2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.08.28.

A Bitcoin felvirágzása még csak most kezdődik

Szerző:

Kategóriák:

Ismert elemzők és stratégák szerint a Bitcoin fénykora még csak most kezdődik. Mára már szinte a legtöbb nagy befektetési bank és elemzőház is figyelemmel kíséri a legnagyobb kriptovaluta piacának alakulását.

 

A Bitcoin jövője egyelőre még bizonytalan, számos tényező befolyásolja, de elismert szakemberek nagy része pozitív előremenetelt jósol, sőt szerintük még csak most indul be a gépezet. A legtöbben attól sem riadnak vissza, hogy konkrét számokat meghatározzanak.

 

Az optimisták

Thomas Lee – Wall Street-i stratéga – optimista hangvételű kijelentést tett, szerinte 2018 közepéig 6.000 dollárt, 2022-re pedig akár 25.000 dollárt is elérhet a Bitcoin árfolyama.

bitcoin arfolyama Tom Lee

 

Ronnie Moas, részvénypiaci elemző hasonlóan bizakodó a szuperpénzt illetően. Véleménye szerint a Bitcoin ára még az idén elérheti az 5.000 dollárt, de a következő egy évtizedben akár 50.000 dollárig is szárnyalhat. A teljes piacot figyelembe véve nem tartja kizártnak, hogy a kriptopénzek akár 1%-os piaci részesedést is megszerezhetnek a részvények és a készpénz piaci részesedéséből.

A legmerészebb kijelentés a Business Insider vezérigazgatójától – Henry Blodget-től – származik, szerinte a Bitcoin árfolyama egy napon elérheti az 1 millió dolláros álomhatárt. Ennek egyik kiváltó oka lehet a decentralizáltság, melynek köszönhetően egyre nagyobb az érdeklődés a digitális valuta iránt.

arfolyam bitcoin

 

A pesszimisták

Természetesen nem mindenki ilyen derűlátó a jövőt illetően. Roy Sebag szakember már régen megszabadult saját Bitcoin-os befektetéseitől, szerinte a kriptovaluta nem értékálló, hosszú távon az árfolyamok a nullához közelítenek.

A Morgan Stanley egyik elemzője – James Faucette – a “spekulánsok beteg gyerekeként” utalt a digitális valutára. Szerinte hiába emelkedik az árfolyam, ez csak a spekulánsoknak köszönhető, mivel egyre kevesebb azon kereskedők száma, akik elfogadják a Bitcoin-t hivatalos fizetőeszközként.

pesszimista bitcoin joslatok

Balra: Joy Sebag. Jobbra: James Faucette

 

Kapcsolódó írásaink:

 

A cikk a coinbroker.hu oldalon jelent meg.

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Címkék:
blank
blank