“granit

Gőzerővel készülnek a hazai fintech startupok az azonnali fizetésre

írta | 2019.04.12. | Fintech szolgáltatások, Összes hír

eit digital

A hazai fintech startupok sem akarnak kimaradni az azonnali fizetési infrastruktúra új lehetőségeiből. Nem meglepő módon az idei év legtöbb fintech fejlesztése az azonnali fizetésre fókuszál, ami tervezetten 2019. július 1-jén indul el Magyarországon. Az áprilisi FinTechShow-n bemutatkozó 10 legígéretesebb fintech megoldásból öt az azonnali fizetéssel kapcsolatos.

Minden évnek megvan a maga fintech slágere

Három-négy évvel ezelőtt a személyes pénzügyi megoldásokon (PFM – Personal Finance Management), tavaly a banki adatvagyon alternatív hasznosítási lehetőségein (a PSD2 -nek köszönhetően), idén már az azonnali fizetésen pörögnek a hazai fintech startupok. Jól mutatja ezt a legnagyobb hazai fintech seregszemlére, a FinTechShow-ra beválasztott idei évi legígéretesebb digitális pénzügyi megoldások összetétele is. 10-ből 5-en az azonnali fizetésben látják a fintech lehetőségek jövőjét.

Az azonnali fizetés mellett az idei év másik legnépszerűbb területe az elosztott főkönyvi technológián – azon belül is a blokkláncon – alapuló pénzügyi megoldások. 10-ből 3 megoldás olyan mindennapi ügyféligényt fed le, amelyek gyorsan rendkívül népszerűvé válhatnak a nemzetközi szintéren is. Tavaly az okos szerződés alapú befektetéskezelés a FinTechShow különdíját hozta el, a kripto alapú hitelezés a második helyet szerezte meg.

A képen a FinTechShow 2018 második helyezettje, az Income Locker alapítója, Csabai Csaba

Mottó: „A jövő pénzügyei, a pénz jövője”

A FinTechShow-n mindig olyan megoldások debütálnak, amelyek várhatóan meghatározó szerepet töltenek majd be a jövő digitális pénzügyeiben. A két évvel ezelőtti FinTechShow győztes, a Kriph.io közösségi smart casco megoldása októberben fog piacra lépni Magyarország egyik legnagyobb biztosítójával közösen. A tavalyi győztes, az Aggreg8.io immár az első MNB által regisztrált számlainformációs szolgáltató lett Magyarországon – és a nyílt bankolás (open banking) úttörője.

A képen a FinTechShow 2018 győztesei, az Aggreg8.io társalapítói, Mudri György (balra) és Gémes Tamás (jobbra)

Az elmúlt két év bebizonyította, a FinTechShow az a hely, ahol a jövő megismerhetővé válik. Ennek is köszönhető, hogy az idei évi esemény fő mottója „A jövő pénzügyei, a pénz jövője”. Az idei 10 megoldás között helyet kapott a mikro- és kisvállalkozások pénzügyeit segítő, továbbá az új generációt, a legfiatalabbakat megcélzó pénzügyi megoldás is.

2019.04.25-én ismét fintech seregszemle

A harmadik fintech seregszemlére 2019. április 25-én, a Budapest Kongresszusi Központban kerül sor több mint 400 résztvevővel. A fintech megoldások mellett a szakma elismert 50 hazai és nemzetközi előadója, szakértője osztja meg gondolatait a jövő digitális bankolásával, a legújabb technológiák, mint pl. a mesterséges intelligencia, a blokklánc jövőjével kapcsolatban.

Ezenkívül megismerhetjük a Mastercard nyílt bankolási megoldását, az azonnali fizetéshez kapcsolódó svájci fintech, a Bluecode mobilfizetési alkalmazását, a digitális ügyfél-azonosítás legújabb megoldásait is, a PassByME-t és a GoodID-t. Részletek itt.

A címlap fotón a FinTechShow 2017 győztese, Szota Szabolcs, a Kriph.io társalapítója (balra) és az MKB Bank digitális vezérigazgató-helyettese, Hetényi Márk (jobbra).

GRANIT Bank
GRANIT Bank

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

SZÁMLANYITÁS SZELFIVEL

“GRANIT Bank szelfi szamlanyitas
Nyiss számlát bankfiók nélkül! Bármikor egy szelfivel.

EIT DIGITAL – ONLINE EVENT

“EIT DIGITAL ONLINE EVENT
10 éves az EIT Digital! Online születésnap: 2020. október 29. 12:30-13:30.

NATRIX LIGHTPAPER

“Natrix blockchain lightpaper
A blockchain, mint technológia térnyerése szabályozott környezetben. További részletek a Natrix Lightpaper dokumentumban.

GOODID WHITE PAPER

“GOODID UGYFELAZONOSITAS
Olvassa el a GoodID új white paper-ét a digitális ügyfél-azonosítás előnyeiről és a friss MNB-szabályozásról!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

AZONNALI FIZETÉS

“azonnali fizetes
2020. március 2-án indult az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. Így készülhetünk az új lehetőségekre.