell írni a 8 számjegyű egyedi azonosítónkat. Ezt a 8 számjegyből álló egyedi kódot a „Pénzhozzáadási mód kiválasztása” menüben a „Banki áutalás” részben találhatod meg a bankszámlaszámmal együtt. A Revolut a 8 számjegyű kód alapján azonosítja majd be a tranzakciónkat (úgy mint a TransferWise fizetési kártya banki átutalással történő feltöltése esetén).
  • Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a banki átutalással történő feltöltésnek díja lehet. A díj attól függ, hogy a felhasználó milyen számlacsomaggal rendelkezik. Ezzel szemben a bankkártyával való feltöltésnek nincs közvetlen költsége (leszámítva az egyik hazai bankot, amelyik díjat számít fel a hitelkártyával történő feltöltések után).

Hol találom az új HUF-számlám adatait?

A HUF-számla („helyi” számla) adatai a kezdőképernyőn látható Számlák lapon találhatók, itt kell az ügyfeleknek a Forint lehetőséget választaniuk, majd a magyar zászlóra koppintaniuk. A helyi HUF-számlaadatok egy számlaszámból és egy egyedi referencia kódból állnak.

Ha valaki pénzt küld egy ügyfél helyi HUF-számlájára, annak meg kell adnia ezt az egyedi referencia kódot közleményként, ellenkező esetben az átutalás nem ér célba.

Három hasznos tipp a Revoluttól

  1. A helyi HUF-számlára történő pénzküldés alkalmával feltétlenül meg kell adni az egyedi referencia kódot (közleményként), ellenkező esetben az átutalás sikertelen lesz.
  2. Az új referenciát az ismerősöknek is célszerű megadni, mert így villámgyorsan megérkezik a pénz.
  3. A hétvégén, munkaszüneti napokon vagy a közép-európai idő szerint 22:00 után elküldött átutalások a következő munkanapon érnek célba.
Címkék: