2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.08.30.

Smart Buddy, egy digitális pénzügyi cimbora az iskolában

Szerző:

Kategóriák:

Hogyan lehetne a gyerekeket okos megoldásokkal bevezetni a pénzügyek világába? A kérdés nem csak a fintech startupok fantáziáját mozgatja meg. Egyre több bank kezdi összekötni a hagyományos pénzügyi termékeit okos kütyükkel és a gamification-nel, hogy így nyerjék el a jövő fogyasztóinak kegyeit. Itt a digitális zsebpénz új generációja.

 

Digitális zsebpénz témában számos fintech megoldás létezik Európán innen és túl. Sőt, itthon is hamarosan számíthatunk a Family Finances elindulására, akik szintén a fiatalok zsebpénzét digitalizálnák. Most egy bank is debütált a szolgáltatásával. A Smart Buddy egy okos iskolai cimbora, aki nem csak a zsebpénz elköltésére kínál egyszerű megoldást, de megtanít takarékoskodni is.

 

Digitális zsebpénz

Az ázsiai DBS Bankról már egy ideje sejtjük, hogy a digitális pénzügyek területén az egyik leginnovatívabb bank. 2016-ban elnyerte a Euromoney “A világ legjobb digitális bankja” címet. A minap a cégcsoport egyik tagja, a szingapúri POSB rukkolt elő egy újdonsággal, a Smart Buddy digitális pénzügyi programmal, melynek keretében – egy 12 hónapos pilot időszakot követően – 19 általános iskolában 6.000 tanulót láttak el érintéses fizetésre (is) alkalmas okosórával. A programot a bank helyi fintech cégekkel együttműködve valósította meg.

Amellett, hogy egy egyszerű – készpénzmentes – fizetési lehetőséget biztosít, a program célja, hogy megtanítsa a gyermekeket a pénzügyek kezelésére és játékos formában megtakarításra ösztönözze őket. Teszi mindezt olyan eszközök alkalmazásával, melyeket a ma gyermekei már készségszinten használnak.

digitális zsebpénz SmartBuddy fintech gyerekeknek

 

Érintéses fizetés okosórával a menzán

A digitális pénzügyi program keretében a bank egy fizetési ökoszisztémát épített fel. Az iskolai menzán és könyvesboltokban érintéses fizetésre alkalmas terminálok kerültek felszerelésre, ahol a gyerekek az okosórájukkal fizethetnek. A szülők egy mobilapplikáció segítségével tudják beállítani a napi zsebpénz összegét, a számlájukat hozzákapcsolva a Smart Buddy-hoz. Az applikációban a gyerek – és a szülő is – nyomon tudja követni a költéseket. Az iskolán belül elhelyezett önkiszolgáló terminálokon keresztül pedig – az okosórát hozzáérintve – a gyerekek egyszerűen lekérdezhetik az egyenlegüket.

digitális zsebpénz SmartBuddy okosora

 

Takarékbetétkönyv helyett digitális bélyeg 

Ahogy korábban is írtuk, a gyermek tudatos pénzügyi magatartásához elsődlegesen a szülő felelős pénzügyi magatartásán keresztül vezet az út. A POSB digitális pénzügyi programja ezt az alapot támogathatja, erősítheti.

A mobilapplikációba a játékosság (gamification) elemeit beépítve, a program megtakarításra is ösztönzi a gyerekeket. Nem csak költéseiket tudják nyomonkövetni, beállíthatunk nekik – vagy akár ők maguknak – megtakarítási célokat, és vásárolhatnak digitális bélyegeket. A digitális bélyegek egy virtuális kártyára kerülnek “felragasztásra”. Amikor a kártya betelik, a megtakarított összeg automatikusan átvezetésre kerül a megtakarítási számlára.

digitális zsebpénz SmartBuddy erintes nelkuli fizetes

 

A Smart Buddy-val anya-apa is hátradőlhet

Miért lehet szerethető a program a szülők által is? Mert a bank kilépett a digitális pénzügyi program kereteiből! Együtt, játékosan még a pénzügyek kezelése is szórakoztatóbb lehet. Azon túl, hogy a program támogatja a szülőt a gyerek pénzügyi tudatosságra nevelésében olyan funkciók is beépítésre kerültek, amelyek már nem kifejezetten egy pénzügyi program elemei: a gyerekek egészségének és biztonságának támogatása.

Az okosóra ugyanis fitness funkciót is rejt, amellyel a megtett lépések száma és az elégetett kalória mennyisége követhető nyomon (a szülők által is). A program hamarosan egy lokáció alapú szolgáltatással is bővül, amelynek segítségével a gyerek helyzete követhető nyomon az iskolán belül, sőt azt is láthatja majd anya és apa, hogy mikor szállt fel és le a gyerkőc az iskolabuszról. Vagy anya azt láthatja, hová érkezzen pontosan az “Anya Taxi”.

 

Kapcsolódó írásaink:

Címkék:
blank
blank