2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2022.01.12.

Megvan a Revolut magyarországi vezetője

Szerző:

Kategóriák:

A Revolut magyarországi operációját Léder Tamás fogja vezetni, aki a Magyar Nemzeti Banktól érkezett. Tamás az elmúlt 6 évben segítette az MKB Fintechlab építését, társalapítója volt a Start it K&H innovációs labornak, majd a K&H Bank innovációs stratégiájának kialakítását támogatta. A szakember a K&H Bank után csatlakozott a Magyar Nemzeti Bankhoz, ahol a Digitalizációs politika és szabályozási főosztályt vezette. A feladatai közé tartozott többek között a pénzügyi szektor digitalizációjának támogatása.

Léder Tamás felsőfokú tanulmányait a Corvinus Egyetemen végezte. Közgazdász diplomáját 2014-ben vette át. Angolul, németül és hollandul beszél. Élt Hollandiában is és ott sajátította el a holland nyelv alapjait. A bankszektorhoz 2016-ban csatlakozott.

Alább szakmai pályafutásának főbb állomásai:

  • 2016-2017: K&H Bank, a Start it K&H innovációs labor társalapítója
  • 2017-2018: MKB Fintechlab, az MKB Bank fintech inkubációs laborján belül a partnerségek, együttműködések kialakításért volt felelős.
  • 2018-2020: K&H Bank, a bank vezérigazgatói tanácsadója, majd a beyond banking programért felelős vezetője
  • 2020-2022. január: MNB, a Digitalizációs politika és szabályozási főosztály vezetője

Az MNB-nél a Digitalizációs politika és szabályozási főosztályhoz tartozott többek között a FinTech és Digitalizációs jelentés, illetve itt készült a „Hazai hitelintézetek digitális transzformációs ajánlása” c. dokumentum is.

Tamással az elmúlt 5 évben többször is dolgoztunk együtt, akinek a személyében hiteles és felkészült szakembert ismertünk meg. Nemcsak rendkívül felkészült a fintech területen, de nagyon jó vezetői képességekkel is rendelkezik. Személyében a Revolut kiváló szakemberrel gazdagodott.

Címlapfotón: Léder Tamás balra, Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója jobbra. Fotó forrása: FinTech Group

Címkék: