Az Erste bemutatja új fintech megoldását: Rögtön Kölcsön

Szerző: | 2023. 10. 20. | Banki és fintech hírek, Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Újabb fintech megoldással jelentkezik az Erste. A bank informatikai rendszere által hitelképesnek minősített ügyfelek néhány másodperc alatt juthatnak akár 450 ezer forint szabadon felhasználható hitelhez. A Rögtön Kölcsönhöz nem kell adatokat megadni, és nincs szükség jövedelemigazolásra. Az ügyfelek a bank digitális platformján, George-on keresztül pár kattintással, akár a mobiljukkal juthatnak hozzá a hitelhez.

Bárkinek szüksége lehet gyorsan pénzre. A nem várt kiadások fedezésének egyik kényelmes módja a gyorskölcsönnek nevezett kisösszegű, rövid futamidejű személyi kölcsön. Az Erste Rögtön Kölcsön néven a napokban elindította saját gyorskölcsönét.

A hitel összege 100 ezer és 450 ezer forint között lehet, a futamidő 12-72 hónap. A kölcsön szabadon felhasználható: a jóváhagyást követően a számlánkra érkező pénzt bármire elkölthetjük, legyen az akár egy régóta vágyott eszköz beszerzése, a szeptemberi iskolakezdéshez kapcsolódó nagyobb kiadás, vagy az autónk javításának költsége. A hitel felvételéhez pedig még jövedelemigazolás sem kell.

A gyorskölcsönök egyik legvonzóbb tulajdonsága a gyorsaság. Az Erste Rögtön Kölcsöne olyan fintech megoldás, amellyel nem napok vagy órák, hanem pillanatok alatt, mindössze pár kattintással megkaphatjuk a szükséges összeget.

Az ügyfelekről rendelkezésre álló információk alapján a bank minden hónapban szűrést készít, azok az ügyfelek, akik ennek megfelelnek, ajánlatot kapnak. Amennyiben valaki elfogadja az ajánlatot és kéri a Rögtön Kölcsönt, azonnal indul a tényleges minősítés – mindez másodpercek alatt. Az automatikus hitelbírálatnak köszönhetően a Rögtön Kölcsön nem csak gyorsabb, de olcsóbb is. A hitel kamata a személyi kölcsön kamatok alsó sávjához közelít – mondta el Harmati László, az Erste lakossági vezérigazgató-helyettese.

A Rögtön Kölcsönt online, George-on keresztül lehet elérni. A folyamat során semmilyen információt nem kell megadni, csak az azonosítási adatokat kell ellenőrizni és szükség esetén javítani (például név, lakcím, okmány adatok). A művelet csupán néhány képernyőoldalból áll, melyeken többnyire csak egy-két kattintásra van szükség (például a személyes adatok ellenőrzése és jóváhagyása, a kölcsönt milyen számlára szeretnénk megkapni).

A hitelről a rendszer azonnal dönt, nem kell várnunk senkire és semmire – a pénz másodpercek alatt a számlánkon van.
A Rögtön Kölcsön kizárólag az Erste-ügyfelek számára elérhető.

A szolgáltatás egyelőre teszt jelleggel indult el, azok vehetik igénybe, akiknek a rendszer feltölt a George-fiókjába egy erre vonatkozó ajánlatot. Az érintett ügyfelek körét és számát a pénzintézet a következő hónapokban folyamatosan tervezi bővíteni.

Az Erste a Rögtön Kölcsönnel rövid időn belül ismét olyan szolgáltatással jelentkezik, amellyel felveszi a kesztyűt a fintech cégekkel szemben. A bank lakossági ügyfelei részére július elején elindította gyors, egyszerű, azonnali áras devizaváltási lehetőségét. Az ügyfelek havonta akár egymillió forintig a bankközi devizapiaci árfolyamon alapuló, vagyis kiemelt árfolyamon válthatnak különböző devizák között. A pénzintézet a keretösszegig nem számít fel semmilyen díjat, jutalékot, kezelési költséget.

Egy külföldi út vagy egy külföldi webáruházban történő internetes vásárlás során az ügyfelek beállíthatják, hogy a folyószámlájukhoz tartozó kártya a devizaszámláról költsön, így a kártyás tranzakció nem csak díjmentes lesz, de a konverziós költségektől is mentesülnek.

[Erste sajtóközlemény]

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.