Gőzerővel készülnek a hazai fintech startupok az azonnali fizetésre

Szerző: | 2019. 04. 12. | Fintech szolgáltatások, Összes hír

PayTechShow 4.0

A hazai fintech startupok sem akarnak kimaradni az azonnali fizetési infrastruktúra új lehetőségeiből. Nem meglepő módon az idei év legtöbb fintech fejlesztése az azonnali fizetésre fókuszál, ami tervezetten 2019. július 1-jén indul el Magyarországon. Az áprilisi FinTechShow-n bemutatkozó 10 legígéretesebb fintech megoldásból öt az azonnali fizetéssel kapcsolatos.

Minden évnek megvan a maga fintech slágere

Három-négy évvel ezelőtt a személyes pénzügyi megoldásokon (PFM – Personal Finance Management), tavaly a banki adatvagyon alternatív hasznosítási lehetőségein (a PSD2 -nek köszönhetően), idén már az azonnali fizetésen pörögnek a hazai fintech startupok. Jól mutatja ezt a legnagyobb hazai fintech seregszemlére, a FinTechShow-ra beválasztott idei évi legígéretesebb digitális pénzügyi megoldások összetétele is. 10-ből 5-en az azonnali fizetésben látják a fintech lehetőségek jövőjét.

Az azonnali fizetés mellett az idei év másik legnépszerűbb területe az elosztott főkönyvi technológián – azon belül is a blokkláncon – alapuló pénzügyi megoldások. 10-ből 3 megoldás olyan mindennapi ügyféligényt fed le, amelyek gyorsan rendkívül népszerűvé válhatnak a nemzetközi szintéren is. Tavaly az okos szerződés alapú befektetéskezelés a FinTechShow különdíját hozta el, a kripto alapú hitelezés a második helyet szerezte meg.

A képen a FinTechShow 2018 második helyezettje, az Income Locker alapítója, Csabai Csaba

Mottó: „A jövő pénzügyei, a pénz jövője”

A FinTechShow-n mindig olyan megoldások debütálnak, amelyek várhatóan meghatározó szerepet töltenek majd be a jövő digitális pénzügyeiben. A két évvel ezelőtti FinTechShow győztes, a Kriph.io közösségi smart casco megoldása októberben fog piacra lépni Magyarország egyik legnagyobb biztosítójával közösen. A tavalyi győztes, az Aggreg8.io immár az első MNB által regisztrált számlainformációs szolgáltató lett Magyarországon – és a nyílt bankolás (open banking) úttörője.

A képen a FinTechShow 2018 győztesei, az Aggreg8.io társalapítói, Mudri György (balra) és Gémes Tamás (jobbra)

Az elmúlt két év bebizonyította, a FinTechShow az a hely, ahol a jövő megismerhetővé válik. Ennek is köszönhető, hogy az idei évi esemény fő mottója „A jövő pénzügyei, a pénz jövője”. Az idei 10 megoldás között helyet kapott a mikro- és kisvállalkozások pénzügyeit segítő, továbbá az új generációt, a legfiatalabbakat megcélzó pénzügyi megoldás is.

2019.04.25-én ismét fintech seregszemle

A harmadik fintech seregszemlére 2019. április 25-én, a Budapest Kongresszusi Központban kerül sor több mint 400 résztvevővel. A fintech megoldások mellett a szakma elismert 50 hazai és nemzetközi előadója, szakértője osztja meg gondolatait a jövő digitális bankolásával, a legújabb technológiák, mint pl. a mesterséges intelligencia, a blokklánc jövőjével kapcsolatban.

Ezenkívül megismerhetjük a Mastercard nyílt bankolási megoldását, az azonnali fizetéshez kapcsolódó svájci fintech, a Bluecode mobilfizetési alkalmazását, a digitális ügyfél-azonosítás legújabb megoldásait is, a PassByME-t és a GoodID-t. Részletek itt.

A címlap fotón a FinTechShow 2017 győztese, Szota Szabolcs, a Kriph.io társalapítója (balra) és az MKB Bank digitális vezérigazgató-helyettese, Hetényi Márk (jobbra).

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!