SimpleTrends
SimpleTrends

Zsákolják az Apple felhasználók az új megtakarítási számlát! 4 hónap alatt 10 milliárd dollár landolt az Apple-nél

Szerző: | 2023. 08. 04. | Apple Pay, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0

Alig négy hónapja vezette be az Apple a rendkívül magas hozamot ígérő megtakarítási számlát, máris slágertermék lett az Apple Card felhasználók körében. Eddig több mint 10 milliárd dollárt helyeztek el a felhasználók az új megtakarítási számlán, amely a piaci átlaghozam 10-szeresét adja az Egyesült Államokban. A felhasználók 97%-a az Apple Card vásárlások után járó pénzvisszatérítést automatikusan a megtakarítási számlára utalja – olvasható az Apple közleményében.

A megtakarítások segítségével az Apple Card felhasználók még több értéket kaphatnak – mondta el Jennifer Bailey, az Apple Pay és Apple Wallet termékekért felelős alelnök a megtakarítási számla piaci bevezetésekor.

„Célunk olyan megoldások kifejlesztése, amelyek képesek hozzájárulni a felhasználók pénzügyi egészségének fejlődéséhez”

– tette hozzá az Apple alelnöke.

Az Apple felhasználók számára az Apple Card megtakarítási számlát a Goldman Sachs biztosítja, amely épp kihátrálni készül az Apple-lel való együttműködésből a súlyos veszteségek miatt.

Ahogy arról a minap beszámoltunk, három év alatt több mint 3 milliárd dollár veszteséget termelt a banknak az Apple-lel való partnerség. Többek között emiatt is kiszáll a Goldman Sachs a lakossági szegmensből és elkezdte értékesíteni az online lakossági bankjának (Marcus) hitelállományát is.

Az Apple büszkén jelentette be a napokban, hogy hasít a magas hozamú megtakarítási számla, amelyen az áprilisi indulás óta már 10 milliárd dollárt helyeztek el a felhasználók. Az Apple azt is megosztotta, hogy az Apple Card felhasználók 97%-a az Apple Card vásárlások után járó pénzvisszatérítést automatikusan a megtakarítási számlára utalja.

Az Apple közleményében a Goldman Sachs vállalati partnerségekért felelős vezetője, Liz Martin is megszólalt, aki kifejtette, örülnek a megtakarítási számla sikerének és céljuk, hogy a legjobb ügyfélélményt nyújtsák az Apple Card felhasználóknak. (szerk.: Kérdés, hogy a „válás” után kinél maradnak majd az ügyfelek.)

Az Apple Card felhasználók a megtakarítási számlát feltölthetik az Apple Cash egyenlegükön, vagy más bankszámlán keresztül is (a pénzvisszatérítés automatikus átutalásán túl). A megtakarítási számlán elhelyezett összeg napi szinten kamatozik és azonnal jóváírásra kerül.

A felhasználók a számlaegyenleget, a jóváírt kamatot az Apple Wallet-ban követhetik nyomon, illetve ugyanitt kezelhetik a kiutalásokat, átvezetéseket is. A kiutalások más bankszámlára, vagy az átvezetés az Apple Cash kártyára ingyenesek.

[Apple] | Címlapfotó forrása: Apple
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!