Videó sorozat a banki IT legmélyebb bugyraiból – Van fény az alagút végén?!

Szerző: | 2022. 10. 03. | Banki és fintech hírek, Összes hír

PayTechShow 4.0

Mindenki számára egyaránt és nagy sebességben változik a technológia. Versenyben vagyunk a digitalizációban egymással, házon belül, valamint a külvilággal is. A versenyben viszont egy dolog nagyon fontos – hogy ne hagyjunk ki lényeges információkat a döntéshozás során.

A banki infrastruktúra mélyén többnyire a számlavezető rendszer hatékonytlansága, vagy jobb esetben potenciálja szabja meg a pénzügyi szervezetek reakció idejét.

Ezen technológia szegmensnek a minél teljesebb körű ismerete fundamentális a hosszú távú gondolkodás megalapozásához.

Ennek nyomán a 2020-as FinTechShow győztes, core banking fejlesztő Perfinal 10 részes ingyenes edukációs sorozattal állt elő, ami minden banki technológiával kapcsolatos projektben résztvevő számára hasznos lehet!

A sorozatban bemutatásra kerülnek a fundamentális definíciók, az IT rendszerek evolúciója, jelenlegi trendek és a legfontosabb:

Mi kell a mai világban ahhoz, hogy versenyképes és skálázható megoldások születhessenek a pénzügyi világban!

A sorozat 8. részében például a következő tévhitek kerültek felszínre:

  • #1 tévhit: API-k teljes megoldást nyújtanak az interoperabilitásra
  • #2 tévhit: Felhő agnosztikus Microservice infrastruktúra = 100% adaptív infrastruktúra
  •  #3 tévhit: Zöldmezős új technológiás beruházások eliminálják a technológiai nehézségeket

A sorozat angol nyelven elérhető a Perfinal Youtube csatornáján, ami mellett írásos formában a Perfinal blogján lehet bővebben is informálódni az egyes részek hátteréről!
fintechshow gyoztes fintech startup perfinal

Perfinal – Új generációs banki számlavezető rendszer fókusszal a jövőre | 2021.06.14.

A Revolut, Wise és társai az elmúlt években megmutatták az innovációra éhes felhasználók számára, hogy milyen egy 21. századi, korszerű, kényelmes és olcsó banki szolgáltatás. A hazai Perfinal Fazekas Imre és Brezovszki Máté vezetésével pedig egy olyan rendszert fejlesztett ki, amely segít a már meglévő bankoknak és az új, e-money szolgáltatások piacára készülő szereplőknek is a kor kihívásainak megfelelő, hatékony és flexibilis core banking rendszert és innovatív szolgáltatásokat kialakítani.

Címlapfotó: Perfinal

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!