2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.08.07.

Felhívás: keressük a legújabb magyar készpénzmentes fizetési megoldásokat!

Szerző:

Kategóriák:

Szeptember 25-ig jelentkezhetnek a fejlesztők, startupok a legújabb készpénzmentes fizetési megoldásokat felvonultató magyarországi payment show-ra. A bankok, kereskedők és a webshopok mellett az MNB és a GIRO is keresik azokat a megoldásokat, amelyek segítenek visszaszorítani a készpénzhasználatot Magyarországon. A legjobb megoldások piacra lépését gyorsítja fel az október 15-én megrendezésre kerülő PayTechShow.

A mobilfizetés terjedése, a 2019. szeptember 14-én – az új pénzforgalmi irányelvnek (PSD2-nek) köszönhetően – megnyíló banki API hozzáférések, a 2020. március 2-án induló azonnali fizetési rendszer számos új elektronikus fizetési megoldást eredményezhetnek Magyarországon is.

A fejlesztéseket segíti a magyar jegybank minap kiadott QR-kódos mobilfizetési ajánlása is. A legújabb elektronikus fizetési megoldások 2019. október 15-én a fizetési értéklánc legjelentősebb szereplői előtt debütálhatnak Magyarországon. A legígéretesebb megoldások gyorsabb piaci bevezetésre számíthatnak.

Milyen megoldásokkal lehet jelentkezni?

Ötletek, megoldások, amelyekkel kapcsolatban 2019. szeptember 25-ig várjuk a jelentkezést a PayTechShow-ra:

 1. Ügyfélélményt növelő készpénzhelyettesítő (mobil)fizetési megoldások a webshopok és/vagy a fizikai kereskedők számára.
 2. Fizetési tranzakciókra épülő kiegészítő szolgáltatások (pl. fizetési tranzakciókkal összekötött hűségprogramok).
 3. A nyílt bankoláshoz, a Módosított Pénzforgalmi Irányelvhez (PSD2) kapcsolódó fizetés-kezdeményezési (PISP) megoldások.
 4. A vállalati fizetési tranzakciókhoz kapcsolódó megoldások.
 5. A tranzakció monitoringot, csalásmegelőzést támogató új megközelítések (pl. gépi tanulás).
 6. A fizetési tranzakciókba ágyazható, további pénzügyi szolgáltatások értékesítését támogató megolások, pl. a részletfizetés, az áruhitel, a hitelkihelyezés keresztértékesítési lehetőségei a fizetési tranzakció során.
 7. Az ismétlődő fizetésekhez (recurring payment) kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások pl. előfizetés-menedzsment.
 8. Kereskedői mobiltárca javaslatok.
 9. A központi közigazgatás fizetési folyamatait támogató fintech megoldások (pl. adófizetés, adó visszaigénylés stb.)
 10. Youth banking” megoldások.
 11. Elosztott főkönyvi technológián alapuló fizetési megoldások.

Mentorálással is segítjük a felkészülést a PayTechShow-ra

A jelentkezéssel kapcsolatos további információk itt. A fejlesztők, startupok felkészülését a PayTechShow-ra az Azonnali Fizetés Szolgáltató Centrum, a FinTechGroup és a GIRO Zrt. szakemberei is segítik.

A legígéretesebb megoldások 2019. október 15-én bemutatkozhatnak a bankok, kereskedők, a fizetési értéklánc legjelentősebb szereplői, valamint a Magyar Nemzeti Bank és a GIRO Zrt. szakemberei előtt. Ezenkívül megismerhetik a legsikeresebb nemzetközi fizetési megoldások (pl. SWISH, Stripe) bevezetésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, a Google, Apple, Facebook, Apple legújabb kezdeményezéseit a fizetési iparágban, továbbá több mint 40 iparági szakember várakozásait, iránymutatásait a hazai piac fejlődésével kapcsolatban.

Címkék:
blank