BankTechShow

Közel 100 millió dollár befektetést kapott a magyar fintech startup, a SEON

Szerző: | 2022. 04. 20. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

Újabb szintet lépett az online csalásmegelőzéssel foglalkozó magyar fintech startup, a SEON, amelynek megoldását használja többek között a Revolut, Wise, NuBank, KLM, vagy az AirFrance. A tavalyi 10 millió eurós tőkebevonás után a napokban közel 94 millió dollár tőkét vont be a magyar csapat. „5 éven belül bármely online vállalkozás számára elérhető globális csalásmegelőző megoldássá kívánunk válni” – nyilatkozta Kádár Tamás, a SEON társalapítója a Sifted portálnak. A társaság megoldását az érdeklődők 2022. április 27-én megismerhetik a PayTechShow 3.0 elektronikus fizetési konferencián.

Legutóbb idén februárban számoltunk be arról, hogy a magyar fintech startup számos ismert Buy Now, Pay Later (Vásárolj most, fizess később) szolgáltató számára biztosít magasabb szintű védelmet az online csalással szemben. A fintech startup BNPL ügyfelei között ott található például az Affirm, a Mokka, vagy a Sezzle.

Ezt megelőzően, tavaly márciusban írtunk arról, hogy 10 millió eurót kapott a társaság az N26, a SumUp, az Onfido alapítóitól és más fintech szupersztároktól. Az akkori (series A) tőkebefektetést a Creandum, a korai fázisú befektetésekre szakosodott társaság vezette, amely olyan startupokban fektetett, mint a Bolt, Klarna, iZettle, vagy a Spotify.

“Azt akarjuk elérni, hogy a SEON megoldása olyan könnyen legyen elérhető a csalásmegelőzéssel, a kockázatkezeléssel foglalkozók számára, mint a Netflix lejátszása”

– nyilatkozta a mostani tőkebefektetés kapcsán Kádár Tamás a Siftednek. A mostani (series B) tőkebefektetést az amerikai hátterű IVP (Institutional Venture Partners) vezette, amely olyan társaságokba fektetett, mint például a Dropbox, Coinbase, Github, Klarna, Twitter, vagy a Wise.

A frissen bevont tőkét a társaság elsősorban az Egyesült Államokban lévő operációjának bővítésére, az észak-amerikai jelenlét erősítésére fogja fordítani. A következő 12 hónapban a fintech startup megduplázza csapatának létszámát az Egyesült Államokban, Londonban és Jakartában. A budapesti irodát várhatóan további 80-90 fővel bővítik.

Előadás: Kiberbűnözés és csalásmegelőzés. Új megoldások = új kockázatok?

Berecz Krisztián, SEON, VP Sales

PayTechShow 3.0: „Végletek között. Készpénzzel a metaverzumba?” | 2022. április 27.

Mi a SEON?

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál. Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá. A kockázatelemzés során a gépi tanulás segítségével azonnal besorolásra kerül a tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

2016-ban és 2020-ban is bekerültek a legígéretesebb magyar fintech társaságokközé, a HUNFINTECH25-be, majd a HunFinTech20/20-ba. 2017-ben a FinTechShow-n debütáltak és 2018 februárjában megkapták az első tőkebefektetésüket. Akkor 150 millió forint (0,5 millió euró) tőkét kaptak az OTP Csoporthoz tartozó Portfolion és a Friedler Capital társaságoktól. 2019-ben a Portfolion újabb 1 millió eurót fektetett a társaságba.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!