FinTechShow-7.0

Elindult a Sparklab hétezer kilométeres európai startup-vadász körútja

Szerző: | 2017. 10. 20. | Insurtech, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

7400 km, 86 óra vezetés és kb. 15,6 liter kávé. Pár adat a Sparklab két ifjú titánjának európai útvonaltervéből. A következő hetekben 70 startupnak tartanak gyorsított mentorálást Közép-Kelet-Európa 13 városában. A cél, a régió legizgalmasabb startup projektjeinek megtalálása.

 

Az NN Biztosító inkubációs laborja, a Sparklab szokatlan utat választott a „kincsvadászathoz”. Legalábbis Magyarországról kevesen pattannak autóba és vágnak bele több hetes felfedező körútba. A minap Judit és Steve nyakukba vették a régiót.

Sparklab grand startup tour

 

„Pay-it-forward”

Alig 1 hónapja tartotta a Sparklab az első Demo Day-t, amelyen bemutatták az inkubált projektek eredményeit. Azóta megnyitották a jelentkezést a második inkubációs szakaszra, amire 2018. január 1-ig lehet a pályázatokat beadni.

A második inkubációs szakaszt előkészítő roadshow a Szilícium-völgyben szokásos „pay-it-forward”, azaz „előbb adunk” elv szellemében zajlik. A Sparklab jelen esetben úgy döntött, hogy mentorálást ad előre minden érdeklődő startup számára.

„Ha ebből jelentkezőket tudunk szerezni a második felhívásra, akkor annak nagyon fogunk örülni”

– mondta Steve az indulás előtt.

 

70 startup, 70 óra mentorálás

A következő napok meglehetősen zsúfoltak lesznek a Sparklab mentorai számára. Pár nap alatt megjárják Bukarestet, Zágrábot, Splitet, Szarajevót és Zilinát. Október végéig 25 olyan startuppal találkoznak majd, amelyek az életminőség javításával kapcsolatos fejlesztéseken dolgoznak. Novemberben ott lesznek többek között Belgrádban, Szófiában, Pozsonyban, Prágában, Varsóban és Krakkóban is. November végéig 70 startupba 70 óra mentorálást fektetnek a Sparklab titánjai.

Az első célállomás előtt még frissen és vidáman jelentkezik be a két felfedező, akiknek az útját a Facebookon keresztül is nyomon követhetjük.

 

Nemzetközi partnerekkel közösen

Mielőtt útnak indult Steve és Judit, kifaggattuk Őket a roadshow kulisszatitkairól is. Minden célállomáson a helyi startup közösséget összefogó csapat segíti a Sparklab számára a startupok felszervezését. Az első célállomásokon a bukaresti TechHub, a zágrábi HUB385, valamint a szarajevói Networks közösségi irodák a partnerek. A nagy érdeklődést a Sparklab programja iránt az is mutatja, hogy minden mentor időpont órákon belül betelt a közzétételt követően.

A kincsvadászok december elsején érkeznek majd vissza, várhatóan olyan startup felfedezettekkel, akikkel jövőre már itthon, a Sparklab következő Demo Day eseményén is megismerkedhetünk. Hogy milyen volt az első Demo Day, azt itt is megnézheted:

November második felében útközben ismét elcsípjük a két „startup-vadászt” és kifaggatjuk Őket az eredményeikről, tapasztalataikról. Addig is jó utat kívánunk Nekik!

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!