Szia Kate! Megérkezett a K&H mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztense

Szerző: | 2022. 11. 11. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Hazai digitális bankolás, mesterséges intelligencia, Összes hír, technológia

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A K&H személyes digitális asszisztense, Kate segítségével a pénzintézet ügyfelei 30-féle banki és biztosítási ügyet intézhetnek, amelynek köre folyamatosan bővül. Kate a K&H mobilbankban érhető el, magyarul beszél, gyorsan tanul és hamarosan „valódi” banki- és biztosítási tanácsadóvá nőheti ki magát. A kísérleti időszakban közel 110 ezer magyar ügyfél próbálta ki a személyes digitális asszisztenst, akihez mintegy 94 ezer kérdést intéztek, ezek harmadát szóban. Az ügyfelek zöme pozitívan fogadta Kate segítségét.

A bankolás jövője a mesterséges intelligencia és a humán intelligencia szimbiózisa, megteremtve a harmóniát az ember és a gép között. Ezeket a technológiákat az adatokkal kombinálva még személyesebb szolgáltatásokat lehet nyújtani a fizikai és a digitális térben is – mondta el Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. A mobilbankolás ügyfélélményét új szintre kívánjuk emelni, amelyhez az út a személyes digitális asszisztensen keresztül vezet – tette hozzá.

Az ügyfelek már nem sztenderdizált, hanem hiperperszonalizált megoldásokra vágynak. Nem mindig biztosítható, hogy egy személyes pénzügyi tanácsadó álljon mögöttünk, és a digitális tér nyújtotta gyorsasággal intézze ügyeinket. Ezt az igényt elégíti ki a K&H mesterséges intelligenciára épülő személyes digitális asszisztense, Kate– fogalmazott Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője.

„Kate megérkezett, Kate itt van és Neked szól. Egyszerűbbé és gördülékenyebbé teszi a pénzügyeinket”

– fűzte hozzá.

Kate-tel közelebb került hozzánk a 22. század

Kate fejlesztése három éve indult el a KBC Csoportban, amelyet először Belgiumban és Csehországban mutattak be két évvel ezelőtt. Az első tapasztalatok alapján került sor Kate bevezetésére további három országban, köztünk Magyarországon is.

„Kate hidat képez a K&H szervezete és az aktív digitális ügyfelek között, így olyan, mintha 635 ezer új banki- és biztosítási tanácsadót alkalmaznánk

– fogalmazott a K&H vezérigazgatója.

Kate segítségével a pénzintézet ügyfelei közel 30-féle dolgot intézhetnek, például bankkártya-műveleteket, kárbejelentést, zöldkártya-igénylést, vagy biztosítási díjfizetést. A K&H személyes digitális asszisztense nemcsak az ügyfeleik utasításait teljesíti, hanem folyamatosan figyeli az ügyfelek pénzügyi magatartását, amelyek alapján javaslatokat, ajánlatokat is tesz. Kate folyamatosan tanul, fejlődik és a cél, hogy pár éven belül valós pénzügyi tanácsadóvá váljon – mondta el Németh Balázs.

„Folytatjuk a digitalizációt harmóniát teremtve az ember és a gép között. Úgy gondoljuk, hogy Kate-tel közelebb került hozzánk a 22. század”

– hangsúlyozta a pénzintézet vezérigazgatója.

5 hasznos tudnivaló Kate-tal kapcsolatban

  1. Nem kell külön appot letölteni a személyes digitális asszisztens használatához. Kate a K&H mobilbanki alkalmazásának jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el.
  2. Kate-tel chat és hangutasítás formájában lehet magyarul beszélgetni a mobiltelefonon keresztül.
  3. A személyes digitális asszisztens nem végez el tranzakciót az ügyfél biometrikus jóváhagyása nélkül.
  4. Kate mindig mindent leír, így a mobiltelefon képernyőjén ellenőrizhetjük, hogy a hangutasításunkat helyesen értette-e.
    5. Kate jelenleg a K&H lakossági ügyfelei számára érhető el, de a pénzintézet dolgozik a vállalati ügyféligényekre szabott funkciók előkészítésén is.

További információk és részletek itt.

Kate egy chatbot?

Igen is és nem is. Kate a legújabb technológiákat felhasználva elemzi és értelmezi az elmondott vagy leírt szöveget, megkeresi az ügyfélhez kapcsolódó termékeket és adatokat, majd ennek megfelelően válaszol vagy hajtja végre a kért feladatot.

Az a célja, hogy minél egyszerűbbé és gyorsabbá tegye a mindennapi pénzügyek intézését.

Ahhoz, hogy Kate működőképes legyen és egyre inkább kompetens pénzügyi tanácsadóvá fejlődhessen, hatalmas informatikai fejlesztésre: rengeteg pénzre, energiára, időre és szakmai erőfeszítésre volt szükség. A K&H töretlenül kitart üzleti stratégiája mellett.

„Folytatjuk, sőt felgyorsítjuk a digitalizációt”

– jelentette ki Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. Hozzátette: a COVID-járvány is megmutatta, hogy nehezebb gazdasági helyzetben is fejleszteni, beruházni kell, mert így lehet a folyamatosan növekvő ügyféligényeket még jobban kielégíteni, akár elébük menni. Ez az, amiben érdemes versenyelőnyt szerezni.

Webinárium Digitális Asszisztencia

Webinárium: Bevezetés a digitális asszisztencia világába | Időpont: 2022.11.16. 15:30-17:00

Bevezetés a digitális asszisztencia világába, avagy hogyan segíthetnek a digitális asszisztensek ma, holnap és holnapután?” címmel a K&H Csoport és a FinTechZone közös webináriumot szervez 2022. november 16-án.

Mi a különbség a chatbotok és a digitális asszisztensek között? Hol tartanak ma a digitális asszisztensek és hova fejlődhetnek a jövőben? Hány digitális asszisztensünk lesz a jövőben és ki adja majd azokat számunkra? Ezekre a kérdésekre is választ adnak a webinárium előadói.

Részletek és regisztráció itt.

Címlapfotó: a K&H Csoport arculati elemei alapján a FinTechZone szerkesztése

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.