2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.05.29.

Repülj stresszmentesen! Az Erste insurtech megoldása új szintre emeli az utasbiztosítást

Szerző:

Kategóriák:

Az Erste most egy új insurtech szolgáltatással bővíti fintech megoldásai körét. Ha a repülőjárat 60 percnél többet késik, az ügyfelek azonnal 16 ezer forint kompenzációt kapnak. A George-on keresztül megköthető biztosítás gyors és egyszerű, nincs szükség bonyolult ügyintézésre vagy igazolásokra, a pénz automatikusan érkezik a számlára.

Az Erste Bank új repülőjárat-késésbiztosítása 16 ezer forint kompenzációt fizet, ha az ügyfél járata több mint 60 percet késik. A késést nem kell jelenteni, nincs szükség igazolásokra a légitársaságtól, az ügyintézés és a kompenzáció kifizetése automatikus, a pénz azonnal megérkezik a számlára.

Késik a repülőgép? Az Erste ilyenkor is gondol az ügyfeleire

Az Erste legújabb szolgáltatása, a repülőjárat-késésbiztosítás, a bank digitális platformján, George-on keresztül köthető meg. Ezt legkorábban 180 nappal, legkésőbb egy héttel a járat indulása előtt tehetjük meg, ha már megvan az érvényes repülőjegyünk.

A biztosítást az Erste lakossági forintszámlával rendelkező ügyfelei vehetik igénybe, amely egy szerződő mellett akár három útitársra is kiterjedhet.

Így egy család vagy baráti társaság minden tagja, aki együtt utazik (maximum négy fő), jogosult a fejenként 16 ezer forintos kompenzációra, ha a járat több mint egy órát késik.

A biztosítás díja utasonként és alkalmanként 1990 forint.

Automatizált késésbiztosítás díjnyertes insurtech cégtől

A repülőjárat-késésbiztosítását az Erste Bank partnereként a Companjon Insurance DAC biztosítja.

A Companjon – ami három egymást követő évben (2021-2023) is felkerült a FinTech Global top 100 insurtech listájára -, egy innovatív insurtech cég, amely automatizált biztosítási termékeket fejleszt.

A kárfeldolgozás, a követelések jóváhagyása és a kifizetések teljesen automatizáltak, így nincs szükség emberi beavatkozásra. Az ügyfelek biztosítási összege közvetlenül a számlájukra érkezik.

Az Erste a most bevezetett új fejlesztésének partnerét a második BankSpiration versenyén választotta ki. Az esemény célja az volt, hogy a bank új fintech és insurtech megoldásokkal bővítse és javítsa szolgáltatásait.

„Az innováció jöhet szervezeten belülről és kívülről is. Ezért is indítottuk el évekkel ezelőtt a Bankspiration programunkat, mert az Erste azon dolgozik, hogy a fintech és insurtech megoldások újszerűségét a hagyományos bankolás megbízhatóságával kombinálja. A Companjonnal egy évvel ezelőtt találkoztunk éppen ebben a fintech/insuretech programunkban, és az volt a közös ambíciónk, hogy a biztosítást új szintre emeljük. A repülőjárat-késésbiztosítással olyan szolgáltatást kínálunk ügyfeleinknek, amely néhány kattintással elérhető a George-ban, és teljesen automatikusan, az ügyfél beavatkozása nélkül rendezi a kártérítést késés esetén.” 

– nyilatkozta a FinTechZone-nak Bek-Balla László, az Erste Bank Digitális Csatornák és Contact Center vezetője. 

A versenyen közel 700 cég vett részt, közülük több mint kétszáz jutott tovább az első szűrőn 34 országból, négy kontinensről.

A Companjon Insurance DAC az egyik volt a négy győztes között, akik bemutatkozhattak a 2023. februári BankSpiration zárókonferenciáján.

Az Erste idén elindította a harmadik BankSpiration rendezvényt, ahol újabb szolgáltatók mutathatják be innovatív megoldásaikat.

george erste bank digitalis platform bek-balla laszlo

Fotón Bek-Balla László, az Erste Bank Digitális Csatornák és Contact Center vezetője

Az Erste versenyez a fintech cégekkel

Az Erste a repülőjárat-késésbiztosítással már rövid időn belül a harmadik olyan szolgáltatást vezeti be, amellyel a fintech cégekkel és neobankokkal is versenyre kel.

2023 júliusa óta a lakossági ügyfelek élhetnek a gyors és egyszerű azonnali devizaváltás lehetőségével. Havonta akár egymillió forintot válthatnak a bankközi devizapiaci árfolyamon, díjak és jutalékok nélkül, mindezt úgy, hogy nem szükséges külön bankkártya, a meglévő kártyát a George Weben vagy a George Appon bármikor átkapcsolhatjuk a kívánt devizára.

2022 októberében az Erste elindította a Rögtön Kölcsönt, saját gyorskölcsön szolgáltatását is. Az Erste informatikai rendszere által hitelképesnek minősített ügyfelek néhány másodperc alatt juthatnak hozzá akár 450 ezer forint szabadon felhasználható hitelhez, adatmegadás és jövedelemigazolás nélkül. A hitel igénylése egyszerűen, a George platformon keresztül, néhány kattintással, akár mobilról is elvégezhető.

[Forrás: Erste Bank sajtóközlemény]

Címkék:
blank
blank