BankTechShow

Nyílt bankolásra épülő fizetési megoldást vezet be a Wizz Air

Szerző: | 2022. 08. 16. | Elektronikus fizetés, Open banking, Összes hír

A Wizz Air egy fintech céggel, a Trustly-val közösen bevezeti a nyílt bankolásra (open banking) épülő fizetési megoldást, amelynek segítségével az utazók a repülőjegy árát pár kattintással – külön adatok megadása nélkül – közvetlenül a bankszámláról is kifizethetik. Az ügyfélélmény ugyanolyan, mint a mentett kártyás fizetés esetén, azzal a különbséggel, hogy nincs szükség se digitális tárcára (pl. Apple Pay-re, Google Pay-re), se a fizetési tranzakció indításához szükséges adatok eltárolására. A Wizz Air számára ez a fizetési megoldás jól illeszkedik a fapados stratégiájához, hiszen a tranzakciós díj jelentős része az ügyfélnél fog megjelenni. Az új fizetési megoldás (ún. fizetés-kezdeményezési szolgáltatás – PISP) bevezetését a 2019 őszén hatályba lépett PSD2 (Második Pénzforgalmi Irányelv) teszi lehetővé.

A Trustly-val kötött partnerségnek köszönhetően a Wizz Air utazói Dániában, Finnországban, Norvégiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban közvetlenül a bankszámlájukról kifizethetik majd a repülőjegy árát. A Trustly fizetési megoldása a Wizz Air számára gyorsabb elszámolást, kevesebb csalást, az utazók számára pedig azonnali pénzvisszatérítést jelent majd.

Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a kereskedők és a felhasználók részéről a nyílt bankolásban rejlő lehetőségek iránt. A felhasználók egyre jártasabbak a digitális világban és egyre fontosabb számukra az ügyfélélmény. A nyílt bankolás (open banking) erre az igényre nyújt megoldást, amely – a fizetés-kezdeményezési szolgáltatáson keresztül – lehetővé teszi a fizetési folyamat leegyszerűsítését, valamint a kosárelhagyások számának csökkentését is.

A Trustly legutóbbi jelentése* szerint a légitársaságok 71%-a aktívan vizsgálja a számlák közötti fizetési lehetőség bevezetését. A nyílt bankolásra épülő fizetési megoldások kiegészítik a hagyományos kártyás fizetéseket, nagyobb választási lehetőséget kínálva az ügyfeleknek.

„A Wizz Air számára a Trustly kézenfekvő választás volt az alacsony költségű, egyszerű és biztonságos fizetési mód bevezetéséhez”

– mondta el Mura Viktor, a Wizz Air adózási, treasury és befektetői kapcsolatokért felelős vezetője.

„A Wizz Air egy értékorientált légitársaság, amely az innovációra összpontosít az utazás során, és úgy látjuk, hogy a Trustly-val kötött hosszú távú partnerség egy mód arra, hogy tovább erősítsük alacsony költségű értékajánlatunkat Dániában, Finnországban, Norvégiában, Svédországban és az Egyesült Királyság” – tette hozzá Mura.

A Magyarországon elérhető, nyílt bankolásra épülő megoldásokat bemutató “Nyílt bankolás Magyarországon | Megoldások és lehetőségek” c. FinTechZone kiadvány itt érhető el. A hazai elektronikus fizetési megoldásokat bemutató összefoglaló kiadványunk, az „Elektronikus fizetési megoldások kézikönyve” pedig itt érhető el.

[Trustly] | Címlapfotó: pxhere.com, CC0 1.0

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!