Nyílt bankolásra épülő fizetési megoldást vezet be a Wizz Air

írta | 2022. 08. 16. | Elektronikus fizetés, Open banking, Összes hír

FinTechShow-6.0-Kodban-a-jovonk

A Wizz Air egy fintech céggel, a Trustly-val közösen bevezeti a nyílt bankolásra (open banking) épülő fizetési megoldást, amelynek segítségével az utazók a repülőjegy árát pár kattintással – külön adatok megadása nélkül – közvetlenül a bankszámláról is kifizethetik. Az ügyfélélmény ugyanolyan, mint a mentett kártyás fizetés esetén, azzal a különbséggel, hogy nincs szükség se digitális tárcára (pl. Apple Pay-re, Google Pay-re), se a fizetési tranzakció indításához szükséges adatok eltárolására. A Wizz Air számára ez a fizetési megoldás jól illeszkedik a fapados stratégiájához, hiszen a tranzakciós díj jelentős része az ügyfélnél fog megjelenni. Az új fizetési megoldás (ún. fizetés-kezdeményezési szolgáltatás – PISP) bevezetését a 2019 őszén hatályba lépett PSD2 (Második Pénzforgalmi Irányelv) teszi lehetővé.

A Trustly-val kötött partnerségnek köszönhetően a Wizz Air utazói Dániában, Finnországban, Norvégiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban közvetlenül a bankszámlájukról kifizethetik majd a repülőjegy árát. A Trustly fizetési megoldása a Wizz Air számára gyorsabb elszámolást, kevesebb csalást, az utazók számára pedig azonnali pénzvisszatérítést jelent majd.

Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a kereskedők és a felhasználók részéről a nyílt bankolásban rejlő lehetőségek iránt. A felhasználók egyre jártasabbak a digitális világban és egyre fontosabb számukra az ügyfélélmény. A nyílt bankolás (open banking) erre az igényre nyújt megoldást, amely – a fizetés-kezdeményezési szolgáltatáson keresztül – lehetővé teszi a fizetési folyamat leegyszerűsítését, valamint a kosárelhagyások számának csökkentését is.

A Trustly legutóbbi jelentése* szerint a légitársaságok 71%-a aktívan vizsgálja a számlák közötti fizetési lehetőség bevezetését. A nyílt bankolásra épülő fizetési megoldások kiegészítik a hagyományos kártyás fizetéseket, nagyobb választási lehetőséget kínálva az ügyfeleknek.

„A Wizz Air számára a Trustly kézenfekvő választás volt az alacsony költségű, egyszerű és biztonságos fizetési mód bevezetéséhez”

– mondta el Mura Viktor, a Wizz Air adózási, treasury és befektetői kapcsolatokért felelős vezetője.

„A Wizz Air egy értékorientált légitársaság, amely az innovációra összpontosít az utazás során, és úgy látjuk, hogy a Trustly-val kötött hosszú távú partnerség egy mód arra, hogy tovább erősítsük alacsony költségű értékajánlatunkat Dániában, Finnországban, Norvégiában, Svédországban és az Egyesült Királyság” – tette hozzá Mura.

A Magyarországon elérhető, nyílt bankolásra épülő megoldásokat bemutató “Nyílt bankolás Magyarországon | Megoldások és lehetőségek” c. FinTechZone kiadvány itt érhető el. A hazai elektronikus fizetési megoldásokat bemutató összefoglaló kiadványunk, az “Elektronikus fizetési megoldások kézikönyve” pedig itt érhető el.

[Trustly] | Címlapfotó: pxhere.com, CC0 1.0

blank
blank

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

METU, MNB, compliance, továbbképzés
Pénzügyi digitalizációs és compliance tanácsadó szakirányú továbbképzés a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!