A Samsung és a Mastercard összefog a mobilfizetés népszerűsítéséért

Szerző: | 2024. 01. 03. | Elektronikus fizetés, Mobilfizetés, Mobiltárca, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Samsung csatlakozik a Mastercard új Wallet Express programjához. Az együttműködés megkönnyíti az Egyesült Királyságban működő bankok és kártyakibocsátók számára, hogy ügyfeleiknek az elektronikus óriáscég sokoldalú mobiltárca-kínálatát biztosítsák.

A Google Wallet és a Samsung Wallet közötti verseny fokozódik, ahogy mindkét vállalat igyekszik kiemelkedni a mobilfizetés terén.

Tavaly, nem sokkal azután, hogy a Google bejelentette szupertárca stratégiájának újraindítását, visszahozva a Google Wallet nevet, a Samsung is lépett és Samsung Wallet név alatt egyesítette tárca szolgáltatásait.

A Samsung most a Mastercard Wallet Express programjához csatlakozik, amely lehetővé teszi az Egyesült Királyságban működő bankoknak és kártyakibocsátóknak, hogy könnyen integrálják a Samsung Wallet digitális mobiltárcát ügyfeleik részére.

Mi a Wallet Express?

A Mastercard újonnan indított programja, amely egyszerűsíti a több digitális pénztárca egyidejű engedélyezésének folyamatát, gyors és költséghatékony eszközt kínálva a bankoknak és a kártyakibocsátóknak kínálatuk bővítésére.

A Wallet Express bevonásával a kibocsátók különböző digitális pénztárcákat biztosíthatnak ügyfeleik számára, többek között a viselhető eszközökön keresztül történő fizetés széles választékát.

A program jelenleg különböző digitális pénztárcákat támogat, köztük a Garmin Pay, a Xiaomi Pay, az Amazfit, valamint a Fidesmo, a Digiseq és a Tappy integrátorokat, akik számos viselhető márkát tesznek lehetővé, mint például a Swatch Pay, a LAKS, a Pagopace, a Tapster, a Twinn, a Rosan Pay, a Timex, a Liu Jo és mások.

Eddig 90 feletti kibocsátó csatlakozott a programhoz, amelyek több mint 700 bankot képviselnek. További részletek itt.

Mit tud a Samsung Wallet?

Samsung Wallet egy olyan innovatív megoldás, amely három korábbi alkalmazást, a Samsung Pay-t, a Samsung Pass-t és a Samsung Blockchain-t egyesít. Fő célja a digitális tárca folyamatos fejlesztése, melynek során kihasználja a nyílt Galaxy ökoszisztéma által kínált lehetőségeket.

A Samsung Wallet a Samsung Pass beolvasztásával azzal is büszkélkedhet, hogy egy olyan biometrikus hitelesítési szolgáltatást biztosít, aminek segítségével könnyedén hozzáférhetünk a kívánt online platformokhoz. A Samsung Pass lehetővé teszi, hogy biztonságosan tároljuk a különböző weboldalakhoz és alkalmazásokhoz tartozó felhasználóneveket, jelszavakat, valamint lakcímet is. Miután regisztráltuk valamely biometrikus azonosítási módszert, az adatok automatikusan kitöltődnek, ezzel nagymértékben növelve az ügyfélélményt.

A tárca alkalmazásban a felhasználók egyszerűen, egyetlen helyen tárolhatják fizetési kártyáikat, különböző tagsági és hűségkártyáikat, de akár utazás előtt elmenthetik beszállókártyáikat és digitális oltási igazolványaikat is.

Az ügyfélélmény csúcsa azonban a digitális slusszkulcs funkció, ami meghatározott BMW, Genesis és Hyundai modellek esetében (valamint az otthoni ajtókat), is képes kinyitni, amennyiben kompatibilis a SmartThings megoldással.

Mastercard-Samsung: új fizetési dimenziók nyílnak

A Mastercard Wallet Express beépítésével a kibocsátók Samsung Wallet szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleik számára. A felhasználók ügyfélélménye is nő közben, hisz új fizetési módokat kapnak, többek között a Galaxy hordozható eszközök használatával.

A fogyasztók egyre gyakrabban használnak digitális pénztárcát mind az üzletben történő, mind az online térben zajló fizetésekhez.

Teg Dosanjh, a Samsung Electronics Europe alelnöke így nyilatkozott:

,,A Mastercard Wallet Expresshez való csatlakozásunknak köszönhetően a fogyasztók rugalmasabban tudnak fizetni szinte bárhol, ahol szükségük van rá. Már most is több millióan választják a Samsung Walletet, és ez a partnerség még több embernek ad lehetőséget a biztonságos Samsung Pay szolgáltatás használatára a Galaxy készülékükön”.

Valerie Nowak, a Mastercard Europe termék- és innovációs ügyvezető alelnöke (EVP, Product and Innovation) így nyilatkozott:

,,Büszkék vagyunk arra, hogy a Samsung csatlakozik a Wallet Express programunkhoz, amely széles választékot kínál a fogyasztóknak.”

A program zökkenőmentesen integrálja a Samsung Wallet szolgáltatást a banki élménybe, ezáltal a fogyasztók rugalmasan dönthetnek arról, hogy hogyan fizetnek kedvenc Galaxy mobil – és hordható eszközükkel.

[Forrás: Mastercard, Finextra] I Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.