FinTechShow-7.0

Bitcoin-bányász csomagok, kriptovaluta vásárlás, wallet és hozzákapcsolt Mastercard, mindez egyetlen regisztrációval – hamarosan a Bitinsisttől!

Szerző: | 2017. 07. 26. | Bitcoin, Blockchain, Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Hamarosan újabb magyar fecske érkezik a kriptovaluták földjére. Ahogy egy fecske nem csinál nyarat, egy magyar startup se robbant blockchain forradalmat, viszont igen széles fegyvertárat kínál arra az esetre, ha az a bizonyos forradalom mégiscsak ideérne. Bartalus Rolanddal, a Bitinsist egyik alapítójával beszélgettünk.

 

1. Miért pont a blockchain és a kriptovaluták?

Bartalus Roland: Informatikusként lettem „blockchain-hívő”. Pedig az indulás nem volt épp sikersztori; 2011-ben, mikor letöltöttük az első teljes blockchaint egy otthoni notebookra, meg is öltük vele a winchestert. Ezután pár évig nem is foglalkoztunk a témával. Végül másfél éve inkább barátaink unszolására alapítottuk meg a Bitinsistet, Ott Karesszal közösen. Azóta már mindketten rendelkezünk „Certified Bitcoin Professional” tanúsítvánnyal, most pedig épp a Digital Currency szakot végezzük a Nicosiai Egyetemen.

bitinsist bitcoin banyaszat kriptovaluta

 

2. Volt valamilyen konkrét use case, amiből kiindultatok a termékfejlesztésnél?

BR: Aki ma kriptovalutás szolgáltatásokat szeretne igénybe venni, annak sokszor 4-5 különböző helyre is regisztrálnia kell. A cél az volt, hogy ezeket a szolgáltatásokat egy platformról lehessen elérni. Persze nem csak felhasználóbarát, hanem biztonságos módon. Menetközben tudatosodott csak bennünk, hogy ez mekkora meló. Szerencsére munkánkat olyan partnerek segítik, mint Marco Streng és Jakov Dolic a Genesis Miningtól.

bitcoin banyaszat bitinsist kriptovaluta

 

3. Miből áll ez a szolgáltatáscsomag, és kiket szeretnétek vele megcélozni?

BR: A Bitinsistet elsősorban befektetési célzattal ajánljuk mindenkinek, akik nyitottak az új dolgokra. Sokféle szolgáltatást nyújtunk, amelyek elérhetőek lesznek egyetlen regisztrációval.

A bitcoin vásárlás mindig a legkedvezőbb áron történik majd. Erre a „trading machine” rendszer a garancia, ami automatikusan kiválasztja a világ 3 legnagyobb kriptotőzsdéjének legjobb árfolyamát.

A banki átutalás mellett bankkártyás fizetés is lehetséges lesz a Genesis Mining tel-avivi üzleti partnerének segítségével. A tranzakciókhoz hagyományos wallet szolgáltatást nyújtunk, így az ügyfél bármikor utalhat és fogadhat bitcoint. De a bitcoin-bányász csomagjaink vagy egyedileg beállítható bányászati kapacitással elérhető folyamatos napi bevétel is ebbe a pénztárcába érkezik.

Az összeggyűlt megtakarítás egyszerűbb felhasználásához Mastercard bankkártya is rendelhető, amely ugyanúgy működik mint egy hagyományos bankkártya, azaz bitcoin walletünk aktuális egyenlegéig vásárolhatunk vele online vagy offline, illetve vehetünk fel pénzt ATM-ből.

bitinsist bitcoin debit card

 

4. Bitcoin-bányász csomagok, kriptovaluta vásárlás, wallet, bankkártya. Ez így komplett vagy jön még hozzá más is?

BR: Bitcoinnal indulunk, de a kriptovaluták körét szeretnénk mielőbb kibővíteni. Integráltunk egy kis online store-t is, ahol regisztráció nélkül is hozzájuthatunk majd blockchain alapú eszközökhöz.

Az én személyes kedvencem egy forradalmian új streaming eszköz, amelyre bármilyen saját applikáció, azaz DAPP (decentralizált applikáció) feltölthető lesz.

Ezek mellett fut egy biztosítási projektünk is Bitinsure néven. Itt a blockchain működés lényege, hogy a biztosítási esemény megtörténtét fogja a közösség validálni, akiket anyagilag is érdekeltté teszünk a megbízható információk közlésére. Ez egy teljesen új megközelítés.

 

5. Mikortól érhetőek el publikusan az említett szolgáltatások?

BR: Jelenleg még javában folyik a béta verzió tesztelése, és ezzel párhuzamosan az ICO (Initial Coin Offering) előkészítése. (Az ICO-val kapcsolatban további infokat: „A bitcoin után itt az adrenalin-függők új játéka: ICO” cikkünkben találsz.)

Ez tulajdonképp egy kripto crowdfunding kör, ami a Bitinsure projekt saját BINS coinjának jegyzését jelenti. A befektetőknek 2 hónapig lesz majd lehetőségük a vásárlásra, az így megszerzett coinokkal pedig később kripto tőzsdén lehet kereskedni.

Terveink szerint az ősz folyamán élesítjük a Bitinsist alapfunkcióit, először magyar, majd angol és román nyelven. Később szeretnénk a legtöbb kelet-európai ország nyelvén „beszélni”, mivel a régió egészét célozzuk. A kriptopénz küldés és fogadás, valamint az egyenleglekérdezés iOS és Android applikáció formájában is elérhető lesz.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!