2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.01.10.

A Samsung is beszállt a szupertárcák csatájába Európában

Szerző:

Kategóriák:

Tavaly egy hónappal azután, hogy a Google bejelentette a szupertárca stratégiájának újrahúzását és visszahozta a Google Wallet nevet, lépett a Samsung is. A Samsung Wallet megoldásban három korábbi alkalmazás egyesült: a Samsung Pay, a Samsung Pass és a Samsung Blockchain. Célja a digitális tárca folyamatos bővítése a nyílt Galaxy ökoszisztémájában rejlő lehetőségek kihasználásával. A Samsung Wallet már 10 európai országban elérhető, melyek mindegyikében a Google Wallet is jelen van.

Ezeket tudja a Samsung Wallet

A Samsung Pass beolvasztásával a Samsung Wallet része lett az a biometrikus hitelesítési szolgáltatás, amely lehetővé teszi különféle szolgáltatások használatát egyszerű ujjlenyomat- vagy írisz-ellenőrzéssel.

A Samsung Pass segítségével tárolható a különféle weboldalakhoz, illetve alkalmazásokhoz kapcsolódó felhasználó azonosítók, jelszavak, vagy a lakcím és valamely biometrikus azonosítási módszer regisztrálását követően az adatok automatikusan kitölthetők.

A tárca alkalmazásban a felhasználók egy helyen tárolhatják a fizetési kártyákat, a különféle tagsági és lojalitás kártyákat, elmenthetik beszállókártyájukat és digitális oltási igazolványukat.

A Samsung Wallet része a pénzvisszatérítési szolgáltatás is – az érintett kereskedők listája és a konkrét ajánlatok a “Jutalmak” (aka “Perks”) fülön keresztül érhető el.

Mindemellett a felhasználók vásárolhatnak a Samsung kereskedő partnereinél felhasználható ajándék kártyát, akár úgy is, hogy az ajándékozott nem rendelkezik Samsung Wallet alkalmazással, de még Samsung telefonnal sem.

A Samsung Wallet képes digitális slusszkulcsként is működni meghatározott BMW, Genesis és Hyundai modellek esetében, vagy otthonunk ajtaját kinyitni, ha az kompatibilis a SmartThings megoldásával.

“A Samsung Wallet a mindennapi kényelem új szintjét hozza el a mobileszközökön egy teljesen biztonságos megoldással a digitális kulcsok, kártyák és egyebek tárolására, használatára”

– mondta Jeanie Han, a Samsung Electronics alelnöke és a Digital Life, MX Business üzletágának felelős vezetője.

google wallet visszater

Viszlát Google Pay! Hello Google Wallet! Újrahúzta pénztárca-stratégiáját a Google | 2022.07.22.

A napokban a Google Pay márkanevet felváltotta a Google Wallet. A keresőóriás idén májusban bejelentette, nem csupán névváltozásra kerül sor, hanem egy új pénztárca-stratégia bevezetésére is, ami hasonló az Apple megközelítéséhez.

Samsung Blockchain és saját kriptotőzsde ambíciók

A Samsung a Galaxy S10 megjelenésével egyidejűleg 2018-ban indította el a Samsung Blockchain Wallet alkalmazását.

Az első olyan széles körben ismert okostelefon-gyártó cég volt, amely lehetővé tette digitális tokenek – többek között Bitcoin, Ethereum, Tron (TRX) – biztonságos tárolását és kezelését mobiltelefonon.

A Samsung Blockchain Wallet alkalmazásával azóta két kriptotőzsde – a Gemini és a Coinbase – integrálta a saját megoldását.

Azáltal, hogy a Samsung a Blockchain Wallet alkalmazását “beköltöztette” a digitális tárcájába, a Samsung Wallet felhasználók nem csak a Samsung Blockchain Walletben tárolt digitális eszközöket érik el, de a Gemini, vagy Coinbase fiókkal rendelkező felhasználók is egyszerűen lekérdezhetik egyenlegüket a Samsung Wallet alkalmazáson keresztül.

A Coinbase emellett azon is dolgozik, hogy elérhetővé tegye a Coinbase-ből származó kriptovaluták vásárlását és eladását a Samsung Wallet alkalmazáson belül.

A Samsung úgy tűnik komolyabb ambíciókat is dédelget a kriptopiacon. Tavaly nyár végén röppent fel a hír, hogy hét hazai vagyonkezelő társaság – köztük a Samsung Securities – kezdeményezett előzetes jóváhagyási folyamatot a dél-koreai pénzügyi hatóságnál és kezdte meg a felkészülést virtuális eszközök kereskedésére irányuló tevékenység végzésére.

tokenek nft tokenizacio

Tokenek, NFT-k, tokenizáció. Ideje megismerni a digitális gazdaság új építőköveit | 2022.02.10.

Mi az a tokenizáció? Mik azok a tokenek és az NFT-k? Hogyan épül ezekre az új decentralizált (pénzügyi) világ? Ideje megismerni a digitális gazdaság és a DeFi (decentralized finance) építőköveit.

Samsung Wallet Európában

Élesedik a helyzet a fogyasztók online életét uraló szuperalkalmazás-szintű platformok között.

A technológiai cégek berkein belül épülő szupertárcák kiindulási pontja eltérő lehet – pl. üzenetküldés, keresés, fizetés -, de a végcél ugyanaz: olyan digitális ökoszisztémák épüljenek fel, amelyeket az ügyfeleknek soha nem kell elhagyniuk.

Emiatt el is kezdtek egymás területére belépni és folyamatosan építik azokat a szolgáltatásokat, amellyel egyre szorosabbra tudják fűzni ügyfeleikkel a kapcsolatot és új bevételi forrásokat teremtenek.

Jellemzően többször olvashatunk a Google, Apple, Meta és Microsoft tervekről, de úgy tűnik, hogy a Samsung is hasonló “babérokra” pályázik.

A Samsung Wallet jelenleg az alábbi európai országokban érhető el: Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság.

Itthon messze a Samsung rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel a mobiltelefon gyártók között. Emiatt érdekes lesz látni, hogy számíthatunk-e a Samsung Wallet magyarországi megjelenésére.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

[Smart Things, Samsung, Coinbase, MarketWatch] | Címlapfotó forrása: Samsung News

Címkék:
blank
blank