2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.08.28.

5 fintech kütyü, ami boldoggá teheti a szüleidet

Szerző:

Kategóriák:

És akár még téged is. Öt fintech applikáció, ami jó lenne, ha… Ha meglenne. Nagyon okos karkötő, gyereknevelő okos szerepjáték és egy igazán személyre szabott web is felkerült a finteches „must have” listánkra.

 

Korábban már kitaláltunk néhány fintech megoldást (“5 fintech kütyü, amit anyukád is használna“), amiket akár az X-en túli generáció is örömmel használna. De azt is “megvizsgáltuk” már, a bitcoin malacpersely, a hitelképességünk fittségéért felelős pénzügyi coach, vagy a kiterjesztett valóság hogyan segíthetné a lakáscéljaid megvalósítását (“Hogyan lett régen Karcsinak biciklije?“). Most ismét folytatjuk barangolásunkat a futurisztikus fintech megoldások világában.

 

iLifeBand – okos karkötő okos biztosításokhoz

Ennek az új generációs karkötőnek egyszerre fognak örülni szüleink, szüleink biztosító társaságai. A folyamatos viselést igénylő karkötő pontos képet ad a viselője egészségi állapotáról a folyamatos használat (igen, még szex közben is), valamint az ide bekötött közösségi csatornáknak köszönhetően is (mikor mit és hova posztolunk, lájkolunk vagy osztunk meg).

Havonta pontozza a viselőjét és előrejelzést is készít a következő hónapokat illetően. A számok alapján pedig havonta változik a biztosítás díja a karkötőt viselő fizikai és szellemi teljesítőképessége szerint. Így ha egy gyenge hónapon vagyunk túl, tudjuk, miben kell erősíteni, ha viszont jó számokat „termeltünk”, akkor tudjuk, mit kell tartanunk a jövőben.

Itthon is vannak már okos eszközökkel összekötött biztosítási termékek (pl.: az okos casco a Kriph.io-tól, vagy a runaddict, a biztosítási termékkel összekötött futóalkalmazás), illetve – kicsit messzebb kishazánktól – már találkoztunk olyan fitness bankszámlával, ami a naponta megtett lépések alapján hizlalja a megtakarításunkat. A jövőben talán itthon is megjelenhetnek majd a hagyományos biztosítók kínálatában a viselkedésünk alapján árazott okos életbiztosítási termékek.

fintech okos karkoto

 

Pay-Ring – okos gyűrű a fizetéshez

A Pay Pass és társai világában nem nagy truváj hasonló elven működő eszközt a piacra dobni. De bebizonyítjuk, hogy mégis lehet. Az elsősorban hölgyeknek készülő okos gyűrű amellett, hogy egyedi mintázatot kaphat a viselő aktuális ruházata és lelkiállapota szerint, képes Pay Passos bankkártyaként is viselkedni. Így a hölgyeknek a bankban, boltban, postán vagy bárhol nem kell a hatalmas táskájuk aljára keveredett pénztárcát, bankkártyát, telefont keresgélni, hanem egyszerűen csak a gyűrű szövetségét és tudását választhatják.

A hölgyeknek jó hír, hogy ez a termék már létezik (csak Magyarországon még nem érhető el). Pár hónapja megnéztük, mit tud a világ egyik első, érintés nélküli fizetésre alkalmas okosgyűrűje.

fintech okosgyűrű NFC fizetés

 

Future Life – pénzügyi szerepjáték

Vicces, amikor a mai gyerekeket csak azért támadják be – főleg a múlt században született – fintech startupperek, mert hogy ők (a digitális gyerekek) már nem tudják, mi fán terem a malacpersely, meg amúgy is ők okostelefonon tanultak meg írni és beszélni. Ezért bluetoothos(!) malacpersellyel igyekeznek őket az okos pénzügyi életre nevelni. Ehelyett a Future Life nevű letölthető szerepjáték keretében egy általuk megálmodott karaktert fejleszthetnek a szülőktől kapott virtuális pénzen. Amit aztán nagyon elkölthetnek vagy megsokszorozhatnak. A játékban akár összeállhatnak barátokkal vagy idegenekkel is, közösen viselve kicsapongó kamaszkoruk olykor drága számláit. Ha hasznos játékot akarnak a nagyszülők karácsonyra, ám tessék. 🙂

fintech szerepjatek gyerekek penzugyi tudatossag

 

Your Real Web – banki nyelvezetet lefordító web

Ennek nemcsak anyáink fognak örülni. Tényleg. Ki ne találkozott volna olyan esettel, amikor felment bármelyik bank honlapjára és a kötőszavakon kívül nem sok mindent értett. Mivel itthon sajnos még mindig nem vagyunk nagyon eleresztve a pénzügyi tudást illetően, ezért a Your Real Web segít majd a TE nyelvedre fordítani a bank üzenetét. És a TE nyelved, stílusod alapján tesz fel kérdéseket és válaszol is a csetbot. Hogyan teszi mindezt?

Az alkalmazás monitorozza a webes böngészéseidet, keresőszavaidat, de leginkább a csetes beszélgetéseidet (természetesen, ha jóváhagyod ezt neki). Így biztos lehetsz benne, hogy ha nem akarsz, nem kell jogásznak, bankárnak vagy közgazdásznak lenned ahhoz, hogy megértsd, mit akar tőled a bank, hogyan vehetsz fel hitelt, vagy nyithatsz bankszámlát (akár 1500 kilométerre a bankodtól).

 

Mrs. Koin

Igen, hasonló nevű fintech app (Koin) már van a piacon, de ez cseppet többet tud. A Mrs. Koinba nemcsak a fizetésed és költéseid kerülnek bele, hanem összeköttetésben áll az okoshűtőddel, az okoslakásoddal és a bankszámláddal is. Ha esetleg túl akarnád magad költeni, az applikáció jelezni fog, hogy ez túl sok lesz ebben a hónapban, vagy esetleg muszáj leszel 16 fokon átvészelni a telet, ha épp 4 kiló libamájra fáj a fogad. Így vagy kipakolsz a boltban, vagy fagyoskodsz, esetleg BKV-zol vagy gyalogolsz.

Címkék: