BankTechShow

5 fintech kütyü, ami boldoggá teheti a szüleidet

Szerző: | 2017. 08. 28. | Fintech kitekintő, Összes hír

És akár még téged is. Öt fintech applikáció, ami jó lenne, ha… Ha meglenne. Nagyon okos karkötő, gyereknevelő okos szerepjáték és egy igazán személyre szabott web is felkerült a finteches „must have” listánkra.

 

Korábban már kitaláltunk néhány fintech megoldást („5 fintech kütyü, amit anyukád is használna„), amiket akár az X-en túli generáció is örömmel használna. De azt is „megvizsgáltuk” már, a bitcoin malacpersely, a hitelképességünk fittségéért felelős pénzügyi coach, vagy a kiterjesztett valóság hogyan segíthetné a lakáscéljaid megvalósítását („Hogyan lett régen Karcsinak biciklije?„). Most ismét folytatjuk barangolásunkat a futurisztikus fintech megoldások világában.

 

iLifeBand – okos karkötő okos biztosításokhoz

Ennek az új generációs karkötőnek egyszerre fognak örülni szüleink, szüleink biztosító társaságai. A folyamatos viselést igénylő karkötő pontos képet ad a viselője egészségi állapotáról a folyamatos használat (igen, még szex közben is), valamint az ide bekötött közösségi csatornáknak köszönhetően is (mikor mit és hova posztolunk, lájkolunk vagy osztunk meg).

Havonta pontozza a viselőjét és előrejelzést is készít a következő hónapokat illetően. A számok alapján pedig havonta változik a biztosítás díja a karkötőt viselő fizikai és szellemi teljesítőképessége szerint. Így ha egy gyenge hónapon vagyunk túl, tudjuk, miben kell erősíteni, ha viszont jó számokat „termeltünk”, akkor tudjuk, mit kell tartanunk a jövőben.

Itthon is vannak már okos eszközökkel összekötött biztosítási termékek (pl.: az okos casco a Kriph.io-tól, vagy a runaddict, a biztosítási termékkel összekötött futóalkalmazás), illetve – kicsit messzebb kishazánktól – már találkoztunk olyan fitness bankszámlával, ami a naponta megtett lépések alapján hizlalja a megtakarításunkat. A jövőben talán itthon is megjelenhetnek majd a hagyományos biztosítók kínálatában a viselkedésünk alapján árazott okos életbiztosítási termékek.

fintech okos karkoto

 

Pay-Ring – okos gyűrű a fizetéshez

A Pay Pass és társai világában nem nagy truváj hasonló elven működő eszközt a piacra dobni. De bebizonyítjuk, hogy mégis lehet. Az elsősorban hölgyeknek készülő okos gyűrű amellett, hogy egyedi mintázatot kaphat a viselő aktuális ruházata és lelkiállapota szerint, képes Pay Passos bankkártyaként is viselkedni. Így a hölgyeknek a bankban, boltban, postán vagy bárhol nem kell a hatalmas táskájuk aljára keveredett pénztárcát, bankkártyát, telefont keresgélni, hanem egyszerűen csak a gyűrű szövetségét és tudását választhatják.

A hölgyeknek jó hír, hogy ez a termék már létezik (csak Magyarországon még nem érhető el). Pár hónapja megnéztük, mit tud a világ egyik első, érintés nélküli fizetésre alkalmas okosgyűrűje.

fintech okosgyűrű NFC fizetés

 

Future Life – pénzügyi szerepjáték

Vicces, amikor a mai gyerekeket csak azért támadják be – főleg a múlt században született – fintech startupperek, mert hogy ők (a digitális gyerekek) már nem tudják, mi fán terem a malacpersely, meg amúgy is ők okostelefonon tanultak meg írni és beszélni. Ezért bluetoothos(!) malacpersellyel igyekeznek őket az okos pénzügyi életre nevelni. Ehelyett a Future Life nevű letölthető szerepjáték keretében egy általuk megálmodott karaktert fejleszthetnek a szülőktől kapott virtuális pénzen. Amit aztán nagyon elkölthetnek vagy megsokszorozhatnak. A játékban akár összeállhatnak barátokkal vagy idegenekkel is, közösen viselve kicsapongó kamaszkoruk olykor drága számláit. Ha hasznos játékot akarnak a nagyszülők karácsonyra, ám tessék. 🙂

fintech szerepjatek gyerekek penzugyi tudatossag

 

Your Real Web – banki nyelvezetet lefordító web

Ennek nemcsak anyáink fognak örülni. Tényleg. Ki ne találkozott volna olyan esettel, amikor felment bármelyik bank honlapjára és a kötőszavakon kívül nem sok mindent értett. Mivel itthon sajnos még mindig nem vagyunk nagyon eleresztve a pénzügyi tudást illetően, ezért a Your Real Web segít majd a TE nyelvedre fordítani a bank üzenetét. És a TE nyelved, stílusod alapján tesz fel kérdéseket és válaszol is a csetbot. Hogyan teszi mindezt?

Az alkalmazás monitorozza a webes böngészéseidet, keresőszavaidat, de leginkább a csetes beszélgetéseidet (természetesen, ha jóváhagyod ezt neki). Így biztos lehetsz benne, hogy ha nem akarsz, nem kell jogásznak, bankárnak vagy közgazdásznak lenned ahhoz, hogy megértsd, mit akar tőled a bank, hogyan vehetsz fel hitelt, vagy nyithatsz bankszámlát (akár 1500 kilométerre a bankodtól).

 

Mrs. Koin

Igen, hasonló nevű fintech app (Koin) már van a piacon, de ez cseppet többet tud. A Mrs. Koinba nemcsak a fizetésed és költéseid kerülnek bele, hanem összeköttetésben áll az okoshűtőddel, az okoslakásoddal és a bankszámláddal is. Ha esetleg túl akarnád magad költeni, az applikáció jelezni fog, hogy ez túl sok lesz ebben a hónapban, vagy esetleg muszáj leszel 16 fokon átvészelni a telet, ha épp 4 kiló libamájra fáj a fogad. Így vagy kipakolsz a boltban, vagy fagyoskodsz, esetleg BKV-zol vagy gyalogolsz.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!