2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.08.29.

A vietnámi miniszterelnök jóváhagyja a Bitcoin-t fizetési eszközként elfogadó tervezetet

Szerző:

Kategóriák:

A vietnámi miniszterelnök, Nguyen Xuan Phuc jóváhagyta azt a tervezetet, mely az olyan digitális valuták, mint a Bitcoin hivatalos fizetőeszközként történő elismeréséhez vezet az országban 2018-ban.

 

A helyi média jelentése szerint a miniszterelnök utasította a központi bankot, a pénzügyminisztériumot és a közbiztonsági minisztériumot, hogy tanulmányozzák és dolgozzák ki a virtuális valuták szabályozásának jogi kereteit.

 

Dolgoznak az adózáson és a fogyasztóvédelmen

A folyamat várhatóan 2018 augusztusában fejeződik be. A kriptovaluták hivatalos keretek között történő elismeréséhez szükséges jogi dokumentumok elkészítését szintén az év végéig kell véglegesíteni.

Ezzel egyidejűleg a vietnámi tisztviselők feladata, hogy a digitális valuták adózási rendszerén dolgozzanak. A rendszer – mely meghatározza, hogy a virtuális valuta használói az országban hogyan adóznak – várhatóan 2019 júniusában kerül bevezetésre.

Ugyanazon év szeptemberéig további javaslatokat várnak arra vonatkozóan, hogy miként lehet kezelni vagy megakadályozni a kriptovaluták felhasználásával kapcsolatos jogsértéseket.

A terv a 2015. évi polgári törvénykönyv tulajdonjogi rendelkezéseinek módosítására is felszólít. A módosítás várhatóan javítja a hazai és a külföldi befektetők jogainak és érdekeinek védelmét.

bitcoin vietnamban

Fotó: Off The Path. Forrás: off-the-path.com

 

Vietnámi pálfordulás

A vietnámi kormány digitális valutákkal kapcsolatos, 2014-ben kifejtett álláspontja teljesen megváltozott.

Abban az időben az ország központi bankja kifejezetten nem ajánlotta a kriptovaluták használatát. Ismételte, hogy a felhasználók nem állnak védelem alatt, amennyiben elveszítik befektetéseiket. A bank azt is megtiltotta a hitelintézeteknek, hogy virtuális valutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat ajánljanak.

 

Kapcsolódó írásaink:

 

A cikk a coinbroker.hu oldalon jelent meg.

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Címkék:
blank
blank