Szia Kate! Megérkezett a K&H mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztense

Szerző: | 2022. 11. 11. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

PayTechShow 4.0

A K&H személyes digitális asszisztense, Kate segítségével a pénzintézet ügyfelei 30-féle banki és biztosítási ügyet intézhetnek, amelynek köre folyamatosan bővül. Kate a K&H mobilbankban érhető el, magyarul beszél, gyorsan tanul és hamarosan „valódi” banki- és biztosítási tanácsadóvá nőheti ki magát. A kísérleti időszakban közel 110 ezer magyar ügyfél próbálta ki a személyes digitális asszisztenst, akihez mintegy 94 ezer kérdést intéztek, ezek harmadát szóban. Az ügyfelek zöme pozitívan fogadta Kate segítségét.

A bankolás jövője a mesterséges intelligencia és a humán intelligencia szimbiózisa, megteremtve a harmóniát az ember és a gép között. Ezeket a technológiákat az adatokkal kombinálva még személyesebb szolgáltatásokat lehet nyújtani a fizikai és a digitális térben is – mondta el Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. A mobilbankolás ügyfélélményét új szintre kívánjuk emelni, amelyhez az út a személyes digitális asszisztensen keresztül vezet – tette hozzá.

Az ügyfelek már nem sztenderdizált, hanem hiperperszonalizált megoldásokra vágynak. Nem mindig biztosítható, hogy egy személyes pénzügyi tanácsadó álljon mögöttünk, és a digitális tér nyújtotta gyorsasággal intézze ügyeinket. Ezt az igényt elégíti ki a K&H mesterséges intelligenciára épülő személyes digitális asszisztense, Kate– fogalmazott Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője.

„Kate megérkezett, Kate itt van és Neked szól. Egyszerűbbé és gördülékenyebbé teszi a pénzügyeinket”

– fűzte hozzá.

Kate-tel közelebb került hozzánk a 22. század

Kate fejlesztése három éve indult el a KBC Csoportban, amelyet először Belgiumban és Csehországban mutattak be két évvel ezelőtt. Az első tapasztalatok alapján került sor Kate bevezetésére további három országban, köztünk Magyarországon is.

„Kate hidat képez a K&H szervezete és az aktív digitális ügyfelek között, így olyan, mintha 635 ezer új banki- és biztosítási tanácsadót alkalmaznánk

– fogalmazott a K&H vezérigazgatója.

Kate segítségével a pénzintézet ügyfelei közel 30-féle dolgot intézhetnek, például bankkártya-műveleteket, kárbejelentést, zöldkártya-igénylést, vagy biztosítási díjfizetést. A K&H személyes digitális asszisztense nemcsak az ügyfeleik utasításait teljesíti, hanem folyamatosan figyeli az ügyfelek pénzügyi magatartását, amelyek alapján javaslatokat, ajánlatokat is tesz. Kate folyamatosan tanul, fejlődik és a cél, hogy pár éven belül valós pénzügyi tanácsadóvá váljon – mondta el Németh Balázs.

„Folytatjuk a digitalizációt harmóniát teremtve az ember és a gép között. Úgy gondoljuk, hogy Kate-tel közelebb került hozzánk a 22. század”

– hangsúlyozta a pénzintézet vezérigazgatója.

5 hasznos tudnivaló Kate-tal kapcsolatban

  1. Nem kell külön appot letölteni a személyes digitális asszisztens használatához. Kate a K&H mobilbanki alkalmazásának jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el.
  2. Kate-tel chat és hangutasítás formájában lehet magyarul beszélgetni a mobiltelefonon keresztül.
  3. A személyes digitális asszisztens nem végez el tranzakciót az ügyfél biometrikus jóváhagyása nélkül.
  4. Kate mindig mindent leír, így a mobiltelefon képernyőjén ellenőrizhetjük, hogy a hangutasításunkat helyesen értette-e.
    5. Kate jelenleg a K&H lakossági ügyfelei számára érhető el, de a pénzintézet dolgozik a vállalati ügyféligényekre szabott funkciók előkészítésén is.

További információk és részletek itt.

Kate egy chatbot?

Igen is és nem is. Kate a legújabb technológiákat felhasználva elemzi és értelmezi az elmondott vagy leírt szöveget, megkeresi az ügyfélhez kapcsolódó termékeket és adatokat, majd ennek megfelelően válaszol vagy hajtja végre a kért feladatot.

Az a célja, hogy minél egyszerűbbé és gyorsabbá tegye a mindennapi pénzügyek intézését.

Ahhoz, hogy Kate működőképes legyen és egyre inkább kompetens pénzügyi tanácsadóvá fejlődhessen, hatalmas informatikai fejlesztésre: rengeteg pénzre, energiára, időre és szakmai erőfeszítésre volt szükség. A K&H töretlenül kitart üzleti stratégiája mellett.

„Folytatjuk, sőt felgyorsítjuk a digitalizációt”

– jelentette ki Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. Hozzátette: a COVID-járvány is megmutatta, hogy nehezebb gazdasági helyzetben is fejleszteni, beruházni kell, mert így lehet a folyamatosan növekvő ügyféligényeket még jobban kielégíteni, akár elébük menni. Ez az, amiben érdemes versenyelőnyt szerezni.

Webinárium Digitális Asszisztencia

Webinárium: Bevezetés a digitális asszisztencia világába | Időpont: 2022.11.16. 15:30-17:00

Bevezetés a digitális asszisztencia világába, avagy hogyan segíthetnek a digitális asszisztensek ma, holnap és holnapután?” címmel a K&H Csoport és a FinTechZone közös webináriumot szervez 2022. november 16-án.

Mi a különbség a chatbotok és a digitális asszisztensek között? Hol tartanak ma a digitális asszisztensek és hova fejlődhetnek a jövőben? Hány digitális asszisztensünk lesz a jövőben és ki adja majd azokat számunkra? Ezekre a kérdésekre is választ adnak a webinárium előadói.

Részletek és regisztráció itt.

Címlapfotó: a K&H Csoport arculati elemei alapján a FinTechZone szerkesztése

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!