BankTechShow

A Bitcoin felvirágzása még csak most kezdődik

Szerző: | 2017. 08. 28. | Bitcoin, Blockchain, Fintech kitekintő, Összes hír

Ismert elemzők és stratégák szerint a Bitcoin fénykora még csak most kezdődik. Mára már szinte a legtöbb nagy befektetési bank és elemzőház is figyelemmel kíséri a legnagyobb kriptovaluta piacának alakulását.

 

A Bitcoin jövője egyelőre még bizonytalan, számos tényező befolyásolja, de elismert szakemberek nagy része pozitív előremenetelt jósol, sőt szerintük még csak most indul be a gépezet. A legtöbben attól sem riadnak vissza, hogy konkrét számokat meghatározzanak.

 

Az optimisták

Thomas Lee – Wall Street-i stratéga – optimista hangvételű kijelentést tett, szerinte 2018 közepéig 6.000 dollárt, 2022-re pedig akár 25.000 dollárt is elérhet a Bitcoin árfolyama.

bitcoin arfolyama Tom Lee

 

Ronnie Moas, részvénypiaci elemző hasonlóan bizakodó a szuperpénzt illetően. Véleménye szerint a Bitcoin ára még az idén elérheti az 5.000 dollárt, de a következő egy évtizedben akár 50.000 dollárig is szárnyalhat. A teljes piacot figyelembe véve nem tartja kizártnak, hogy a kriptopénzek akár 1%-os piaci részesedést is megszerezhetnek a részvények és a készpénz piaci részesedéséből.

A legmerészebb kijelentés a Business Insider vezérigazgatójától – Henry Blodget-től – származik, szerinte a Bitcoin árfolyama egy napon elérheti az 1 millió dolláros álomhatárt. Ennek egyik kiváltó oka lehet a decentralizáltság, melynek köszönhetően egyre nagyobb az érdeklődés a digitális valuta iránt.

arfolyam bitcoin

 

A pesszimisták

Természetesen nem mindenki ilyen derűlátó a jövőt illetően. Roy Sebag szakember már régen megszabadult saját Bitcoin-os befektetéseitől, szerinte a kriptovaluta nem értékálló, hosszú távon az árfolyamok a nullához közelítenek.

A Morgan Stanley egyik elemzője – James Faucette – a „spekulánsok beteg gyerekeként” utalt a digitális valutára. Szerinte hiába emelkedik az árfolyam, ez csak a spekulánsoknak köszönhető, mivel egyre kevesebb azon kereskedők száma, akik elfogadják a Bitcoin-t hivatalos fizetőeszközként.

pesszimista bitcoin joslatok

Balra: Joy Sebag. Jobbra: James Faucette

 

Kapcsolódó írásaink:

 

A cikk a coinbroker.hu oldalon jelent meg.

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

PATAKI GÁBOR

Közgazdász, üzletfejlesztési szakértőként dolgozik mobilfizetési területen közel húsz éve. “Zöldmezős” üzletfejlesztési projekteket részesíti előnyben, ilyen volt az SMS Bróker tőzsdei kereskedési rendszer, az Első Mobilfizetési Rendszer és a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer fejlesztése is, melyeket üzletfejlesztési vezetőként támogatott. Elkötelezett híve a közösségi gazdasági modellnek, a Sharing Economy Szövetség alapító elnökeként támogatja a hazai vállalkozások fejlődését. IVSZ Fintech munkacsoport és a Meetup Kriptovaluta csoport vezetőjeként igyekszik a blockchain technológiát - ezen belül a kriptovalutákat - a hazai digitális kultúra részévé tenni. “
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!