2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.10.20.

Az Erste bemutatja új fintech megoldását: Rögtön Kölcsön

Szerző:

Kategóriák:

Újabb fintech megoldással jelentkezik az Erste. A bank informatikai rendszere által hitelképesnek minősített ügyfelek néhány másodperc alatt juthatnak akár 450 ezer forint szabadon felhasználható hitelhez. A Rögtön Kölcsönhöz nem kell adatokat megadni, és nincs szükség jövedelemigazolásra. Az ügyfelek a bank digitális platformján, George-on keresztül pár kattintással, akár a mobiljukkal juthatnak hozzá a hitelhez.

Bárkinek szüksége lehet gyorsan pénzre. A nem várt kiadások fedezésének egyik kényelmes módja a gyorskölcsönnek nevezett kisösszegű, rövid futamidejű személyi kölcsön. Az Erste Rögtön Kölcsön néven a napokban elindította saját gyorskölcsönét.

A hitel összege 100 ezer és 450 ezer forint között lehet, a futamidő 12-72 hónap. A kölcsön szabadon felhasználható: a jóváhagyást követően a számlánkra érkező pénzt bármire elkölthetjük, legyen az akár egy régóta vágyott eszköz beszerzése, a szeptemberi iskolakezdéshez kapcsolódó nagyobb kiadás, vagy az autónk javításának költsége. A hitel felvételéhez pedig még jövedelemigazolás sem kell.

A gyorskölcsönök egyik legvonzóbb tulajdonsága a gyorsaság. Az Erste Rögtön Kölcsöne olyan fintech megoldás, amellyel nem napok vagy órák, hanem pillanatok alatt, mindössze pár kattintással megkaphatjuk a szükséges összeget.

Az ügyfelekről rendelkezésre álló információk alapján a bank minden hónapban szűrést készít, azok az ügyfelek, akik ennek megfelelnek, ajánlatot kapnak. Amennyiben valaki elfogadja az ajánlatot és kéri a Rögtön Kölcsönt, azonnal indul a tényleges minősítés – mindez másodpercek alatt. Az automatikus hitelbírálatnak köszönhetően a Rögtön Kölcsön nem csak gyorsabb, de olcsóbb is. A hitel kamata a személyi kölcsön kamatok alsó sávjához közelít – mondta el Harmati László, az Erste lakossági vezérigazgató-helyettese.

A Rögtön Kölcsönt online, George-on keresztül lehet elérni. A folyamat során semmilyen információt nem kell megadni, csak az azonosítási adatokat kell ellenőrizni és szükség esetén javítani (például név, lakcím, okmány adatok). A művelet csupán néhány képernyőoldalból áll, melyeken többnyire csak egy-két kattintásra van szükség (például a személyes adatok ellenőrzése és jóváhagyása, a kölcsönt milyen számlára szeretnénk megkapni).

A hitelről a rendszer azonnal dönt, nem kell várnunk senkire és semmire – a pénz másodpercek alatt a számlánkon van.
A Rögtön Kölcsön kizárólag az Erste-ügyfelek számára elérhető.

A szolgáltatás egyelőre teszt jelleggel indult el, azok vehetik igénybe, akiknek a rendszer feltölt a George-fiókjába egy erre vonatkozó ajánlatot. Az érintett ügyfelek körét és számát a pénzintézet a következő hónapokban folyamatosan tervezi bővíteni.

Az Erste a Rögtön Kölcsönnel rövid időn belül ismét olyan szolgáltatással jelentkezik, amellyel felveszi a kesztyűt a fintech cégekkel szemben. A bank lakossági ügyfelei részére július elején elindította gyors, egyszerű, azonnali áras devizaváltási lehetőségét. Az ügyfelek havonta akár egymillió forintig a bankközi devizapiaci árfolyamon alapuló, vagyis kiemelt árfolyamon válthatnak különböző devizák között. A pénzintézet a keretösszegig nem számít fel semmilyen díjat, jutalékot, kezelési költséget.

Egy külföldi út vagy egy külföldi webáruházban történő internetes vásárlás során az ügyfelek beállíthatják, hogy a folyószámlájukhoz tartozó kártya a devizaszámláról költsön, így a kártyás tranzakció nem csak díjmentes lesz, de a konverziós költségektől is mentesülnek.

[Erste sajtóközlemény]

Címkék:
blank