BankTechShow

Elérhető az Apple Pay a Raiffeisen Banknál is

Szerző: | 2020. 03. 17. | Apple Pay, Elektronikus fizetés, Összes hír

A mai naptól a Raiffeisen Bank is elérhetővé tette az Apple Pay-t az iOS készülékkel rendelkező ügyfelei számára. Immár hatra bővült az iOS platformon érintéses mobilfizetést kínáló bankok száma és a Raiffeisen Bankkal együtt 11 pénzügyi szolgáltató kínál Apple Pay-t Magyarországon. Íme a részletek!

Tavaly május végén az OTP Bank vezette be először Magyarországon az Apple Pay-t ügyfelei számára. Mára már több bank kínál az iOS felhasználóknak érintéses mobilfizetést, mint Androidos társaiknak. Utóbbiak számára a Google Pay jelenthet majd „áttörést”, aminek bevezetésére várhatóan idén sor kerülhet.

A Raiffeisen Bank a mai lépésével végre bekerült az érintéses mobilfizetést kínáló bankok táborába. Már csak az UniCredit Bank és a Takarékbank nem kínál (egyetlen platformon sem) érintéses mobilfizetést a nagybankok közül Magyarországon.

Apple Pay térkép Magyarországon

Az Apple Pay hivatalos oldala szerint Magyarországon az alábbi kártyakibocsátók, pénzügyi szolgáltatók kínálják az Apple Pay-t iOS készülékkel rendelkező felhasználóknak (ábécé sorrendben):

 1. CIB Bank (cikkünk: „Elindult az Apple Pay a CIB Banknál is”, 2019.10.01.)
 2. Curve (cikkünk: „Kinél bankolsz? Mindegy, a Curve elhozta Neked az Apple Pay-t”, 2020.01.30.)
 3. DiPocket
 4. Erste Bank (cikkünk: „Indul az Erste Banknál is az Apple Pay”, 2019.07.01.)
 5. GRÁNIT Bank (cikkünk: „Mától elérhető az Apple Pay a GRÁNIT Banknál és az Erste Banknál”, 2019.07.02.)
 6. iCard
 7. K&H Bank (cikkünk: „Apple Pay már a K&H Banknál is”, 2019.12.04.)
 8. Monese
 9. OTP Bank (cikkünk: „Mától elérhető az Apple Pay az OTP-nél”, 2019.05.21.)
 10. Raiffeisen Bank – az oldalon még nem látható
 11. Revolut (cikkünk: „Végre: Revolut Apple Pay Magyarországon”, 2019.07.16.)

+1 A fentiek kívül még a Simple-ön keresztül is elérhető az Apple Pay, függetlenül attól, kinél bankolunk. (Cikkünk: „Mindenkinek elhozta az Appe Pay-t a Simple”, 2019.07.04.)

Tavaly tavasszal az OTP Bank indulásakor a Szifon.com körbekérdezte a hazai nagybankokat, mikorra tervezik az indulást. Akkor a Budapest Bank úgy nyilatkozott, várhatóan 2020 januárjában indítják el az érintéses mobilfizetést az iOS platformon. Erre még nem került sor, de azt várjuk, hogy a Budapest Bank, vagy az UniCredit Bank lehet majd a soron következő bank. Az utóbbi esetén épp pár napja jelent meg a „Wallet” támogatás az App Store-ban.

Az MKB Bank és a Takarékbank esetén nincs információink arról, mikor várható az Appe Pay bevezetése.

Apple Pay a Raiffeisen Banknál

A Mastercard bankkártya hozzáadását ugyanúgy megtehetjük a Walleten keresztül, mint az összes többi bank esetén. Röviden:

 1. Lépj be a Walletbe, majd koppints a „plusz” jelre!
 2. Kövesd az útmutatót az új kártya hozzáadásához. Video itt.
 3. Koppints a Következő gombra. A bank vagy a kártya kibocsátója ekkor ellenőrzi az adatokat, és meghatározza, hogy használható-e a kártya az Apple Pay szolgáltatással. Ha a banknak vagy a kártya kibocsátójának több információra van szüksége a kártya ellenőrzéséhez, bekéri a szükséges adatokat. Ha rendelkezik az információkkal, lépj ismét a Wallet alkalmazásba, majd koppints a kártyára.
 4. Miután a bank vagy a kártya kibocsátója ellenőrizte a kártyát, koppints a Következő gombra. Ezután már használhatjuk is a telefonunkat az érintéses mobilfizetésre.

További részletek a Raiffeisen Bank weboldalán itt.

Milyen készülékkel lehet használni az Apple Pay-t?

Az Apple Pay használatának feltétele, hogy az ügyfelek olyan iPhone készülékkel rendelkezzenek, amelyek támogatják a Face ID és/vagy a Touch ID funkciót (kivéve az 5s modellt). Az Apple Pay támogatott iPhone modellek:

 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone Xs Max
 • iPhone Xs
 • iPhone Xr
 • iPhone X
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6
 • iPhone SE

További hasznos információk:

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!