A Samsung is beszállt a szupertárcák csatájába Európában

írta | 2023. 01. 10. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetés, Mobilfizetés, Mobiltárca, Összes hír

PayTechShow 4.0

Tavaly egy hónappal azután, hogy a Google bejelentette a szupertárca stratégiájának újrahúzását és visszahozta a Google Wallet nevet, lépett a Samsung is. A Samsung Wallet megoldásban három korábbi alkalmazás egyesült: a Samsung Pay, a Samsung Pass és a Samsung Blockchain. Célja a digitális tárca folyamatos bővítése a nyílt Galaxy ökoszisztémájában rejlő lehetőségek kihasználásával. A Samsung Wallet már 10 európai országban elérhető, melyek mindegyikében a Google Wallet is jelen van.

Ezeket tudja a Samsung Wallet

A Samsung Pass beolvasztásával a Samsung Wallet része lett az a biometrikus hitelesítési szolgáltatás, amely lehetővé teszi különféle szolgáltatások használatát egyszerű ujjlenyomat- vagy írisz-ellenőrzéssel.

A Samsung Pass segítségével tárolható a különféle weboldalakhoz, illetve alkalmazásokhoz kapcsolódó felhasználó azonosítók, jelszavak, vagy a lakcím és valamely biometrikus azonosítási módszer regisztrálását követően az adatok automatikusan kitölthetők.

A tárca alkalmazásban a felhasználók egy helyen tárolhatják a fizetési kártyákat, a különféle tagsági és lojalitás kártyákat, elmenthetik beszállókártyájukat és digitális oltási igazolványukat.

A Samsung Wallet része a pénzvisszatérítési szolgáltatás is – az érintett kereskedők listája és a konkrét ajánlatok a “Jutalmak” (aka “Perks”) fülön keresztül érhető el.

Mindemellett a felhasználók vásárolhatnak a Samsung kereskedő partnereinél felhasználható ajándék kártyát, akár úgy is, hogy az ajándékozott nem rendelkezik Samsung Wallet alkalmazással, de még Samsung telefonnal sem.

A Samsung Wallet képes digitális slusszkulcsként is működni meghatározott BMW, Genesis és Hyundai modellek esetében, vagy otthonunk ajtaját kinyitni, ha az kompatibilis a SmartThings megoldásával.

“A Samsung Wallet a mindennapi kényelem új szintjét hozza el a mobileszközökön egy teljesen biztonságos megoldással a digitális kulcsok, kártyák és egyebek tárolására, használatára”

– mondta Jeanie Han, a Samsung Electronics alelnöke és a Digital Life, MX Business üzletágának felelős vezetője.

google wallet visszater

Viszlát Google Pay! Hello Google Wallet! Újrahúzta pénztárca-stratégiáját a Google | 2022.07.22.

A napokban a Google Pay márkanevet felváltotta a Google Wallet. A keresőóriás idén májusban bejelentette, nem csupán névváltozásra kerül sor, hanem egy új pénztárca-stratégia bevezetésére is, ami hasonló az Apple megközelítéséhez.

Samsung Blockchain és saját kriptotőzsde ambíciók

A Samsung a Galaxy S10 megjelenésével egyidejűleg 2018-ban indította el a Samsung Blockchain Wallet alkalmazását.

Az első olyan széles körben ismert okostelefon-gyártó cég volt, amely lehetővé tette digitális tokenek – többek között Bitcoin, Ethereum, Tron (TRX) – biztonságos tárolását és kezelését mobiltelefonon.

A Samsung Blockchain Wallet alkalmazásával azóta két kriptotőzsde – a Gemini és a Coinbase – integrálta a saját megoldását.

Azáltal, hogy a Samsung a Blockchain Wallet alkalmazását “beköltöztette” a digitális tárcájába, a Samsung Wallet felhasználók nem csak a Samsung Blockchain Walletben tárolt digitális eszközöket érik el, de a Gemini, vagy Coinbase fiókkal rendelkező felhasználók is egyszerűen lekérdezhetik egyenlegüket a Samsung Wallet alkalmazáson keresztül.

A Coinbase emellett azon is dolgozik, hogy elérhetővé tegye a Coinbase-ből származó kriptovaluták vásárlását és eladását a Samsung Wallet alkalmazáson belül.

A Samsung úgy tűnik komolyabb ambíciókat is dédelget a kriptopiacon. Tavaly nyár végén röppent fel a hír, hogy hét hazai vagyonkezelő társaság – köztük a Samsung Securities – kezdeményezett előzetes jóváhagyási folyamatot a dél-koreai pénzügyi hatóságnál és kezdte meg a felkészülést virtuális eszközök kereskedésére irányuló tevékenység végzésére.

tokenek nft tokenizacio

Tokenek, NFT-k, tokenizáció. Ideje megismerni a digitális gazdaság új építőköveit | 2022.02.10.

Mi az a tokenizáció? Mik azok a tokenek és az NFT-k? Hogyan épül ezekre az új decentralizált (pénzügyi) világ? Ideje megismerni a digitális gazdaság és a DeFi (decentralized finance) építőköveit.

Samsung Wallet Európában

Élesedik a helyzet a fogyasztók online életét uraló szuperalkalmazás-szintű platformok között.

A technológiai cégek berkein belül épülő szupertárcák kiindulási pontja eltérő lehet – pl. üzenetküldés, keresés, fizetés -, de a végcél ugyanaz: olyan digitális ökoszisztémák épüljenek fel, amelyeket az ügyfeleknek soha nem kell elhagyniuk.

Emiatt el is kezdtek egymás területére belépni és folyamatosan építik azokat a szolgáltatásokat, amellyel egyre szorosabbra tudják fűzni ügyfeleikkel a kapcsolatot és új bevételi forrásokat teremtenek.

Jellemzően többször olvashatunk a Google, Apple, Meta és Microsoft tervekről, de úgy tűnik, hogy a Samsung is hasonló “babérokra” pályázik.

A Samsung Wallet jelenleg az alábbi európai országokban érhető el: Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság.

Itthon messze a Samsung rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel a mobiltelefon gyártók között. Emiatt érdekes lesz látni, hogy számíthatunk-e a Samsung Wallet magyarországi megjelenésére.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

[Smart Things, Samsung, Coinbase, MarketWatch] | Címlapfotó forrása: Samsung News

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!