BankTechShow

5 másodperces videoszelfin múlhat 20 ezer bankszámla sorsa. Gyöngyözik a fintech bank homloka

Szerző: | 2017. 06. 18. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

A dögös fintech bank eddig szépen menetelt, most viszont elveszítheti ügyfelei 10 százalékát is. A Monzo figyelmeztette 20 ezer ügyfelét, hogy azonosítsák magukat. Ha nem lépnek időben, befagyaszthatják a számláikat.

 

Eddig sikeresen menetelt a fintech startup: 12 millió fontos crowdfunding + megvan a banki licence

Még februárban írtunk a legdögösebb challanger bankról, amibe először szerelmesek lettünk, majd kiábrándultunk. Akkor még „csak” egy érintésmentes prepaid MasterCarddal és egy bankoláshoz használható sexy mobil alkalmazással dübörögtek a piacon.

Monzo fintech startup prepaid kártya

Lassan elérhető lehet a Monzo Magyarországon is

 

Mára túl vannak egy újabb körös és rendkívül sikeres, 12 millió fontot berántó crowdfunding kampányon, illetve megszerezték a teljes banki licencet is, így hamarosan újabb pénzügyi termékkel (pl.: hitellel) jelenhetnek meg a piacon. Mint ahogy ezt teszik sorra a versenytársaik is.

A banki licence megszerzése azért is mérföldkő a Monzo életében, mert ettől tették függővé pl. a magyarországi piacra lépésüket is – nyilatkozták a FinTechZone-nak 2 hónappal ezelőtt. Most már tényleg kíváncsian várjuk, mikortól szállítanak majd prepaid MasterCard kártyákat Magyarországra.

 

Kisebb pofon az új pénzmosás elleni törvény miatt – 20 ezer ügyfelet bukhatnak

A Monzo minap az ügyfeleinek 10 százalékát figyelmeztette, hogy ha a pénzmosás elleni törvény előírásai szerinti kiegészítő információkat nem adják meg, a jogszabály értelmében számláikat átmenetileg befagyasztja – írja a Finextra.

Az új szabályozás június 26-án lép életbe, emiatt a sietség. A Monzo push üzenetben és emailben kéri be az adatokat, és azt ígéri, hogy mindösszesen 2 percet vesz majd igénybe az azonosítás. Az azonosításhoz le kell fotózni a személyi igazolványt vagy jogosítványt, illetve egy 5 másodperces videót kell magunkról készíteni. A bank azt ígéri, ez alapján elvégzi az azonosítást.

A minap számoltunk be arról, hogy a német felügyelet épp szigorította a videoazonosításra vonatkozó előírásokat. Ennek egyik következménye, hogy az end-to-end titkosítást minimum 2048 bites titkosító kulccsal kell végrehajtani, így például a Skype vagy az IChat nem lesz elfogadható kommunikációs csatorna.

Az AMLD4 módosítását tartalmazó törvényt Magyarországon már elfogadta a parlament, s még ebben az évben megismerhetjük a részletszabályokat. Hamarosan Magyarországon is nyithatunk majd bankszámlát videochaten keresztül.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!