BankTechShow

Smart Buddy, egy digitális pénzügyi cimbora az iskolában

Szerző: | 2017. 08. 30. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

Hogyan lehetne a gyerekeket okos megoldásokkal bevezetni a pénzügyek világába? A kérdés nem csak a fintech startupok fantáziáját mozgatja meg. Egyre több bank kezdi összekötni a hagyományos pénzügyi termékeit okos kütyükkel és a gamification-nel, hogy így nyerjék el a jövő fogyasztóinak kegyeit. Itt a digitális zsebpénz új generációja.

 

Digitális zsebpénz témában számos fintech megoldás létezik Európán innen és túl. Sőt, itthon is hamarosan számíthatunk a Family Finances elindulására, akik szintén a fiatalok zsebpénzét digitalizálnák. Most egy bank is debütált a szolgáltatásával. A Smart Buddy egy okos iskolai cimbora, aki nem csak a zsebpénz elköltésére kínál egyszerű megoldást, de megtanít takarékoskodni is.

 

Digitális zsebpénz

Az ázsiai DBS Bankról már egy ideje sejtjük, hogy a digitális pénzügyek területén az egyik leginnovatívabb bank. 2016-ban elnyerte a Euromoney “A világ legjobb digitális bankja” címet. A minap a cégcsoport egyik tagja, a szingapúri POSB rukkolt elő egy újdonsággal, a Smart Buddy digitális pénzügyi programmal, melynek keretében – egy 12 hónapos pilot időszakot követően – 19 általános iskolában 6.000 tanulót láttak el érintéses fizetésre (is) alkalmas okosórával. A programot a bank helyi fintech cégekkel együttműködve valósította meg.

Amellett, hogy egy egyszerű – készpénzmentes – fizetési lehetőséget biztosít, a program célja, hogy megtanítsa a gyermekeket a pénzügyek kezelésére és játékos formában megtakarításra ösztönözze őket. Teszi mindezt olyan eszközök alkalmazásával, melyeket a ma gyermekei már készségszinten használnak.

digitális zsebpénz SmartBuddy fintech gyerekeknek

 

Érintéses fizetés okosórával a menzán

A digitális pénzügyi program keretében a bank egy fizetési ökoszisztémát épített fel. Az iskolai menzán és könyvesboltokban érintéses fizetésre alkalmas terminálok kerültek felszerelésre, ahol a gyerekek az okosórájukkal fizethetnek. A szülők egy mobilapplikáció segítségével tudják beállítani a napi zsebpénz összegét, a számlájukat hozzákapcsolva a Smart Buddy-hoz. Az applikációban a gyerek – és a szülő is – nyomon tudja követni a költéseket. Az iskolán belül elhelyezett önkiszolgáló terminálokon keresztül pedig – az okosórát hozzáérintve – a gyerekek egyszerűen lekérdezhetik az egyenlegüket.

digitális zsebpénz SmartBuddy okosora

 

Takarékbetétkönyv helyett digitális bélyeg 

Ahogy korábban is írtuk, a gyermek tudatos pénzügyi magatartásához elsődlegesen a szülő felelős pénzügyi magatartásán keresztül vezet az út. A POSB digitális pénzügyi programja ezt az alapot támogathatja, erősítheti.

A mobilapplikációba a játékosság (gamification) elemeit beépítve, a program megtakarításra is ösztönzi a gyerekeket. Nem csak költéseiket tudják nyomonkövetni, beállíthatunk nekik – vagy akár ők maguknak – megtakarítási célokat, és vásárolhatnak digitális bélyegeket. A digitális bélyegek egy virtuális kártyára kerülnek “felragasztásra”. Amikor a kártya betelik, a megtakarított összeg automatikusan átvezetésre kerül a megtakarítási számlára.

digitális zsebpénz SmartBuddy erintes nelkuli fizetes

 

A Smart Buddy-val anya-apa is hátradőlhet

Miért lehet szerethető a program a szülők által is? Mert a bank kilépett a digitális pénzügyi program kereteiből! Együtt, játékosan még a pénzügyek kezelése is szórakoztatóbb lehet. Azon túl, hogy a program támogatja a szülőt a gyerek pénzügyi tudatosságra nevelésében olyan funkciók is beépítésre kerültek, amelyek már nem kifejezetten egy pénzügyi program elemei: a gyerekek egészségének és biztonságának támogatása.

Az okosóra ugyanis fitness funkciót is rejt, amellyel a megtett lépések száma és az elégetett kalória mennyisége követhető nyomon (a szülők által is). A program hamarosan egy lokáció alapú szolgáltatással is bővül, amelynek segítségével a gyerek helyzete követhető nyomon az iskolán belül, sőt azt is láthatja majd anya és apa, hogy mikor szállt fel és le a gyerkőc az iskolabuszról. Vagy anya azt láthatja, hová érkezzen pontosan az “Anya Taxi”.

 

Kapcsolódó írásaink:

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!