2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.01.03.

A Samsung és a Mastercard összefog a mobilfizetés népszerűsítéséért

Szerző:

Kategóriák:

A Samsung csatlakozik a Mastercard új Wallet Express programjához. Az együttműködés megkönnyíti az Egyesült Királyságban működő bankok és kártyakibocsátók számára, hogy ügyfeleiknek az elektronikus óriáscég sokoldalú mobiltárca-kínálatát biztosítsák.

A Google Wallet és a Samsung Wallet közötti verseny fokozódik, ahogy mindkét vállalat igyekszik kiemelkedni a mobilfizetés terén.

Tavaly, nem sokkal azután, hogy a Google bejelentette szupertárca stratégiájának újraindítását, visszahozva a Google Wallet nevet, a Samsung is lépett és Samsung Wallet név alatt egyesítette tárca szolgáltatásait.

A Samsung most a Mastercard Wallet Express programjához csatlakozik, amely lehetővé teszi az Egyesült Királyságban működő bankoknak és kártyakibocsátóknak, hogy könnyen integrálják a Samsung Wallet digitális mobiltárcát ügyfeleik részére.

Mi a Wallet Express?

A Mastercard újonnan indított programja, amely egyszerűsíti a több digitális pénztárca egyidejű engedélyezésének folyamatát, gyors és költséghatékony eszközt kínálva a bankoknak és a kártyakibocsátóknak kínálatuk bővítésére.

A Wallet Express bevonásával a kibocsátók különböző digitális pénztárcákat biztosíthatnak ügyfeleik számára, többek között a viselhető eszközökön keresztül történő fizetés széles választékát.

A program jelenleg különböző digitális pénztárcákat támogat, köztük a Garmin Pay, a Xiaomi Pay, az Amazfit, valamint a Fidesmo, a Digiseq és a Tappy integrátorokat, akik számos viselhető márkát tesznek lehetővé, mint például a Swatch Pay, a LAKS, a Pagopace, a Tapster, a Twinn, a Rosan Pay, a Timex, a Liu Jo és mások.

Eddig 90 feletti kibocsátó csatlakozott a programhoz, amelyek több mint 700 bankot képviselnek. További részletek itt.

Mit tud a Samsung Wallet?

Samsung Wallet egy olyan innovatív megoldás, amely három korábbi alkalmazást, a Samsung Pay-t, a Samsung Pass-t és a Samsung Blockchain-t egyesít. Fő célja a digitális tárca folyamatos fejlesztése, melynek során kihasználja a nyílt Galaxy ökoszisztéma által kínált lehetőségeket.

A Samsung Wallet a Samsung Pass beolvasztásával azzal is büszkélkedhet, hogy egy olyan biometrikus hitelesítési szolgáltatást biztosít, aminek segítségével könnyedén hozzáférhetünk a kívánt online platformokhoz. A Samsung Pass lehetővé teszi, hogy biztonságosan tároljuk a különböző weboldalakhoz és alkalmazásokhoz tartozó felhasználóneveket, jelszavakat, valamint lakcímet is. Miután regisztráltuk valamely biometrikus azonosítási módszert, az adatok automatikusan kitöltődnek, ezzel nagymértékben növelve az ügyfélélményt.

A tárca alkalmazásban a felhasználók egyszerűen, egyetlen helyen tárolhatják fizetési kártyáikat, különböző tagsági és hűségkártyáikat, de akár utazás előtt elmenthetik beszállókártyáikat és digitális oltási igazolványaikat is.

Az ügyfélélmény csúcsa azonban a digitális slusszkulcs funkció, ami meghatározott BMW, Genesis és Hyundai modellek esetében (valamint az otthoni ajtókat), is képes kinyitni, amennyiben kompatibilis a SmartThings megoldással.

Mastercard-Samsung: új fizetési dimenziók nyílnak

A Mastercard Wallet Express beépítésével a kibocsátók Samsung Wallet szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleik számára. A felhasználók ügyfélélménye is nő közben, hisz új fizetési módokat kapnak, többek között a Galaxy hordozható eszközök használatával.

A fogyasztók egyre gyakrabban használnak digitális pénztárcát mind az üzletben történő, mind az online térben zajló fizetésekhez.

Teg Dosanjh, a Samsung Electronics Europe alelnöke így nyilatkozott:

,,A Mastercard Wallet Expresshez való csatlakozásunknak köszönhetően a fogyasztók rugalmasabban tudnak fizetni szinte bárhol, ahol szükségük van rá. Már most is több millióan választják a Samsung Walletet, és ez a partnerség még több embernek ad lehetőséget a biztonságos Samsung Pay szolgáltatás használatára a Galaxy készülékükön”.

Valerie Nowak, a Mastercard Europe termék- és innovációs ügyvezető alelnöke (EVP, Product and Innovation) így nyilatkozott:

,,Büszkék vagyunk arra, hogy a Samsung csatlakozik a Wallet Express programunkhoz, amely széles választékot kínál a fogyasztóknak.”

A program zökkenőmentesen integrálja a Samsung Wallet szolgáltatást a banki élménybe, ezáltal a fogyasztók rugalmasan dönthetnek arról, hogy hogyan fizetnek kedvenc Galaxy mobil – és hordható eszközükkel.

[Forrás: Mastercard, Finextra] I Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék:
blank