FinTechShow-7.0

Olcsóbb bitcoin vásárlást ígér a Revolut

Szerző: | 2017. 12. 20. | Bitcoin, Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír, Revolut

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Revolut elindította a kriptovaluta szolgáltatását, amin keresztül olcsóbb Bitcoin, Ether és Litcoin vásárlást ígér. Kipróbáltuk.

 

Monzo, N26, Starling, Revolut. Mi a közös bennük? Ezek a fintech startupok a hagyományos bankok legismertebb és legkedveltebb kihívói Európában. Közülük is a leggyorsabban növekvő a Revolut. Már több, mint 1 millió ügyfélük van és úton van a banki licencük is. Most pedig beléptek a kriptovaluták világába.

 

Revolut, a leggyorsabban növekvő fintech-bank

Immár 2,5 éve szítja a “lázadást” a digitális bankolásra nyitott felhasználók körében a trendi mobil banki app-jával és a feltöltős bankkártyájával (prepaid, MasterCard logóval ellátott fizető kártya). Az eredmény: novemberre elérték az 1 milliomodik ügyfelet, így kétszer annyi ügyfelük van, mint a rivális N26-nak, vagy a Monzonak.

Revolut prepaid fintech digitális bankolás

 

Az ügyfélbázis még agilisabb növeléséhez ugyanazt az utat választották, mint a Monzo, az N26 vagy a Starling. November elején európai banki licencért folyamodtak, hogy 2020-ig meglegyen a 10 millió ügyfél

Már október elején elhintették az új, Kripto Szolgáltatás indítását, amit 3000 ügyfelükkel teszteltek az elmúlt hetekben. A tesztek sikeresnek bizonyultak, így most már minden Revolut ügyfél válthat kriptovalutát az applikáción keresztül.

Revolut kriptovaluták bitcoin

 

Revolut: a “nyaralós” feltöltős kártyából a mindennapi bankolás új alternatívája

Ami igazán figyelemre méltó a Revolut eddigi teljesítményében, hogy a szemmel már jól látható 1 milliós ügyfélbázist banki licenc nélkül, organikusan érték el. Köszönhetően az egyszerű folyamatoknak, a transzparens kommunikációnak és a cool ügyfélélménynek. A Revolut CEO-ja szerint:

Sokan már most is elsődleges számlakapcsolatként és a mindennapi költésekre használható kártyaként tekintenek a Revolutra.

Mi magyarok még úgy pozícionáljuk a Revolutot, mint az országhatárokon átívelő bankolás alternatívája. Egy szolgáltatás, amit akkor érdemes igénybe vennünk, ha sokat utazunk, vagy utalunk külföldre. Bár számunkra is elérhető a prepaid kártya, sőt akár forint számlát is nyithatunk az applikációban, annak feltöltése ma még csak eurón keresztül lehetséges.

 

Belépés a kriptovaluták világába

Október elején jelentette be a Revolut, hogy ügyfelei számára lehetővé teszi kriptovaluta vásárlását az applikáció keresztül. Mostantól a Revolutnál elérhető összes fiat valuta terhére válthatunk Bitcoint, Ethereumot és Litecoint. Külön regisztráció a funkció eléréséhez nem szükséges.

Revolut kriptovaluták bitcoin

 

A szolgáltatást a Revolut – a Coinbase és Bitstampkriptovaluta tőzsdékkel kötött partnerségeken keresztül nyújtja.  Az első váltás során rögtön kapunk egy kriptovaluta alszámlát. A kriptotőzsdékkel közvetlen szerződéses kapcsolatban a Revolut áll és vezeti a saját főkönyvén keresztül a váltások és a készletek nyilvántartását. Jelenleg az applikációból külső tárcákba, illetve külső kriptovaluta tárcákból a Revolut számlákra nem lehet kriptovalutát küldeni.

Revolut kriptovaluták bitcoin

A Kripto Szolgáltatás keretében az alábbiakat tehetjük meg:

  • a rendelkezésünkre álló fiat valuta átváltása kriptovalutára,
  • kriptovalutánk visszaváltása fiat valutára,
  • kriptovaluta küldése más Revolut felhasználó számára.

Az “Árfolyamok” menüben a fiat valuták mellett a kriptovaluták aktuális árfolyamát, a számlánkhoz kapcsolódóan pedig a vásárolt kriptovaluta árfolyamának historikus alakulását is nyomon követhetjük.

Versenyképes árfolyamot – és jó fintech startuphoz méltóan – egyszerű, transzparens árazást ígér az ügyfelei számára. Ez konkrétan egy 1,5%-os markup-ot jelent minden egyes váltás esetén, szemben más platformokkal, ahol  akár 5-9%-ot is elérhet a különféle költségek együttes összege.

 

Jövőre tengerentúli „lázadás” is várható

A Revolut további ambíciózus terveket is megosztott a jövőre vonatkozóan. Az európai hódító út mellett a szolgáltatás bevezetését tervezik az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Hong Kongban, Ausztráliában és Új-Zélandon is.

A banki licenc megszerzését követően lehetővé válik a teljes jogú bankszámla-szolgáltatás nyújtása, amit 2018 elején indítanak el a “kiválasztott piacokon”. A bankszámla mellett folyószámlahitel, saját személyi kölcsön és betéti termék is várhatók. És persze az Apple Pay és Android Pay integrációkon is dolgoznak.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!