2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.06.27.

OTP Bank: Lassan teljesen átveszi az uralmat a kártyás fizetés a készpénzes felett

Szerző:

Kategóriák:

Az OTP Banknál 35 százalékkal növekedett az elektronikus fizetési forgalom, 17 százalékkal pedig a tranzakciók száma 2023 első negyedévében a tavalyi megegyező időszakhoz képest. Bár az infláció folyamatosan jelen van, a borúlátó előrejelzések egyelőre nem igazolódtak be: nincs komolyabb visszaesés az elfogadóhelyek 2023-as számában. A hitelintézet szakértői szerint az ügyfelek egyre tudatosabban fogják keresni az egyszerű, költséghatékony, egyéni igényeikhez alkalmazkodó megoldásokat az elektronikus fizetés biztosítására.

Bár a 2022-es utolsó negyedévhez képest 5,5 százalékkal visszaesett, éves összevetésben azonban 34,9 százalékkal bővült az OTP Bank rendszereiben lebonyolított elektronikus fizetések forgalma, amiben az infláció továbbra is jelentős szerepet játszott.

Ez a tendencia a tranzakciók számában is érzékelhető, ahol a tavalyi utolsó három hónaphoz képest 6,4 százalékos volt a csökkenés, viszont éves viszonylatban a növekedés 17 százalék körül alakult.

A SimpleBusiness alkalmazásnál kiugró eredmények születtek

A tavaly elindított softPOS funkciónak köszönhetően negyedéves szinten 161, éves alapon 816 százalékos bővülés volt a forgalomban. A tranzakciók számában is komoly növekedés volt tapasztalható: 27,9, illetve 255,6 százalékos.

A vártnál is jobb eredmények azt igazolják, hogy az OTP Csoport elektronikus fizetési megoldásait használó kereskedők és szolgáltatók kitartottak választásuk mellett. A nyár közeledtével, a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásoknak köszönhetően további élénkülésre lehet számítani.

„Az év hátralévő részében nem számolunk olyan külső tényezőkkel, amelyek a korábbi időszakot jellemző dinamikus növekedést indítanának be az elektronikus fizetések piacán, inkább a forgalom fokozatos, organikus bővülésére számítunk. Tapasztalataink szerint a felhasználók döntő többsége már letette a voksát valamelyik megoldás mellett”

– mondta Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője.

A fejlesztésekkel azonban nem állnak le, hiszen az OTP Bank szakértője szerint egyre élesedik a verseny, az ügyfelek pedig egyre tudatosabban keresik a költséghatékony, egyszerűen kezelhető, az igényeikhez alkalmazkodó szolgáltatási csomagokat.

Elektronikus fizetési lehetőségek vállalkozásmérettől függően

Az OTP Bank a kisebb és a nagyobb árbevételű vállalkozások számára is kínál megoldást elektronikus fizetésre. 30 millió forint éves árbevétellel a POS-terminál igénylését, míg az alacsonyabb forgalmú, 30 millió forintos éves árbevétel alatti vállalkozások számára a SimpleBusiness mobilalkalmazás használatát javasolja.

Utóbbi többféle elektronikus fizetési lehetőséget is felkínál a vásárlók számára, hiszen a bankkártyás mellett lehetővé teszi az azonnali fizetést is.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta. Címlapfotó forrása: OTP Bank

Címkék:
blank