FinTechShow-7.0

5 másodperces videoszelfin múlhat 20 ezer bankszámla sorsa. Gyöngyözik a fintech bank homloka

Szerző: | 2017. 06. 18. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A dögös fintech bank eddig szépen menetelt, most viszont elveszítheti ügyfelei 10 százalékát is. A Monzo figyelmeztette 20 ezer ügyfelét, hogy azonosítsák magukat. Ha nem lépnek időben, befagyaszthatják a számláikat.

 

Eddig sikeresen menetelt a fintech startup: 12 millió fontos crowdfunding + megvan a banki licence

Még februárban írtunk a legdögösebb challanger bankról, amibe először szerelmesek lettünk, majd kiábrándultunk. Akkor még „csak” egy érintésmentes prepaid MasterCarddal és egy bankoláshoz használható sexy mobil alkalmazással dübörögtek a piacon.

Monzo fintech startup prepaid kártya

Lassan elérhető lehet a Monzo Magyarországon is

 

Mára túl vannak egy újabb körös és rendkívül sikeres, 12 millió fontot berántó crowdfunding kampányon, illetve megszerezték a teljes banki licencet is, így hamarosan újabb pénzügyi termékkel (pl.: hitellel) jelenhetnek meg a piacon. Mint ahogy ezt teszik sorra a versenytársaik is.

A banki licence megszerzése azért is mérföldkő a Monzo életében, mert ettől tették függővé pl. a magyarországi piacra lépésüket is – nyilatkozták a FinTechZone-nak 2 hónappal ezelőtt. Most már tényleg kíváncsian várjuk, mikortól szállítanak majd prepaid MasterCard kártyákat Magyarországra.

 

Kisebb pofon az új pénzmosás elleni törvény miatt – 20 ezer ügyfelet bukhatnak

A Monzo minap az ügyfeleinek 10 százalékát figyelmeztette, hogy ha a pénzmosás elleni törvény előírásai szerinti kiegészítő információkat nem adják meg, a jogszabály értelmében számláikat átmenetileg befagyasztja – írja a Finextra.

Az új szabályozás június 26-án lép életbe, emiatt a sietség. A Monzo push üzenetben és emailben kéri be az adatokat, és azt ígéri, hogy mindösszesen 2 percet vesz majd igénybe az azonosítás. Az azonosításhoz le kell fotózni a személyi igazolványt vagy jogosítványt, illetve egy 5 másodperces videót kell magunkról készíteni. A bank azt ígéri, ez alapján elvégzi az azonosítást.

A minap számoltunk be arról, hogy a német felügyelet épp szigorította a videoazonosításra vonatkozó előírásokat. Ennek egyik következménye, hogy az end-to-end titkosítást minimum 2048 bites titkosító kulccsal kell végrehajtani, így például a Skype vagy az IChat nem lesz elfogadható kommunikációs csatorna.

Az AMLD4 módosítását tartalmazó törvényt Magyarországon már elfogadta a parlament, s még ebben az évben megismerhetjük a részletszabályokat. Hamarosan Magyarországon is nyithatunk majd bankszámlát videochaten keresztül.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!