BankTechShow

Megérkezett a RaiPay, a Raiffeisen androidos mobilfizetési megoldása

Szerző: | 2020. 11. 06. | Digitális pénzügyek, Összes hír

Immár az androidos készülékkel rendelkező Raiffeisen Bank ügyfelek is használhatják mobiltelefonjukat érintéses mobilfizetésre. A bank androidos megoldása a RaiPay nevet kapta.

Magyarországon a Raiffeisen Bank csatlakozásával már hét banknál érhető el Android platformon érintéses mobilfizetés. Elsőként a GRÁNIT Bank lépett 2016-ban, majd 2017-ben az MKB Bank, OTP Bank (Simple), K&H Bank. 2018-ban a Budapest Bank és 2019-ben az Erste Bank. További részletek a banki androidos mobiltárcákról itt.

Hogyan juhatunk RaiPay-hez?

A RaiPay mobilalkalmazás a Google Pay áruházból tölthető le. A RaiPay kizárólag a Raiffeisen Bank által kibocsátott Mastercard betéti kártyával vagy hitelkártyával használható. Minimum Android 5 (Lollipop) operációs rendszerrel rendelkező mobilkészülék szükséges, amelyen telepítve van a Google Play alkalmazás.

A RaiPay telepítését követő további lépések:

 1. Applikáció megnyitása.
 2. Általános Szerződési Feltételek elfogadása.
 3. Szükséges engedélyek megadása.
 4. Mobiltelefonszám megadása.
 5. 4 számjegyű PIN kód választása.
 6. A mobilfizetés beállításához a felugró ablakban kezdeményezhető a bankkártya hozzáadása.
 7. A hozzáadáshoz bankkártyáját érintsük a készülékhez. Tartsuk a kamera elé vagy adjuk hozzá a kártyaadatokat manuálisan.
 8. A digitalizált (hozzáadott) bankkártyát aktiválni szükséges, amelyhez a felugró képernyőn látható telefonszámra kérhetjük az egyszer használatos SMS kódot.
 9. A bankkártya sikeres regisztrációjáról a Raiffeisen Banknál bejelentett telefonszámra SMS értesítést kapunk. Ezután máris használható a RaiPay mobilfizetésre.

Hogyan lehet fizetni a RaiPay-jel?

Minden tranzakció előtt a készüléken beállított módon (ujjlenyomat felismeréssel, arcfelismeréssel, jelkóddal vagy mintával) fel kell oldani a készüléket. A magas összegű tranzakciók jóváhagyásához (és bizonyos készülékek esetén) az alkalmazásban korábban megadott RaiPay jelkódot is meg kell adni.

A mobilkészüléket az érintésmentes fizetéshez közel kell tartani a POS-terminálhoz. A sikeres fizetésről visszaigazoló képernyő jelenik meg.

A RaiPay-jel történő fizetéshez a RaiPay alkalmazást alapértelmezett mobilfizetési alkalmazásként kell beállítani.

További fontos tudnivalók

 • Néhány készüléknél előfordulhat (jellemzően Huawei), hogy bár Android operációs rendszer fut rajtuk, nincs telepítve a Google Play áruház. A Huawei-nek saját áruháza van, ezért csak a régebbi telefonokon érhető el a Google Play, az újabb készülékekre nem kerül rá.
 • Okosórával az alkalmazás nem használható.
 • Minden tranzakció előtt a beállított módon (ujjlenyomat felismeréssel, arcfelismeréssel, jelkóddal vagy mintával) fel kell oldani a készüléket. A 20.000 Ft összeghatárt meghaladó tranzakciók jóváhagyásához (és bizonyos készülékek esetén) az alkalmazásban a korábban megadott RaiPay jelkódot is meg kell adni.
 • Ha több egymást követő, alacsonyabb összegű fizetés összege együttesen eléri a 100.000 Ft-os összeghatárt, akkor az e limitet elérő fizetést is RaiPay jelkóddal kell jóváhagyni.
 • A telefon kijelzőjén megjelenő pipa a telefon és a terminál közötti sikeres kommunikációt jelzi, nem a tranzakció sikerességét. A tranzakció akkor sikeres, ha a kereskedő terminálja szerint is megtörtént a fizetés.

Címlapfotó: Raiffeisen Bank, YouTube RaiPay videókép alapján szerkesztve

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!