PayTechShow 4.0

Megérkezett az iOS15.4 frissítéssel az Apple új fizetési megoldása, a “Tap to Pay”

írta | 2022. 03. 24. | Apple Pay, Elektronikus fizetés, Mobiltárca, Összes hír, Paytechshow

PayTechShow 4.0

Január végén szivárogtatta ki a Bloomberg, hogy az Apple az iOS15.4 frissítéssel (várhatóan tavasszal) új fizetési megoldást tervez elindítani, amellyel a vállalkozások külön eszköz csatlakoztatása nélkül, közvetlenül az iPhone-jukon fogadhatnak érintéses fizetést. Az Apple február elején hivatalosan is megerősítette, hogy “Tap to Pay” néven fogja az új fizetési megoldást bevezetni, amivel a kereskedők számára megkönnyíti a bankkártya-elfogadást. Az iOS15.4 frissítés a napokban megérkezett és ezzel együtt számos újítás mellett a Tap to Pay is – osztotta meg a Wired magazin a napokban.

A “Tap to Pay” megoldás segítségével az iPhone bankkártya-elfogadó terminálként is használható, amivel az Apple a kereskedőknek kíván kedvezni. A „Tap to Pay” megoldás iPhone XS és azon felüli készülékeken érhető el.

A kasszánál a felhasználóknak elegendő lesz az iPhone-jukat, Apple okosórájukat, bankkártyájukat, vagy egyéb digitális pénztárcájukat, mobiltárcájukat a kereskedő iPhone-jához érinteni. A kereskedők a „Tap to Pay” fizetési megoldással elfogadhatják a legnagyobb kártyatársaságok, mint az American Express, Discover, Mastercard, Visa által kibocsátott kártyákat.

Idén februárban a fejlesztőknek kiadott iOS 15.4 beta 2 verzióban már megjelentek azok az API-k, amelyek lehetővé teszik az iPhone-on a “Tap to Pay” funkció használatát. A fejlesztőknek kiadott frissítés további részleteket is tartalmazott azzal kapcsolatban, hogyan használhatják majd ezt a funkciót a vendorok.

Az API leírásokból az is kiderült, hogy a “Tap to Pay” nemcsak az érintéses bankkártyákkal és az Apple Pay-jel fog működni, hanem más érintéses fizetésre alkalmas megoldásokkal is, mint például a Google Pay-jel, vagy a Samsung Pay-jel.

A legújabb fizetési trendek, fizetési megoldások, szabályozói és piaci várakozások kerülnek górcső alá 2022. április 27-én a PayTechShow 3.0: “Végletek között. Készpénzzel a metaverzumba?” c. konferencián. A paytech innovációk mellett kitérünk az AFR 2.0 aktualitásaira, a digitális jegybankpénzzel kapcsolatos törekvésekre, valamint a jövő vásárlási szokásaira is.

A Magyar Nemzeti Bank az AFR 2.0 javaslatcsomaggal kapcsolatban workshopot tart a PayTechShow-n. A résztvevők megismerhetik a javaslatcsomag eddigi részleteit, illetve visszajelezhetnek azzal kapcsolatban az MNB szakértőinek. További részletek itt.

Elsőként a Stripe léphet

Az Apple egyik partnere, amellyel szorosan együttműködik a Tap to Pay bevezetésén a Stripe, amelynek az oldalán előzetesen regisztrálni lehet az új szolgáltatásra, ami várhatóan tavasszal lesz elérhető az Egyesült Államokban.

Az év folyamán további fizetési szolgáltatók is csatlakozhatnak a Tap to Pay-hez és kínálhatják azt ügyfeleiknek. Arról továbbra sincs információ, mikor lesz elérhető a szolgáltatás Európában és Magyarországon. Ugyanakkor a Stripe európai cég és Magyarországon is jelen van, így számíthatunk a szolgáltatás mielőbbi megjelenésére itthon is.

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!