2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.03.17.

Elérhető az Apple Pay a Raiffeisen Banknál is

Szerző:

Kategóriák:

A mai naptól a Raiffeisen Bank is elérhetővé tette az Apple Pay-t az iOS készülékkel rendelkező ügyfelei számára. Immár hatra bővült az iOS platformon érintéses mobilfizetést kínáló bankok száma és a Raiffeisen Bankkal együtt 11 pénzügyi szolgáltató kínál Apple Pay-t Magyarországon. Íme a részletek!

Tavaly május végén az OTP Bank vezette be először Magyarországon az Apple Pay-t ügyfelei számára. Mára már több bank kínál az iOS felhasználóknak érintéses mobilfizetést, mint Androidos társaiknak. Utóbbiak számára a Google Pay jelenthet majd „áttörést”, aminek bevezetésére várhatóan idén sor kerülhet.

A Raiffeisen Bank a mai lépésével végre bekerült az érintéses mobilfizetést kínáló bankok táborába. Már csak az UniCredit Bank és a Takarékbank nem kínál (egyetlen platformon sem) érintéses mobilfizetést a nagybankok közül Magyarországon.

Apple Pay térkép Magyarországon

Az Apple Pay hivatalos oldala szerint Magyarországon az alábbi kártyakibocsátók, pénzügyi szolgáltatók kínálják az Apple Pay-t iOS készülékkel rendelkező felhasználóknak (ábécé sorrendben):

 1. CIB Bank (cikkünk: „Elindult az Apple Pay a CIB Banknál is”, 2019.10.01.)
 2. Curve (cikkünk: „Kinél bankolsz? Mindegy, a Curve elhozta Neked az Apple Pay-t”, 2020.01.30.)
 3. DiPocket
 4. Erste Bank (cikkünk: „Indul az Erste Banknál is az Apple Pay”, 2019.07.01.)
 5. GRÁNIT Bank (cikkünk: „Mától elérhető az Apple Pay a GRÁNIT Banknál és az Erste Banknál”, 2019.07.02.)
 6. iCard
 7. K&H Bank (cikkünk: „Apple Pay már a K&H Banknál is”, 2019.12.04.)
 8. Monese
 9. OTP Bank (cikkünk: „Mától elérhető az Apple Pay az OTP-nél”, 2019.05.21.)
 10. Raiffeisen Bank – az oldalon még nem látható
 11. Revolut (cikkünk: „Végre: Revolut Apple Pay Magyarországon”, 2019.07.16.)

+1 A fentiek kívül még a Simple-ön keresztül is elérhető az Apple Pay, függetlenül attól, kinél bankolunk. (Cikkünk: „Mindenkinek elhozta az Appe Pay-t a Simple”, 2019.07.04.)

Tavaly tavasszal az OTP Bank indulásakor a Szifon.com körbekérdezte a hazai nagybankokat, mikorra tervezik az indulást. Akkor a Budapest Bank úgy nyilatkozott, várhatóan 2020 januárjában indítják el az érintéses mobilfizetést az iOS platformon. Erre még nem került sor, de azt várjuk, hogy a Budapest Bank, vagy az UniCredit Bank lehet majd a soron következő bank. Az utóbbi esetén épp pár napja jelent meg a „Wallet” támogatás az App Store-ban.

Az MKB Bank és a Takarékbank esetén nincs információink arról, mikor várható az Appe Pay bevezetése.

Apple Pay a Raiffeisen Banknál

A Mastercard bankkártya hozzáadását ugyanúgy megtehetjük a Walleten keresztül, mint az összes többi bank esetén. Röviden:

 1. Lépj be a Walletbe, majd koppints a “plusz” jelre!
 2. Kövesd az útmutatót az új kártya hozzáadásához. Video itt.
 3. Koppints a Következő gombra. A bank vagy a kártya kibocsátója ekkor ellenőrzi az adatokat, és meghatározza, hogy használható-e a kártya az Apple Pay szolgáltatással. Ha a banknak vagy a kártya kibocsátójának több információra van szüksége a kártya ellenőrzéséhez, bekéri a szükséges adatokat. Ha rendelkezik az információkkal, lépj ismét a Wallet alkalmazásba, majd koppints a kártyára.
 4. Miután a bank vagy a kártya kibocsátója ellenőrizte a kártyát, koppints a Következő gombra. Ezután már használhatjuk is a telefonunkat az érintéses mobilfizetésre.

További részletek a Raiffeisen Bank weboldalán itt.

blank

Milyen készülékkel lehet használni az Apple Pay-t?

Az Apple Pay használatának feltétele, hogy az ügyfelek olyan iPhone készülékkel rendelkezzenek, amelyek támogatják a Face ID és/vagy a Touch ID funkciót (kivéve az 5s modellt). Az Apple Pay támogatott iPhone modellek:

 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone Xs Max
 • iPhone Xs
 • iPhone Xr
 • iPhone X
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6
 • iPhone SE

További hasznos információk:

Címkék:
blank
blank