Az oroszok bejelentették, készülnek a kriptovaluta kereskedelemre. Majd visszaléptek

Szerző: | 2017. 08. 31. | Blockchain, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Moszkvai Értéktőzsde bejelentette, olyan infrastruktúra kiépítésén dolgozik, mely lehetővé teszi a kriptovalutákkal történő kereskedést. A tervek szerint kriptovalutákkal, azok derivatíváival és ETF-ekkel (Tőzsdén Kereskedett Befektetési Alapokkal) is kereskednének. Ma délután már cáfolták a bejelentést. Mutatjuk, mi volt az eredeti bejelentés.

 

Dolgoznak a szabályozáson; kereskedés csak képzett befektetőknek

A Moszkvai Értéktőzsde a legnagyobb tőzsdecsoport Oroszországban. Számos kereskedelmi piac – részvények, kötvények, derivatívák, külföldi valutapiac, pénzpiac, nemesfémek – működtetésében játszik fontos szerepet. Jelenleg a középpontban egy olyan szabályozás kidolgozása áll, mely meghatározza, milyen feltételekkel lehet a Moszkvai Értéktőzsdén kriptovalutákkal kereskedni a vásárlók érdekeinek figyelembe vételével.

“Már régóta dolgozunk egy olyan platform kiépítésén, mely lehetővé teszi a kriptovaluta kereskedelmet, különösen nagy hangsúlyt fektetve a kereskedés utáni szolgáltatásokra. Készen állunk arra, hogy olyan pénzügyi termékek kereskedelmét szervezzük, ahol van kereslet az ajánlattevők részéről és megfelelő jogi védelmet biztosít az ügyfeleknek. A tőzsdén lehetőség van kriptovalutákkal, azok derivatíváival történő kereskedelemre, akárcsak kriptovaluta alapú ETF kereskedelemre.”

– hangzott el a Moszkvai Értéktőzsde sajtótájékoztatóján. A sajtótájékoztatón a tőzsde megegyezett a helyettes pénzügyminiszterrel, hogy a platformon való kriptovaluta kereskedelem csak a képzett befektetők számára lesz engedélyezett.

kriptovaluta kereskedes

 

Szentpétervár is gondolkodik

Az orosz hírügynökség, a Tass szerint egy másik orosz tőzsde, a szentpétervári is fontolgatja a kriptovaluta kereskedés bevezetését. Forgalmát tekintve a harmadik legaktívabb tőzsde a szentpétervári, Moszkván kívül pedig a legnagyobb.

 

Folyamatban van a törvényjavaslat

A központi bankkal és a tőzsdével folytatott folyamatos tárgyalásoknak köszönhetően Oroszországban folyamatban van a digitális valuták definiálására és kereskedelmére irányuló törvényjavaslat megalkotása. Mindeközben egy bejelentés is napvilágot látott az orosz helyettes pénzügyminisztertől – Alexei Moiseevtől – mely szerint a Bitcoin-t és társait, mint pénzügyi eszközt kellene szabályozni.

 

Mégsem igaz a hír…

A CoinDesk ma délután már arról számolt be, hogy a hír ebben a formában mégsem igaz. A Moszkvai Tőzsde csak a pénzügyminiszter-helyettes kijelentésére akart ráerősíteni, hogy a kriptovaluta kereskedés képzett befektetőknek, szabályozott platformon lesz elérhető. Majd egyszer. Mindenesetre a tőzsde dolgozik a saját koncepcióján…

 

A cikk alapja a coinbroker.hu oldalon jelent meg.

 

Kapcsolódó cikkeink a témában:

 

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

PATAKI GÁBOR

Közgazdász, üzletfejlesztési szakértőként dolgozik mobilfizetési területen közel húsz éve. “Zöldmezős” üzletfejlesztési projekteket részesíti előnyben, ilyen volt az SMS Bróker tőzsdei kereskedési rendszer, az Első Mobilfizetési Rendszer és a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer fejlesztése is, melyeket üzletfejlesztési vezetőként támogatott. Elkötelezett híve a közösségi gazdasági modellnek, a Sharing Economy Szövetség alapító elnökeként támogatja a hazai vállalkozások fejlődését. IVSZ Fintech munkacsoport és a Meetup Kriptovaluta csoport vezetőjeként igyekszik a blockchain technológiát - ezen belül a kriptovalutákat - a hazai digitális kultúra részévé tenni. “

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.