2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.08.04.

Zsákolják az Apple felhasználók az új megtakarítási számlát! 4 hónap alatt 10 milliárd dollár landolt az Apple-nél

Szerző:

Kategóriák:

Alig négy hónapja vezette be az Apple a rendkívül magas hozamot ígérő megtakarítási számlát, máris slágertermék lett az Apple Card felhasználók körében. Eddig több mint 10 milliárd dollárt helyeztek el a felhasználók az új megtakarítási számlán, amely a piaci átlaghozam 10-szeresét adja az Egyesült Államokban. A felhasználók 97%-a az Apple Card vásárlások után járó pénzvisszatérítést automatikusan a megtakarítási számlára utalja – olvasható az Apple közleményében.

A megtakarítások segítségével az Apple Card felhasználók még több értéket kaphatnak – mondta el Jennifer Bailey, az Apple Pay és Apple Wallet termékekért felelős alelnök a megtakarítási számla piaci bevezetésekor.

„Célunk olyan megoldások kifejlesztése, amelyek képesek hozzájárulni a felhasználók pénzügyi egészségének fejlődéséhez”

– tette hozzá az Apple alelnöke.

Az Apple felhasználók számára az Apple Card megtakarítási számlát a Goldman Sachs biztosítja, amely épp kihátrálni készül az Apple-lel való együttműködésből a súlyos veszteségek miatt.

Ahogy arról a minap beszámoltunk, három év alatt több mint 3 milliárd dollár veszteséget termelt a banknak az Apple-lel való partnerség. Többek között emiatt is kiszáll a Goldman Sachs a lakossági szegmensből és elkezdte értékesíteni az online lakossági bankjának (Marcus) hitelállományát is.

Az Apple büszkén jelentette be a napokban, hogy hasít a magas hozamú megtakarítási számla, amelyen az áprilisi indulás óta már 10 milliárd dollárt helyeztek el a felhasználók. Az Apple azt is megosztotta, hogy az Apple Card felhasználók 97%-a az Apple Card vásárlások után járó pénzvisszatérítést automatikusan a megtakarítási számlára utalja.

Az Apple közleményében a Goldman Sachs vállalati partnerségekért felelős vezetője, Liz Martin is megszólalt, aki kifejtette, örülnek a megtakarítási számla sikerének és céljuk, hogy a legjobb ügyfélélményt nyújtsák az Apple Card felhasználóknak. (szerk.: Kérdés, hogy a “válás” után kinél maradnak majd az ügyfelek.)

Az Apple Card felhasználók a megtakarítási számlát feltölthetik az Apple Cash egyenlegükön, vagy más bankszámlán keresztül is (a pénzvisszatérítés automatikus átutalásán túl). A megtakarítási számlán elhelyezett összeg napi szinten kamatozik és azonnal jóváírásra kerül.

A felhasználók a számlaegyenleget, a jóváírt kamatot az Apple Wallet-ban követhetik nyomon, illetve ugyanitt kezelhetik a kiutalásokat, átvezetéseket is. A kiutalások más bankszámlára, vagy az átvezetés az Apple Cash kártyára ingyenesek.

[Apple] | Címlapfotó forrása: Apple
Címkék:
blank