FinTechShow-7.0

Az Ethereum alapítójának véleménye az ICO projektekről: „egy nagy buborékban ülünk”

Szerző: | 2017. 09. 18. | Blockchain, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Amikor a kriptovaluták vagy a blockchain világáról van szó, kevés figura vonz annyi figyelmet, mint Vitalik Buterin. A második legnagyobb kriptovaluta – az Ethereum – alapítójának személyét hatalmas tisztelet övezi az iparágban. Olyannyira, hogy a haláláról szóló téves híresztelés hihetetlen mértékű zuhanásokat eredményezne a kriptovaluták piacán (amire már volt példa pár hónapja).

 

Buterin most az ICO befektetőket inti óvatosságra:

„egy ICO buborékban ülünk és várjuk, hogy mikor fog kidurranni, mivel a jelenlegi nagymértékű token értékesítés hosszú távon nem lesz fenntartható.”

 

„Egy buborékban vagyunk”

– jegyezte meg Buterin az ICO őrülettel kapcsolatban egy izraeli utazása során, melynek célja az volt, hogy a helyi kriptovaluta és blockchain vállalatokkal és befektetőkkel találkozzon. A Finance Magnates szerint az Ethereum alapító kifejezte, hogy

„hiba lenne alábecsülni az ICO-k értékét, vagy azt mondani, hogy az egy rossz dolog. Segítenek az open source projektek monetizálásában. Viszont azt látjuk mostanában, hogy sokan kicsit messzire mentek ezzel az elgondolással. És vannak olyan projektek is, melyek nem azért bocsátanak ki coinokat, mert van értelme…, vagy lenne működő üzleti modelljük.”

Buterin folytatta:

„Valójában azért gondolom, hogy egy buborékban ülünk, mert szinte az összes kriptovaluta szárnyal és az embereknek az az érzésük, hogy ez mindig is így marad. Rengeteg olyan projekt van, amely pénzt termel, de az is előfordul, hogy a projektnek nincs haszna vagy az a képessége, hogy pénzt érjen. Emellett még mindig egy fiatal piacról beszélünk és az emberek még mindig nem tudják, hogyan különböztethetnék meg a hosszú távon is életképes projekteket, azoktól, melyek nem lesznek ennyire szerencsések.”

 

Mi lesz ha összeomlik?

Ha tényleg létezik az ICO buborék, ahogyan Buterin állítja, akkor mi történik, ha egyszer csak összeomlik? Buterin leegyszerűsíti:

„még nem tiszta, hogy hogyan alakulnak a dolgok egy vagy két év múlva. Végső soron a piacnak valamikor le kell nyugodnia. Nagyon sok projekt fog elbukni és az emberek sok pénzt fognak veszíteni.”

 

Mit lehet tenni addig is?

„Talán a befektetőknek óvatosabbnak kellene lenniük”

– ajánlja Buterin. Ő maga azért nem vesz részt a legtöbb ICO projektben, mert úgy találja, hogy azok túlságosan is felértékelődtek. Ha a befektetők kellő szkepticizmussal – és óvatossággal – közelítik meg az ICO projekteket, akkor talán kevesebb pénzt fognak veszíteni, amikor azok esetlegesen összeomlanak.

A CoinBroker véleménye szerint így gondolkodik egy felelős ember.

 

Kapcsolódó cikkeink a témában:

 

Az eredeti cikk a coinbroker.hu oldalon jelent meg.

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

PATAKI GÁBOR

Közgazdász, üzletfejlesztési szakértőként dolgozik mobilfizetési területen közel húsz éve. “Zöldmezős” üzletfejlesztési projekteket részesíti előnyben, ilyen volt az SMS Bróker tőzsdei kereskedési rendszer, az Első Mobilfizetési Rendszer és a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer fejlesztése is, melyeket üzletfejlesztési vezetőként támogatott. Elkötelezett híve a közösségi gazdasági modellnek, a Sharing Economy Szövetség alapító elnökeként támogatja a hazai vállalkozások fejlődését. IVSZ Fintech munkacsoport és a Meetup Kriptovaluta csoport vezetőjeként igyekszik a blockchain technológiát - ezen belül a kriptovalutákat - a hazai digitális kultúra részévé tenni. “

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!