FinTechShow-7.0

Megérkezett a RaiPay, a Raiffeisen androidos mobilfizetési megoldása

Szerző: | 2020. 11. 06. | Digitális pénzügyek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Immár az androidos készülékkel rendelkező Raiffeisen Bank ügyfelek is használhatják mobiltelefonjukat érintéses mobilfizetésre. A bank androidos megoldása a RaiPay nevet kapta.

Magyarországon a Raiffeisen Bank csatlakozásával már hét banknál érhető el Android platformon érintéses mobilfizetés. Elsőként a GRÁNIT Bank lépett 2016-ban, majd 2017-ben az MKB Bank, OTP Bank (Simple), K&H Bank. 2018-ban a Budapest Bank és 2019-ben az Erste Bank. További részletek a banki androidos mobiltárcákról itt.

Hogyan juhatunk RaiPay-hez?

A RaiPay mobilalkalmazás a Google Pay áruházból tölthető le. A RaiPay kizárólag a Raiffeisen Bank által kibocsátott Mastercard betéti kártyával vagy hitelkártyával használható. Minimum Android 5 (Lollipop) operációs rendszerrel rendelkező mobilkészülék szükséges, amelyen telepítve van a Google Play alkalmazás.

A RaiPay telepítését követő további lépések:

 1. Applikáció megnyitása.
 2. Általános Szerződési Feltételek elfogadása.
 3. Szükséges engedélyek megadása.
 4. Mobiltelefonszám megadása.
 5. 4 számjegyű PIN kód választása.
 6. A mobilfizetés beállításához a felugró ablakban kezdeményezhető a bankkártya hozzáadása.
 7. A hozzáadáshoz bankkártyáját érintsük a készülékhez. Tartsuk a kamera elé vagy adjuk hozzá a kártyaadatokat manuálisan.
 8. A digitalizált (hozzáadott) bankkártyát aktiválni szükséges, amelyhez a felugró képernyőn látható telefonszámra kérhetjük az egyszer használatos SMS kódot.
 9. A bankkártya sikeres regisztrációjáról a Raiffeisen Banknál bejelentett telefonszámra SMS értesítést kapunk. Ezután máris használható a RaiPay mobilfizetésre.

Hogyan lehet fizetni a RaiPay-jel?

Minden tranzakció előtt a készüléken beállított módon (ujjlenyomat felismeréssel, arcfelismeréssel, jelkóddal vagy mintával) fel kell oldani a készüléket. A magas összegű tranzakciók jóváhagyásához (és bizonyos készülékek esetén) az alkalmazásban korábban megadott RaiPay jelkódot is meg kell adni.

A mobilkészüléket az érintésmentes fizetéshez közel kell tartani a POS-terminálhoz. A sikeres fizetésről visszaigazoló képernyő jelenik meg.

A RaiPay-jel történő fizetéshez a RaiPay alkalmazást alapértelmezett mobilfizetési alkalmazásként kell beállítani.

További fontos tudnivalók

 • Néhány készüléknél előfordulhat (jellemzően Huawei), hogy bár Android operációs rendszer fut rajtuk, nincs telepítve a Google Play áruház. A Huawei-nek saját áruháza van, ezért csak a régebbi telefonokon érhető el a Google Play, az újabb készülékekre nem kerül rá.
 • Okosórával az alkalmazás nem használható.
 • Minden tranzakció előtt a beállított módon (ujjlenyomat felismeréssel, arcfelismeréssel, jelkóddal vagy mintával) fel kell oldani a készüléket. A 20.000 Ft összeghatárt meghaladó tranzakciók jóváhagyásához (és bizonyos készülékek esetén) az alkalmazásban a korábban megadott RaiPay jelkódot is meg kell adni.
 • Ha több egymást követő, alacsonyabb összegű fizetés összege együttesen eléri a 100.000 Ft-os összeghatárt, akkor az e limitet elérő fizetést is RaiPay jelkóddal kell jóváhagyni.
 • A telefon kijelzőjén megjelenő pipa a telefon és a terminál közötti sikeres kommunikációt jelzi, nem a tranzakció sikerességét. A tranzakció akkor sikeres, ha a kereskedő terminálja szerint is megtörtént a fizetés.

Címlapfotó: Raiffeisen Bank, YouTube RaiPay videókép alapján szerkesztve

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!