2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.03.24.

Megérkezett az iOS15.4 frissítéssel az Apple új fizetési megoldása, a “Tap to Pay”

Szerző:

Kategóriák:

Január végén szivárogtatta ki a Bloomberg, hogy az Apple az iOS15.4 frissítéssel (várhatóan tavasszal) új fizetési megoldást tervez elindítani, amellyel a vállalkozások külön eszköz csatlakoztatása nélkül, közvetlenül az iPhone-jukon fogadhatnak érintéses fizetést. Az Apple február elején hivatalosan is megerősítette, hogy “Tap to Pay” néven fogja az új fizetési megoldást bevezetni, amivel a kereskedők számára megkönnyíti a bankkártya-elfogadást. Az iOS15.4 frissítés a napokban megérkezett és ezzel együtt számos újítás mellett a Tap to Pay is – osztotta meg a Wired magazin a napokban.

A “Tap to Pay” megoldás segítségével az iPhone bankkártya-elfogadó terminálként is használható, amivel az Apple a kereskedőknek kíván kedvezni. A „Tap to Pay” megoldás iPhone XS és azon felüli készülékeken érhető el.

A kasszánál a felhasználóknak elegendő lesz az iPhone-jukat, Apple okosórájukat, bankkártyájukat, vagy egyéb digitális pénztárcájukat, mobiltárcájukat a kereskedő iPhone-jához érinteni. A kereskedők a „Tap to Pay” fizetési megoldással elfogadhatják a legnagyobb kártyatársaságok, mint az American Express, Discover, Mastercard, Visa által kibocsátott kártyákat.

Idén februárban a fejlesztőknek kiadott iOS 15.4 beta 2 verzióban már megjelentek azok az API-k, amelyek lehetővé teszik az iPhone-on a “Tap to Pay” funkció használatát. A fejlesztőknek kiadott frissítés további részleteket is tartalmazott azzal kapcsolatban, hogyan használhatják majd ezt a funkciót a vendorok.

Az API leírásokból az is kiderült, hogy a “Tap to Pay” nemcsak az érintéses bankkártyákkal és az Apple Pay-jel fog működni, hanem más érintéses fizetésre alkalmas megoldásokkal is, mint például a Google Pay-jel, vagy a Samsung Pay-jel.

A legújabb fizetési trendek, fizetési megoldások, szabályozói és piaci várakozások kerülnek górcső alá 2022. április 27-én a PayTechShow 3.0: “Végletek között. Készpénzzel a metaverzumba?” c. konferencián. A paytech innovációk mellett kitérünk az AFR 2.0 aktualitásaira, a digitális jegybankpénzzel kapcsolatos törekvésekre, valamint a jövő vásárlási szokásaira is.

A Magyar Nemzeti Bank az AFR 2.0 javaslatcsomaggal kapcsolatban workshopot tart a PayTechShow-n. A résztvevők megismerhetik a javaslatcsomag eddigi részleteit, illetve visszajelezhetnek azzal kapcsolatban az MNB szakértőinek. További részletek itt.

Elsőként a Stripe léphet

Az Apple egyik partnere, amellyel szorosan együttműködik a Tap to Pay bevezetésén a Stripe, amelynek az oldalán előzetesen regisztrálni lehet az új szolgáltatásra, ami várhatóan tavasszal lesz elérhető az Egyesült Államokban.

Az év folyamán további fizetési szolgáltatók is csatlakozhatnak a Tap to Pay-hez és kínálhatják azt ügyfeleiknek. Arról továbbra sincs információ, mikor lesz elérhető a szolgáltatás Európában és Magyarországon. Ugyanakkor a Stripe európai cég és Magyarországon is jelen van, így számíthatunk a szolgáltatás mielőbbi megjelenésére itthon is.

Címkék:
blank