BankTechShow

A K&H anyabankja blokklánc alapú digitális valutát bocsátott ki

Szerző: | 2022. 06. 19. | Blockchain, Összes hír, web3

A Kate Coin a KBC digitális mobilbanki ökoszisztémáján belül használható programozható, digitális valuta. Használatát Kate segíti, a KBC mesterséges intelligenciával rendelkező digitális személyi asszisztense. A digitális valutához például társadalmi felelős magatartással lehet hozzájutni és a KBC digitális banki termékeinek igénybevételére lehet használni a KBC zárt ökoszisztémájában.

A Kate Coin és a KBC digitális valuta projektjének nélkülözhetetlen eleme Kate, a KBC 2020 év végén bemutatott és hamar népszerűvé vált – ma már 1,8 millió KBC ügyfél használja – digitális személyes asszisztense. A mesterséges intelligencia alapú asszisztens az ügyfeleket a netbanki és mobilbanki tranzakciók, ügyintézések során személyre szabott információkkal, válaszokkal, ajánlatokkal segíti.

A most bevezetett digitális valuta a Kate Coin nevet kapta. A Kate Coin-t a Kate digitális pénztárca alkalmazáson keresztül nyerhetik el és – egyelőre csak a KBC zárt mobilbanki ökoszisztémájában – használhatják fel az ügyfelek. A tárcán kívül nincs értéke a valutának. A Kate Coin fedezetét teljes mértékben a KBC biztosítja. Értéke 1:1-ben az euróhoz van kötve, azaz 1 Kate Coin egyenértékű 1 euróval.

Teszteli a KBC, mire lehet használni a digitális valutát

Egy 200 fős sikeres dolgozói tesztet követően a hétvégén egy fesztiválon a KBC 8 000 dolgozója Kate Coin-nal vásárolhatta meg ételét, italát. Ez volt a Kate Coin első nagyszabású tesztje. A teszt célja annak vizsgálata, hogy a KBC blockchain platformja képes-e nagy mennyiségű kisértékű tranzakciót lebnyolítani relatíve korlátozott időtartamon belül.

A KBC által használt blockchain technológia és így a Kate Coin is teljes mértékben programozható. A KBC mind a Coin megszerzéséhez, mind felhasználásához feltételeket határozhat meg. Ilyen feltétel lehet pl. a felhasználás időtartama, a Koin felhasználásának korlátozása valamely előre meghatározott célra.

A Kate Coin lojalitással, vagy meghatározott termékek vásárlásával, vagy bizonyos, előre meghatározott cselekedettel szerezhető. Ilyen lehet például, hogy elektromos kerékpárhoz kapcsolódó hitel felvételekor a vásárló Kate Coin-t kap a KBC-től. A tokeneket ezt követően a vásárló más kezdeményezésekre is felhasználhatja, például befektethet egy társadalmilag felelős KBC befektetési alapba. A KBC akár növelheti is a tokenek értékét, ha bizonyos célokra fordítja a vásárló.

A bank vizsgálja a Kate Coin használat bővítésének lehetőségeit is, elsőként, hogy a mobil ökoszisztémájában elérhető harmadik feles alkalmazások számára hogyan tudná megnyitni a digitális token használatát. A KBC egy olyan konstrukción dolgozik, mellyel a Kate Coin használatához valamilyen kedvezmény kapcsolódna ösztönzve így annak használatát.

“Egy teljesen új gazdaság van kialakulóban olyan új technológiákra épülve, mint pl. a web3, kriptovaluták, vagy az NFT-k. A Kate Coin kibocsátásával a KBC belép ebbe az új világba. Így készítjük fel a KBC-t a jövőre”

– mondta Johan Thijs, a KBC Csoport vezérigazgatója.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!